به منظور کاهش غبار صنعتی و حفظ محیط‌زیست

پروژه غبارگیر جدید حمل مواد با موفقیت در فولاد خوزستان اجرا شد

شماره روزنامه: ۵۴۷۰ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۸۷۲۲۳۵ شرکت ها

دنیای‌اقتصاد : تولیــد پایدار و با کیفیت جهانی با در نظر گرفتن مولفه‌های زیست‌محیطی، راهبرد اصلی شرکت فولاد خوزســتان به شمار می‌آید. پروژه‌های فولاد خوزستان در چارچوب طرح‌های اصلی شــرکت با اهداف پایداری تولید، بهینه‌ســازی، افزایــش ظرفیــت، عمومی ‌و پشتیبانی (زیست محیطی، مسوولیت‌های اجتماعی، لجستیک و سازه) اجرا می‌شوند. در سال‌های اخیر شرکت فولاد خوزستان به منظور کاهش غبار صنعتی و سالم‌سازی محیط‌زیست، پروژه‌های مختلفی را در راستای اهداف راهبردی تعریف و اجرا کرده‌است. از جمله این پروژه‌ها، اجرای موفقیت‌آمیز پروژه‌ غبارگیر جدید ۰۴-۲۰ است. کاهش قابل ملاحظه غبار در قسمت حمل مواد شــرکت فولاد خوزستان از نتایج قابل توجه این پروژه است.

مدیر پروژه‌های زیست‌محیطی فولاد خوزستان درباره مشخصات این پروژه عنوان کرد: پروژه غبارگیر جدید ۰۴-۲۰ حمل مواد فولاد‌سازی، برای جمع‌آوری غبار از محل ریزش آهن‌اسفنجی در نوار نقاله‌های برج‌های ۱۵۹ و ۰۲-۲۰ (سیلوی ۲هزار متر مکعبی آهن اسفنجی) تعریف شده است. این پروژه با هزینه ۱۳ میلیارد تومان و ۳۲۰هزاریورو به مــدت ۳۰ ماه تعریف و کار طراحی، تامین و نصب آن به شــرکت نوآوران صنعت سبز واگذار شد. محدوده کاری این پروژه، احداث یک مجموعه غبارزدایی شامل سازه غبارگیر و یک دستگاه غبارگیر تر به ظرفیت تقریبی ۳۶هزارنرمال متر‌مکعب در ساعت و اجرای شبکه داکتینگ از مبادی تولید غبار در محل‌های ریزش مواد و شوت‌های خروجی است.

مهدی زارعی در ادامه در مورد ویژگی‌های این پروژه  توضیح داد و گفت: در این پروژه از فناوری شرکت TREMA آلمان استفاده شده و دارای ۸۰ تن سازه فلزی، ۵۰ تن تجهیزات مکانیک، ۱۲۰۰ متر پایپینگ و ۹هزارمتر کابل‌کشی است. از ۲۲ نقطه مکش مشخص‌شده، غبارگیری انجام می‌شود و اجرای پروژه به‌دلیل کمبود فضا تنها در ۳۰۰ مترمربع صورت  گرفته است. وی افزود: نحوه کار غبارگیر به صورتی است که غبار جمع‌آوری شده از نقاط مکش، ابتدا وارد سیکلون شده و یک غبارگیری مقدماتی (بیشتر ذرات بزرگ‌تر) انجام شده و غبار جمع‌آوری شده به محفظه زیر سیکلون انتقال داده می‌شود. بعد از آن با یک شوت آکاردئونی به کامیون تخلیه می‌شود.  مدیر پروژه‌های زیست‌محیطی فولاد خوزستان گفت: پس از غبارگیری مقدماتی، غبار وارد ونتوری شده و به همراه تزریق آب به آن به‌ صورت لجن درآمده و سپس وارد سپریتور شده و غبارگیری تکمیلی انجام می‌شود. در نتیجه این فرآیند هوای پاک از استاک خارج خواهد شد. لجن تولید‌شده را پمپ‌های تصفیه‌خانه به پساب صنعتی می‌ریزند. برای انجام عملیات غبارگیری، فن با ظرفیت ۴۴هزار مترمکعب در ساعت و هد ۱۴۶ میلی‌بار استفاده شده که این فن توسط یک موتور با توان ۳۱۵ کیلو واتی تغذیه می‌شود. تغذیه آب اسکرابر با استفاده از یک خط لوله ۶ اینچ با حجم ۷۲ مترمکعب بر ساعت انجام شده و آب برگشتی (لجن) نیز با یک خط لوله ۴ اینچ پلی‌اتیلن منتقل می‌شود.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن