ایمنی ساختمانها گرفتار به حاشیه راندن «آتشنشانی»
این بخشنامه اعتراضات فراوانی را تاکنون موجب شده و کارشناسان حوزه ایمنی و مهندسی حریق را نیز نگران کرده است که چرا یک امر تخصصی که مربوط به سازمان آتشنشانی است و صرفا تجهیزات این سازمان امکان بررسی کامل ایمنی ساختمان را دارد به یکباره به دفاتر الکترونیک شهر واگذار شده، امری که ممکن است صدمات زیانباری را در آینده متوجه شهر کند. در این میان شهرداری تهران تاکنون موضع سکوت را در پیش گرفته است.
مقوله ایمنی در مدیریت شهری مغفول مانده است
در همین راستا یک متخصص ایمنی و مهندسی حریق گفت: هرساله به دلیل خلأ قوانین بازدارنده در حوزه ایمنی و آتشنشانی میلیاردها ریال به کشور خسارت وارد میشود و هزاران نفر تحت تاثیر تبعات منفی مستقیم و غیرمستقیم آن قرار میگیرند.
بهداد آهنگری، متخصص ایمنی و مهندسی حریق نیز در خصوص بخشنامه صادر شده از طرف شهرداری تهران گفت: اگر به پشت پرده آراسته و فریبنده شهر تهران، نگاهی دقیق و کارشناسانه داشته باشیم شاهد خواهیم بود که مسائل بسیاری در حوزههای مختلف مدیریت شهری مغفول مانده که یکی از مهمترین آنها مقوله ایمنی است.
وی خاطرنشان کرد: هرساله به دلیل خلأ قوانین بازدارنده در حوزه ایمنی و آتشنشانی میلیاردها ریال به کشور خسارت وارد میشود و هزاران نفر تحت تاثیر تبعات منفی مستقیم و غیرمستقیم آن قرار میگیرند. وقوع حوادث بزرگ در اثر عدم رعایت ضوابط ایمنی، افکار عمومی جامعه را دچار احساسات منفی نسبت به عملکرد مدیریتهای شهری و محلی میکند، این درحالی است که جوامع دیگر با استفاده از تجربیات گرانبهای ناشی از وقوع حوادث و آتشسوزیها و با انجام اقدامات اساسی، به ویژه وضع قوانین سختگیرانه در حوزه پیشگیری، ضمن کاهش خسارتهای مادی و جانی، آرامش روانی را نیز برای هموطنان خود فراهم کردهاند.
این متخصص ایمنی و مهندسی حریق افزود: با توجه به فعالیتهای گستردهای که سازمان آتشنشانی در دهههای اخیر در زمینه آموزش کارشناسان حوزه ایمنی انجام داده است تا این کارشناسان بتوانند خدمات مطلوب مطابق با آخرین ضوابط سازمان آتشنشانی و استانداردهای معتبر بینالمللی ارائه دهند، این تصمیم به یکباره میتواند پتانسیلی را که در سازمان آتشنشانی بهوجود آمده است به هدر دهد.
وی عنوان کرد: حالا این سوالها مطرح میشود که اگر خدمات ایمنی از شرح مسوولیت سازمان آتشنشانی حذف شده و به سمت دفاتر خدمات الکترونیک شهر برده شود آیا این پتانسیل در دفاتر خدمات شهری موجود است؟ آیا مهندسان این حوزه در دفاتر خدمات حضور دارند؟ آیا تجهیزات تست و تحویل سیستمهای ایمنی در دفاتر خدمات وجود دارند؟
آهنگری اظهار کرد: دفاتر خدمات الکترونیک شهر قابلیت ارزیابی و نیز تجهیزات لازم برای تست سیستمهای ایمنی و آتشنشانی نصب شده در اماکن را ندارند و این موضوع میتواند صدمات جبرانناپذیری را به آینده ایمنی شهری وارد کند.
این متخصص ایمنی و مهندسی حریق تصریح کرد: ما این موضوع را قبول داریم که نواقصی در سیستم اداری سازمان آتشنشانی وجود داشته و همیشه سعی بر رفع این نواقص بوده است؛ اما بهتر است با برنامهریزی مدون، در جهت اصلاح سیستم اداری و تسریع در پیگیری امور اقدام شده و از پاک کردن صورت مساله اجتناب شود.
وی خاطرنشان میکند: فراموش نکنیم سازمان آتشنشانی یک سازمان تخصصی و کارآمد در امر ایمنی و آتشنشانی است که زیرساختهای نظارتی آن کاملا مهیا و در حال خدمترسانی است، اما دفاتر خدمات الکترونیک بستری برای ارائه خدمات عمومی شهرداری به شهروندان است و با اصول ایمنی بهطور حرفهای و تخصصی آشنایی ندارند.