موفقیت فولاد خراسان در راهاندازی فولادبر
رئیس تولید واحد ذوب مجتمع فولادخراسان با بیان اینکه فولادبر وظیفه جابهجایی پاتیلهای فولاد در محدوده کوره پاتیلی را برعهده دارد، گفت: پیش از اجرای پروژه، این فرآیند با یک دستگاه فولادبر با مشکلات زیادی در حال انجام بوده است. دلیل افزایش زمان در دسترس برای آمادهسازی ذوبها، کاهش زمان توقفهای پاتیل، کاهش آسیب به پاتیلها و نسوز آنها، پایداری روند ریختهگری با تعداد ذوب بالا در هر سکوئنس، کمک به کاهش اتلاف انرژی را از جمله مزایای اجرای این پروژه برشمرد.
شاکری، رئیس واحد خدمات مرکزی فولاد خراسان نیز با اشاره به پیچیدگیهای اجرایی سازه بتنی این پروژه، اجرای همزمان با تولید این پروژه را از ویژگیهای اجرایی آن دانست و افزود: با توجه به اینکه محل اجرای پروژه کاملا در مسیر عبور جرثقیلهای سقفی حمل ذوب و ناحیه ریختهگری است، هماهنگیهای اجرایی همزمان با رعایت الزامات ایمنی مربوطه بسیار مهم بود.
سرپرست ساختمانها و ماشینآلات نیز در مورد ویژگیهای بخش سازه بتنی این پروژه، طراحی و اجرای آن را یکی از مهمترین و خاصترین سازههای اجرا شده در شرکت دانست و افزود: این سازه باید بارهای دینامیکی و استاتیکی تا ۵۰۰ تن را تحمل کند، ضمن اینکه مقاومت به حرارت و قابلیت تحمل بارهای جانبی در شرایط اضطراری را بدون آسیب به سازههای مجاور داشته باشد.
به گفته محروقی، تاسیسات و تعارضات موجود در زیر و اطراف سازه به همراه اصلاحات مورد نظر واحد تولید نیز در فرآیند طراحی و اجرا مورد توجه قرار گرفت. برای اجرای این سازه جمعا ۲۵۰ مترمکعب خاکبرداری، ۱۸۰متر قالببندی، بیش از ۲۷ تن آرماتوربندی و ۱۱۵ مترمکعب بتنریزی به همراه عملیات کاشت بولت، نصب باکسهای استوپر، ریل و... انجام شده و با صرف حدود ۵هزار نفر ساعت نیروی انسانی، با رعایت تمامی اصول اجرایی و فنی مربوطه، ساخته و تحویل شد.
گفتنی است در اجرای این پروژه از طرح تا اجرا، واحدهای تولید ذوب، ساختمان، دفاتر فنی فولادسازی و خدمات فنی، کارگاه تعمیرات فولادسازی، تعمیرگاه مرکزی، طرح و توسعه، نت برق و مکانیک فولادسازی، اتوماسیون، نسوز، ایمنی و خرید مشارکت جدی داشتند و پروژهای ماندگار و قابل توجه را به ثمر رساندند.