قیمت‌گذاری دستوری دغدغه صنعت لوازم خانگی

به گزارش «دنیای اقتصاد»، علیرضا دانیالی، رئیس هیات‌مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی با اعلام این مطلب در نشست مشترک این انجمن با جمعی از مدیران وزارت صمت گفت: سازمان حمایت از مصرف‌‌کنندگان و تولیدکنندگان بعد از گذشت ۶ ماه از ابتدای تیر‌، افزایش ۱۵ درصدی نرخ برای تلویزیون و رشد ۱۰ درصدی قیمت را برای سایر محصولات لوازم خانگی در نظر گرفت در حالی که صنعت لوازم خانگی در این تورم افسار‌گسیخته نمی‌تواند با این افزایش اندک قیمت‌‌ها به درستی ادامه مسیر دهد. وی افزود: رشد قیمت محصولات در حوزه لوازم خانگی در سال گذشته نصف تورم بوده است؛ این موضوع باعث می‌شود این صنعت کاهش تولید داشته باشد، آن‌‌ هم در شرایطی که افزایش هزینه‌ها را شاهد هستیم که در نهایت باعث افزایش قیمت برای مصرف‌کننده بوده و نتیجه آن کوچک‌تر شدن اقتصاد خواهد شد.

تمرکز بر هفت محور در صنعت لوازم خانگی

در این نشست سید‌مهدی نیازی، معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت ضمن تشریح هفت محور اصلی در صنعت لوازم خانگی که توسط وزارت صمت دنبال می‌شود، گفت: روی چند موضوع در حوزه لوازم خانگی در وزارت صمت تمرکز کرده و این موارد را در هفت محور دنبال می‌کنیم. مهم‌ترین موارد شامل تهیه برنامه راهبردی صنعت تولید لوازم خانگی بوده که تاکید آن بر صادرات و زنجیره‌ای شدن این صنعت است. وی افزود: موارد بعدی شامل مبارزه با قاچاق، کیفیت گارانتی و خدمات پس از فروش، کاهش مصرف انرژی، دانش‌بنیان‌ها (توسعه تعامل پروژه‌های دانشگاهی با صنعت)، گذار از مونتاژ‌کاری به افزایش عمق ساخت داخل، تامین مالی زنجیره‌ای و پرداخت تسهیلات مبتنی بر فاکتور است.

معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت با تاکید بر مشورت با بخش خصوصی در تصمیم‌گیری‌‌ها در این وزارتخانه گفت: اعتقاد داریم محور اساسی کارهای صورت گرفته در وزارت صمت حتما باید حضور انجمن‌‌ها و تشکل‌‌ها به نمایندگی از بخش خصوصی باشد. قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار این تکلیف قانونی را ابلاغ کرده و همچنین وزارت صمت همیشه سعی کرده در دوره‌های مختلف با بخش خصوصی از طریق انجمن و تشکل‌‌ها مراوده داشته باشد. برای اجرای سیاست‌های حاکمیتی حتما باید انجمن‌‌ها و تشکل‌‌ها در بطن تصمیم‌گیری‌‌ها و تصمیم‌‌سازی‌‌ها حاضر باشند. وی افزود: برنامه‌‌ای را دنبال می‌کنیم که پشتیبانی‌کننده بخش خصوصی باشد. قرار نیست به عنوان دولت برنامه‌‌ای را تهیه و ابلاغ کنیم که تنها بخش خصوصی اجرا‌کننده آن باشد. سیاست ما این است که به عنوان حاکمیت از بخش خصوص پشتیبانی کنیم تا برنامه‌ها اجرایی و عملیاتی شود.

نیازی با تشریح برنامه‌ها گفت: یکی از محورهایی که با تشکل‌‌ها دنبال می‌کنیم بحث افق‌‌های آینده، رفع موانع و سیاست‌های اختصاصی هر حوزه است. رویکرد ما در اصلاح ساختاری که سال گذشته در وزارتخانه انجام شد این بود که هر رشته فعالیت را در یک دفتر متمرکز کرده و این دفتر، پنجره واحد ارائه خدمات و سیاستگذاری در آن رشته فعالیت شود. وی افزود: با تشکیل دفتر لوازم خانگی، حوزه لوازم خانگی برای بحث قیمت‌‌گذاری دیگر نیازی به مراجعه به سازمان حمایت نداشته و محور کار و پیگیری‌کننده این امور با دفتر تخصصی آن رشته است.

ارائه کیفیت رقابتی، بهترین روش مبارزه با کالای قاچاق

اگر بخواهیم جلوی کالای قاچاق را بگیریم باید کالا با کیفیت رقابتی و بر اساس مقیاس اقتصادی تولید کنیم. محسن شکراللهی، مدیرکل دفتر لوازم خانگی وزارت صمت با اعلام این مطلب گفت: بحث کیفیت را به صورت سیستماتیک دنبال می‌کنیم زیرا با توجه به قدمت تولید صنعت لوازم خانگی در کشور، جا دارد تا وارد مراحل جدی شویم. طرح‌های توسعه‌‌ای خوبی را امسال در صنعت لوازم خانگی به ویژه کالاهایی که در آن کمبود وجود داشته، دنبال می‌کنیم تا امسال بتوانیم با افزایش سرمایه‌‌گذاری و طرح‌های توسعه‌‌ای عقب‌‌ماندگی را جبران کرده و با موضوع تولید بیشتر بتوانیم با کالای قاچاق مبارزه کنیم. وی افزود: مدل همکاری دفتر تخصصی لوازم خانگی و انجمن صنایع لوازم خانگی رفته رفته شکل مناسبی پیدا می‌کند و این همگرایی و هم‌‌افزایی به نحو مطلوبی پیش می‌‌رود. برای مثال در موضوع مبارزه با قاچاق بیشترین همکاری را با انجمن‌‌ داشتیم.

اعطای گواهینامه رتبه‌‌بندی به دو واحد صنعتی برتر قطعه‌‌ساز

در این مراسم همچنین گواهینامه رتبه‌‌بندی به دو واحد صنعتی برتر قطعه‌‌ساز لوازم خانگی اهدا شد. قطعه‌‌سازی را موتور محرکه صنعت می‌‌دانند و به همین منظور قرار است به زودی طرح رتبه‌‌بندی قطعه‌‌سازان در راستای بهبود صنعت در دستور کار قرار گیرد. در همین راستا انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با همکاری شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران از یک سال گذشته اقداماتی برای به ثمر رسیدن این طرح انجام داده است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، این جلسه با حضور مهدی نیازی، معاون هماهنگی و امور کسب‌‌وکار وزارت صمت، محسن شکراللهی، مدیرکل دفتر لوازم خانگی وزارت صمت، علیرضا دانیالی، رئیس هیات‌مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی، عباس هاشمی، دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران و برخی از اعضای هیات مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی و دپارتمان قطعه‌‌سازان برگزار و در فاز اول طرح رتبه‌‌بندی از دو قطعه‌‌ساز برتر تقدیر شد. شرکت صنایع صبح پارلار آسیا با مدیرعاملی جعفر صبحی و شرکت تکبان کنترل انرژی با مدیرعاملی علیرضا عراقی، دو واحد برتر قطعه‌‌ساز بودند که در این مراسم مورد تقدیر قرار گرفتند.