نماینده مردم شیراز و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با حضور در جلسه هیات مدیره اتحادیه کشوری فروشگاه‌های زنجیره‌ای با بیان اینکه قوانین در زمان مشخص باید اجرایی شوند، گفت: کاهش قیمت  یکی از مهم‌ترین اهداف تعیین سهم ۲۰درصدی برای فروشگاه‌های زنجیره‌ای از نظام توزیع در برنامه ششم توسعه بود که عقب‌ماندگی از آن منجر به کند شدن روند تحقق  این مهم شده است. جعفر قادری افزود: البته در حال حاضر فروشگاه‌های زنجیره‌ای با سهمی ‌نزدیک به ۱۲درصد و به کارگیری تمام ظرفیت‌ها و تلاش‌های شبانه‌روزی با ارائه کالا و خدمات و به خصوص کالاهای تنظیم بازاری به نحو مطلوب در برهه‌های مختلف به ویژه ایام پاندمی‌ کرونا به‌عنوان بازوی اجرایی دولت آرامش را در بازار ایجاد کردند، این در حالی است که اگر سهم ۲۰درصدی محقق می‌شد آثار و برکات آن به مراتب بیشتر بود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ‌با بیان اینکه توسعه فروشگاه‌های زنجیره‌ای در تقابل با صنوف سنتی تلقی نمی‌شود، اظهار کرد: فروشگاه‌های زنجیره‌ای با انتقال دانش و تجربه به دیگر صنوف ضمن نوین‌سازی نظام توزیع، نه تنها منجر به کاهش چشمگیر هزینه‌های سربار صنوف سنتی می‌شود، بلکه اشتغال آنان را حفظ کرده و تبدیل به شغلی پایدار می‌کند.

نماینده مردم شیراز در ادامه افزود: اعطای فرانچایز و فعالیت در قالب برند واحد با ارائه کالا و خدمات با قیمت و کیفیت یکسان در اقصی‌نقاط کشور یکی از اقدامات قابل تحسین فعالان این صنف است که آثار و برکات فراوانی دارد.

وی با اشاره به اینکه فعالیت کلیه صنوف بر بستر اینترنت یک امر ضروری در آینده نزدیک است، گفت: یکی از مشکلات حوزه توزیع این است که آحاد مردم در زمینه این نوع فعالیت آموزش کافی ندیده‌اند. قادری در ادامه تصریح کرد: تجربه موفقی که فروشگاه‌های زنجیره‌ای در فروش مجازی به‌ویژه در ایام پاندمی ‌کرونا و سهولت در دسترسی به انواع کالا و خدمات برای هموطنان داشتند باید برای دیگر صنوف نیز اتفاق بیفتد. عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی‌ معتقد است صرفه ناشی از مقیاسی که فروشگاه‌های زنجیره‌ای به وجود آورده‌اند، کاهش هزینه‌های سربار و در نتیجه کاهش قیمت را به همراه دارد که این نکته قابل تاملی است.

وی ضمن تاکید بر ضرورت حمایت از کالای ایرانی افزود: فروشگاه‌های زنجیره‌ای بهترین مکان برای عرضه  تولیدات ملی و در نتیجه ارتقای تولیدات کشور براساس نیاز مصرف‌کنندگان  است. قادری با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر رفع موانع گفت: ما می‌دانیم مشکلاتی برای فعالان حوزه فروشگاه‌های زنجیره‌ای وجود دارد در همین رابطه از پیشنهادهای اتحادیه مربوطه برای رفع موانع استقبال می‌کنیم.

وی همچنین معتقد است اخذ عوارض مالیات ارزش افزوده در سیستم توزیع کالا باید اصلاح شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ‌در ادامه افزود: باید از این نوع فعالیت حمایت کرد، در همین رابطه کمیسیون‌های تخصصی مجلس با فراخواندن دستگاه‌های اجرایی که تخلفاتی را انجام می‌دهند و موانعی را در راه تحقق برنامه ششم توسعه ایجاد می‌کنند درصدد  روشن کردن موضوع و رفع موانع هستند. نماینده مردم شیراز با بیان اینکه دستگاه‌های اجرایی از برخورد سلیقه‌ای پرهیز کنند، افزود: نباید مشکلات را به کل تعمیم داد و سیستماتیک برشمرد. وی در پایان از فروشگاه‌های زنجیره‌ای خواست با ابهام‌زدایی و ارائه کالا و خدمات به نحو احسنت از بروز هرگونه شبهه جلوگیری کنند.