تداوم فعالیت همراه با زیان ماشینسازی پارس
پروژههای ماشینسازی پارس زیانده است
شرکت ماشینسازی پارس در ۶ ماه نخست سالجاری با بهکارگیری ۱۷۰ نفر نیروی کار به صورت قراردادی توانسته به میزان ۴۱۷ میلیارد ریال درآمد عملیاتی کسب کند که این میزان نسبت به دوره مشابه سال گذشته ( ۲۵۵ میلیارد ریال) با افزایش ۶۳ درصدی روبه رو بوده است. اگرچه در این بازه زمانی درآمدهای عملیاتی این شرکت نسبت به دوره مشابه سال گذشته با افزایش روبهرو بود، اما این درآمدها نتوانست هزینههای عملیاتی را پوشش دهد و شرکت با زیان روبهرو شد.
همچنین در بازه زمانی مورد گزارش، در میان پروژه های در دست اقدام این شرکت ، ۶ پروژه با سود ناخالص عملیاتی و ۵ پروژه با زیان ناخالص عملیاتی روبهرو بوده است.به عنوان مثال، از میان پروژه های این شرکت میتوان به پروژه نفت پاسارگاد اشاره کرد که در میان سایر پروژهها، در این بازه زمانی بیشترین سهم از بهای تمام شده فعالیتهای شرکت ماشینسازی پارس را به خود اختصاص داده است. کارفرمای این پروژه شرکت نفت پاسارگاد بوده و موضوع این پروژه احداث مخزن در آبادان است. درآمدهای عملیاتی شناسایی شده ماشینسازی پارس از این پروژه در بازه زمانی ۶ماه نخست سال جاری به میزان ۱۰۰ میلیارد ریال بوده و این درحالی است که بهای تمام شده این درآمدها ۵۵درصد بیشتر از درآمدهای حاصل شده و به میزان ۱۵۵ میلیارد ریال بوده است.
البته باید خاطرنشان کرد زیانده بودن پروژههای در دست اقدام تنها به بازه ۶ماه نخست سال جاری محدود نمیشود و این شرکت گرچه در بازه زمانی شش ماه نخست سال گذشته توانسته بود از محل فعالیت خود ۱۰ میلیارد ریال سود عملیاتی حاصل کند، اما در دوره ۱۲ ماهه سال گذشته نیز بهای تمام شده فعالیتهای این شرکت بیشتر از درآمدهای عملیاتی بوده و شرکت متحمل زیان خالص ۱۶۲میلیارد ریالی شده است.
زیان عملیاتی ۱۱۹ میلیارد ریالی در۶ ماه نخست سال جاری
در دوره ۶ ماه نخست سال جاری، بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی ماشینسازی پارس با افزایش ۱۰۰ درصدی نسبت به دوره گذشته روبهرو شده و به میزان ۴۲۷ میلیارد ریال رسیده است. در نتیجه هزینهها بیشتر از درآمدهای عملیاتی بوده و شرکت در بازه زمانی مذکور با ۹ میلیارد ریال زیان ناخالص عملیاتی روبهرو شده است.
با توجه به موارد ذکر شده و با در نظر گرفتن سایر درآمدها و هزینههای عملیاتی، زیان خالص عملیاتی این شرکت در بازه۶ ماه نخست سال جاری برابر ۱۱۹ میلیارد ریال بوده، درحالی که در باز زمانی مشابه سال گذشته فعالیت این شرکت با سود عملیاتی ۱۰ میلیارد ریالی همراه بوده است.
زیان انباشته همچنان در حال افزایش
شرکت ماشینسازی پارس سال مالی ۱۳۹۹ را با وجود زیان انباشته یکهزار و ۱۸۱ میلیاردریالی آغاز کرد. گرچه در۶ ماه نخست سال ۱۳۹۹ فعالیت این شرکت با سود خالص ۱۱ میلیارد ریالی همراه بود، اما به دلیل پیشی گرفتن بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی از درآمدهای عملیاتی، افزایش هزینههای فروش، ادارى و عمومى و همچنین افزایش سایر هزینههای عملیاتی و غیرعملیاتی درفعالیت ۶ ماهه دوم سال گذشته، سال ۱۳۹۹ را با زیان خالص ۱۶۲میلیاردریالی به پایان رساند که این امر باعث شد مجموع زیان انباشته این شرکت در پایان سال ۹۹ به یکهزار و ۳۴۴ میلیارد ریال برسد. حال با توجه به فعالیت ۶ ماه نخست سالجاری و زیان خالص ۱۱۹ میلیارد ریالی این شرکت در بازه زمانی مذکور، زیان انباشته ماشینسازی پارس تا پایان شهریور ماه سال جاری به میزان یک هزار و ۴۶۳ میلیارد ریال رسیده است.
تاریخچه
شرکت ماشینسازی پارس (سهامیخاص) در بهمن ماه ۱۳۵۳ تاسیس شد. در حال حاضر این شرکت از واحدهای تجاری فرعی سازمان تامیناجتماعی است که وکالت اداره آن به شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) واگذار شده است. فعالیت اصلی این شرکت شامل تاسیس، راهاندازی و گسترش و نوسازی کارخانههای صنعتی- فلزکاری- انجام عملیات مقاطعهکاری، انجام کلیه امور مربوط به طراحی و مهندسی ساخت و نصب انواع سازههای فلزی و تجهیزات تاسیسات صنایع مختلف و سرمایهگذاری در سایر شرکتها و انجام هرگونه عملیات فنی و بازرگانی مربوط به موضوعات ذکر شده است. سرمایه شرکت ماشینسازی پارس در بدو تاسیس به میزان یک میلیون ریال بوده که طی چند مرحله افزایش از محل تجدید ارزیابی زمینها و ساختمانهای شرکت به ۲ هزار و ۳۹۹ میلیارد ریال رسید.