p27 copy

مدیر کنترل کیفی شرکت فولاد مبارکه از افزایش عملکرد کیفی محصولات فولاد مبارکه در سال 1400 خبر داد. علیرضا کی‌یگانه  افزود: محصولات فولاد مبارکه از نظر کیفی به چهار دسته محصولات منطبق، محصول نامنطبق درجه یک، محصول نامنطبق درجه 2 و قراضه تقسیم می‌شوند و بازده کیفی از درصد وزنی محصولات منطبق حاصل می‌شود و نشان‌دهنده مقدار تولید محصولات منطبق با سفارش است. مدیر کنترل کیفی فولاد مبارکه از افزایش 82/ 88درصدی شاخص بازده کیفی محصولات تولیدی این شرکت در سال 1400 خبر داد و تصریح کرد: این شاخص در سال‌های 1398 و 1399 به ترتیب 94/ 83 و 88/ 86درصد بوده است. می‌توان گفت بهبود کیفیت در 1400 نسبت به سال گذشته حدود 2 درصد و نسبت به دو سال گذشته حدود 5درصد بوده است و این دستاورد کلیه کارکنان فولاد مبارکه است که به‌طور مستقیم و غیرمستقیم بر کیفیت محصولات تاثیرگذارند. وی خاطرنشان کرد: افزایش کیفیت محصولات باعث افزایش رضایت مشتریان، افزایش بهره‌وری، کاهش ضایعات، سودآوری بیشتر و تحویل به موقع محصول به مشتریان می‌شود. این دستاورد به‌رغم وجود تحریم‌ها و مشکلاتی ازجمله افزایش انتظارات مشتریان و وجود بازار رقابتی حاصل شده و امید است این بهبودها در سال جدید نیز ادامه یابد. کی‌یگانه تصریح کرد: کاهش عیوبی چون ناخالصی، پوسته و زنگ‌زدگی و لکه امولسیون از موارد تاثیرگذار بر بهبود شاخص کیفیت فولاد مبارکه بوده است؛ بازرسی به‌موقع، شناسایی عیب و عوامل موثر برآن و انجام اقدام اصلاحی به‌موقع و کنترل فرآیند کیفیت محصولات ازجمله اقدامات موثر بر افزایش کیفیت محصولات است. وی افزود: فولاد مبارکه به عنوان یک سازمان پیشرو در سال 1401 نیز تمامی امکانات خود را در جهت تحقق پیام معظم‌له مبنی بر شعار «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» به کار خواهد گرفت.

رکوردزنی‌های پی‌درپی فولاد مبارکه

همچنین مدیر تولید فولاد مذاب شرکت فولاد مبارکه گفت: ثبت رکوردهای تولید روزانه ۱۵۳ و ۱۵۵ و ۱۶۰ ذوب در روزهای ۱۱، ۱۲ و ۱۳ فروردین‌ سال جاری نشان از همت والا و تعالی سرمایه‌های انسانی فولاد مبارکه دارد. عباس محمدی با اشاره به رکوردزنی‌های پی‌درپی در این بخش افزود: فولاد مبارکه در ۱۸ اسفند۱۳۹۹ موفق به ثبت رکورد تولید روزانه ۱۴۰ ذوب، در ۲۹ مهر۱۴۰۰ موفق به ثبت رکورد تولید روزانه ۱۵۰ ذوب و نهایتا پس از ثبت رکوردهای ۱۵۳ و ۱۵۵ در روزهای ۱۱ و ۱۲ فروردین ۱۴۰۱، در سیزدهمین روز از قرن جدید، موفق به ثبت رکورد تولید روزانه ۱۶۰ ذوب شد. مدیر تولید فولاد مذاب شرکت فولاد مبارکه افزود: علاوه بر این، در ۱۳ فروردین‌۱۴۰۱، بیش از ۳۵ هزار تن ماده شامل آهن اسفنجی، آهک، دولومیت و... به کوره‌های قوس الکتریکی فولاد مبارکه وارد شد که رکورد دیگری در ناحیه فولادسازی و ریخته‌گری مداوم به شمار می‌رود. همچنین رکورد تولید روزانه با رکورد عملکرد تجهیزات به‌صورت پیمانه‌ای ۹۲ درصد و هم‌راستایی ۶۱ درصد صورت گرفته است.

محمدی  تصریح کرد: در روزهای ۱۱، ۱۲ و ۱۳ فروردین‌ سال جاری، تعدادی از کوره‌های قوس الکتریکی به میزان ۲۲ ذوب روزانه و اکثر کوره‌ها در شیفت ۱۲ ساعته خود هرکدام ۱۱ ذوب تولید کردند که تحقق این امر نشان از همت والا و تعالی سرمایه‌های انسانی فولاد مبارکه دارد. برای درک بهتر از این رکورد، لازم است از متوسط تولید هر کوره در طول شبانه‌روز به میزان ۱۵ ذوب آگاه باشید. وی با بیان اینکه واحد فولادسازی شرکت فولاد مبارکه بر اساس تولید ماهانه ۶۰۰ هزار تن تختال طراحی شده است، خاطرنشان کرد: برای تولید با ظرفیت‌های بالاتر که ناشی از رکوردهای روزانه تولید است، باید روش‌های آماده‌به‌کاری و عملکردی تجهیزات را به چالش کشید که این امر با وجود سرمایه‌های انسانی هوشمند و تغییر در نحوه برنامه‌ریزی با تسریع در فرآیندهای عملیاتی محقق شده است.

محمدی تصریح کرد: در این رکوردزنی، زمان‌ها و تجهیزات قابل‌بهبود شناسایی شده و راهکاری برای آنها مشخص شده تا بتوانیم زمان و دوره کاری تولید هر ذوب را به حداقل برسانیم و چنانچه تجهیزی نیاز به زمان آماده‌به‌کاری دارد، به‌صورت موازی، سایر تجهیزات در واحدهای تولید فولاد، متالورژی ثانویه و ریخته‌گری مداوم فعالیت‌های آماده‌به‌کاری انجام دهند. مدیر تولید فولاد مذاب شرکت فولاد مبارکه تاکید کرد: برای تعداد ۱۶۰ ذوب روزانه بیش از هزار گردش پاتیل مذاب با نقل‌وانتقال آنها توسط ترانسفرکارها و جرثقیل‌های سنگین نیاز است. هر ذوب پس از تخلیه کوره به واحدهای متالورژی ثانویه برای همگن‌سازی آنالیز شیمیایی و تنظیم دمای ذوب می‌رود و سپس در ماشین‌های ریخته‌گری تبدیل به تختال با گرید خاص می‌شود؛ این تعداد ذوب روزانه نیاز به بهینه‌سازی زمان‌های آماده‌سازی و فرآیند هر ایستگاه (کوره‌های قوس، متالورژی ثانویه و ماشین‌های ریخته‌گری) دارد.