گزارشی به مناسبت ۲۳ دی ماه سالروز تاسیس نخستین واحد فولادسازی در ایران
ذوبآهن اصفهان قلب صنعت فولاد ایران؛ نگینی در دشت طبس
ذوبآهن میزبان حدود ۱۷ هزار نفر پرسنل
ذوبآهن اصفهان در حال حاضر با شرکتهای زیرمجموعه میزبان حدود ۱۷هزار نفر پرسنل است و معیشت کارگران معادن زغال سنگ ایران نیز از این کارخانه عظیم تامین میشود. کارخانهای که همچون مادری بخشنده هر آنچه در توان داشت برای طراحی، ساخت و توسعه صنایع مختلف مانند مجتمع فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، فولاد خراسان، فولاد قروه، فولاد یزد و... در سراسر این مرز پر گهر به کار گرفت تا همه در کنار یکدیگر طعم شیرین رشد و بالندگی را بچشند و معیشت ایران و ایرانی را رونق بخشند. ذوب آهن اصفهان که تلاشگران آن در پیروزی انقلاب اسلامی دوشادوش مردم علیه رژیم ستمشاهی فعالیت کردند، در سالهای دفاع مقدس نیز با اعزام نیرو به جبهه، پشتیبانی از جنگ با ساخت قطعات و تجهیزات و همچنین تقدیم ۲۹۰ شهید، حضور جانانهای در این پیکار حق علیه باطل داشت و تا همیشه نماد ایثارگری در خانواده صنعت کشور شد.
ذوبآهن در راستای مسوولیتهای اجتماعی
در کنار این دستاوردها، ذوب آهن اصفهان در راستای ایفای مسوولیت اجتماعی، خدمات بسیاری همچون احداث بزرگراه ذوب آهن، تاسیس فولادشهر، ایجاد ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار فضای سبز دستکاشت، ساخت ورزشگاه بزرگ فولادشهر، بیمارستان شهید مطهری و... را به جامعه ارائه کرده است، از همین رو به جرات میتوان گفت هیچ صنعتی مانند ذوب آهن اصفهان در اجتماع ریشهدار نیست.
نقش ذوبآهن در شکلگیری فرهنگ صنعتی کشور
ذوب آهن اصفهان در تاریخ سراسر افتخار خود، علاوه بر نقشی که در شکلگیری فرهنگ صنعتی کشور و راهاندازی سایر صنایع داشته، دستاوردهای چشمگیری حاصل کرده است که از جمله مهمترین آنها میتوان به تولید ریل اشاره کرد. در این راستا تولید شمش ریل و انواع ریل مورد نیاز کشور مطابق استانداردهای جهانی با گرید ۶۰E۱ که تنها شش کشور دنیا قادر به تولید آن هستند صورت گرفت که نقش مهمی در توسعه زیرساخت حمل و نقل کشور دارد. تولید محصولات جدید نظیر آرک معدن، ورق سازههای فولادی، تیرآهن بال پهن، ریل مترو، ریل زبانه سوزن و...، کسب عنوان صادرکننده ممتاز، نمونه ملی و استانی طی هشت سال، دریافت مدال افتخار ملی صادرات، واحد نمونه استاندارد طی سالهای متمادی، دریافت لوح حمایت از حقوق مصرفکنندگان طی سالهای مختلف، کسب گواهینامه صادرات محصولات به اروپا، کسب استاندارد ملی تولید ریل و ... بخشی از دیگر دستاوردهای این شرکت محسوب میشود.
تثبیت سوددهی در ذوب آهن
ذوب آهن اصفهان از سال ۱۳۹۶ پس از چند فراز و فرود به تثبیت سوددهی رسید و این کار باعث شد در سال ۱۳۹۹ این شرکت از زیان انباشته خارج شود.
سود این شرکت طی سال گذشته به میزان ۱۵ هزار و ۸۱۹ میلیارد ریال رسید که دلایل افزایش میزان درآمد و سود شرکت ناشی از تمرکز بر تولید و فروش محصولات صنعتی و محصولات با ارزش افزوده بالاتر، تمرکز شرکت بر صادرات به دلیل ارزش افزوده بالاتر، افزایش تورم و افزایش سطح عمومی قیمتها است.
همچنین در سال۱۳۹۹ ذوبآهن، شاهد رشد ۲۴۵درصدی سودآوری شرکتهای تابعه داخلی نسبت به سال ۱۳۹۸ بوده است. در واقع ذوب آهن دستکم طی یک دهه گذشته برای نخستینبار در سال ۱۳۹۹ از زیان انباشته خارج شد تا بتواند سود را بین سهامداران توزیع کند و شرایط برای پیوستن از فرابورس به بورس مهیا شد که این کار در سال ۱۴۰۰ عملیاتی شد.
موفقیت ذوبآهن اصفهان در راستای سودآوری
موفقیت ذوبآهن اصفهان در سودآوری ادامه یافت و در سالجاری نیز این شرکت موفق شد رکورد سودآوری خود را تنها در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۰ ارتقا ببخشد و با افزایش ۱۹۵درصدی به سود بیش از ۲هزار میلیارد تومان برسد و حاشیه سود این شرکت برای نخستینبار از ۱۲درصد عبور کرد. عمده سودآوری ذوب آهن اصفهان حاصل بهبود فرآیند، تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر و رشد صادرات بوده است و تنها حدود ۳۰درصد از این افزایش سود حاصل تورم و افزایش قیمت ارز است. عملکرد ذوب آهن اصفهان در ۹ ماه گذشته نشان از افزایش تولید در بیشتر بخشهای تولیدی و همچنین افزایش فروش این شرکت دارد. تلاشگران این مجتمع عظیم صنعتی باوجود مشکلات ناشی از کمبود مواد اولیه و بحران آب تا پایان آذر ماه امسال موفق به تولید ۲ میلیون و ۵۴هزار و ۷۰۰ تن چدن مذاب شدند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳درصد رشد نشان میدهد. امسال این شرکت با سه کوره بلند فعالیت میکند واگر مشکلات کمبود مواد اولیه و آب وجود نداشت، به طور قطع تولید بیشتری حاصل میشد. با وجود این امیدواریم تا پایان سال به تولید حدود ۲میلیون و ۸۰۰ هزار تن برسیم که در تاریخ این شرکت بیسابقه است.
افزایش ۵برابری تولید شمش چدن نسبت به سال گذشته
با توجه به افزایش تولید چدن و محدودیت بخش فولادسازی، تولید شمش چدن به ۵ برابر سال گذشته رسید که بخش عمده آن در ۹ ماه نخست سالجاری صادر شد.
این مجتمع عظیم صنعتی در ۹ ماه ابتدای امسال در تولید کک خشک ۳درصد، در تولید آگلومره ۴درصد، در تولید فولاد خام ۵درصد و در تولید شمش آماده ۳درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش تولید داشته است. با توجه به برنامهریزی این شرکت برای افزایش تولید و فروش محصولات با ارزش اقتصادی بیشتر، در ۹ ماه نخست سالجاری تولید کلاف در ذوبآهن اصفهان حدود ۱۰ برابر سال گذشته بود و به ۱۲۶ هزار و ۸۸۷ تن رسید، در حالی که تولید میلگرد تنها یکدرصد رشد داشت و در تولید تیرآهن، شمش کالایی و سایر محصولات تغییری نداشتیم. برنامهریزی ذوبآهن برای افزایش تولید و فروش محصولات با ارزشافزوده بالاتر موجب شد این شرکت در ۹ ماه منتهی به آذر ۱۴۰۰ از فروش محصولات خود ۲۵هزار و ۴۰۵ میلیارد تومان درآمد کسب کند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۹۲درصد افزایش داشته است.