در مراسم روز ملی فرش مطرح شد
فعالیت ۸ میلیون نفر در حوزه فرش
فرحناز رافع افزود: یکی از دلایل بسیار مهم دیگری که باعث نامگذاری این روز شد توسعه اکوسیستم فرش و پیشرفت در حوزه رقابت بینالمللی بود تا بتوانیم همواره مقام اول را در جهان داشته باشیم. علاوه بر آنکه فرش سفیر فرهنگی ایران در جهان به حساب میآید. به گفته وی، این فرش میراث ایران و ایرانی است و باید به عنوان یک میراث کهن نامی از خود در تقویم داشته باشد لذا توسعه اکوسیستم فرش و پیشرفت در حوزه رقابت بینالمللی از فلسفه مهم نامگذاری روزی به نام فرش ایران در تقویم کشور است تا بتوانیم همواره مقام اول را در جهان داشته باشیم. رئیس مرکز ملی فرش ایران درباره اهمیت و جایگاه فرش ایرانی بیان کرد: این کالای لوکس یک سرمایه ملی است که نقش مهمی در ارتقای اقتصاد غیرنفتی کشور دارد و از اولویتهای مهم دولت سیزدهم تمرکز بر اشتغال و درآمدزایی برای دهکهای پایین جامعه با تولید و بافندگی فرش دستباف خواهد بود.
اشتغال بیش از ۲ میلیون نفر در صنعت فرش دستباف
رافع در ادامه عنوان کرد: اکنون بیش از ۲ میلیون نفر در حوزه فرش دستباف به صورت مستقیم فعالیت میکنند. تعداد افرادی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم در حوزه فرش، از بافندگی تا فروش فعالیت دارند به حدود ۸ میلیون نفر میرسد. در نتیجه توجه به این قشر و حفظ میراث کهن ایران ارزش بسیار بالایی دارد.
وی با اشاره به جایگاه و اهمیت فرش دستباف قم گفت: فرش دستباف قم از اصیلترین نوع فرشهای دستباف ایرانی است و قم قطب بافت فرش دستباف ابریشمی است و ۲۰ استان دیگر نیز درگیر تولید فرش ابریشم هستند و این فرش در دنیا شناخته شده است. رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود: برای آشنایی بیشتر دنیا با فرش ایرانی فرش دستباف در نمایشگاه اکسپوی دبی حضور یافت، البته این حضور با محوریت فرش ابریشمی قم صورت گرفته است و فرش قم توانست در این نمایشگاه به خوبی معرفی شود.