جایگاه سومی ایران در تولید ماهیان سرد آبی جهان

شماره روزنامه: ۵۰۷۵ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۷۲۷۲۵۳ شرکت ها

دنیای اقتصاد: با توجه به اینکه ماهی قزل‌آلا سرشار از مواد مغذی مانند پروتئین، کلسیم، ویتامین B۳، D، روی، ید، کلسترول و اسیدهای چرب امگا ۳ است. مصرف منظم آن باعث آرامش التهاب، کاهش فشارخون، به حداقل رساندن خطر ابتلا به سرطان و بهبود عملکرد سلول‌های شریان‌ها می‌شود. بنابراین با بالا رفتن آگاهی مصرف‌کنندگان انتظار می‌رود، رشد بازار این ماهی در سال‌های آینده رقم بخورد به‌طوری‌که پیش‌بینی‌شده است که بازار جهانی ماهی قزل‌آلا رشد متوسطی را طی سال‌های ۲۰۲۰-۲۰۲۵ نشان دهد. در حال حاضر تولید ماهی در سراسر جهان سالانه در حال افزایش است و احتمالا پاسخگوی خواسته‌های جمعیت در حال رشد جهان است. بر اساس آمارهای جهانی حجم تولید جهانی ماهی در سال ۲۰۱۹-۲۰۲۰ به ۸/ ۱۷۷ میلیون تن رسیده است. از سوی دیگر آمارهای جهانی بیانگر این است که در سال ۲۰۱۷، بازارهای جهانی غذاهای دریایی ۲/ ۱۲۵ میلیارد دلار آمریکا ارزیابی ‌شده است و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۳ به ۳۲/ ۱۵۵ میلیارد دلار رشد کند!

 تولید سالانه ۱۲۰ تا ۱۲۵ هزار تن ماهی سرد آبی در ایران

آرش نبی‌زاده، رئیس اتحادیه ماهیان سرد آبی کشور در خصوص حجم تولید ماهیان سرد آبی گفت: حدود ۱۲۰ تا ۱۲۵ هزار تن در سال تولید داریم که حدود ۸ هزار تن را صادر می‌کنیم و مابقی نیز در داخل مصرف می‌شود.

نبی‌زاده افزود: صادرات ماهیان سرد آبی کشور عمدتا به آذربایجان، عراق، دبی، امارات و قطر است.

وی بابیان اینکه واردات ماهیان سرد آبی به کشور نداریم، افزود: تنها واردات ما در این بخش مربوط به سالمون نروژی است که قیمت‌ها به‌قدری بالا است که مشتریان خاص خود را دارد و همه اقشار نمی‌توانند مصرف‌کننده این نوع ماهی باشند که قیمت آن حدود کیلویی ۴۰۰ هزار تومان است! وی گفت: آمارهای جهانی نشان می‌دهد که نروژ با سهم تولید ۳/ ۵۵ درصد بزرگ‌ترین کشور تولیدکننده سالمون نروژی است. همچنین شیلی دومین کشور بزرگ تولید این نوع ماهی در دنیا است. نبی‌زاده در خصوص انواع ماهیان سرد آبی ایران نیز اظهار کرد: در ایران فقط ماهی قزل‌آلا و قزل سالمون پرورش داده می‌شود و در حال حاضر بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و رقبای ما در جهان شیلی و ترکیه هستند. وی ادامه داد: در حال حاضر در رده سوم تولیدکنندگان دنیا هستیم درحالی‌که ۵ سال پیش در رتبه اول قرار داشتیم به‌طوری‌که در آن زمان از نظر تناژ ۱۷۰ هزار تن تولید داشتیم.

این مقام مسوول گفت: اگرچه سازمان شیلات مدعی است ۱۶۵ هزار تن تولید داریم، اما واقعیت این است که الان کشورهای ترکیه و شیلی با اختلاف ۱۰ تا ۱۲ هزار تن از ما بالاتر هستند. وی همچنین گفت:داده‌های منتشرشده در سطح آمارهای جهانی نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۹، بزرگ‌ترین صادرکننده ماهی و محصولات شیلاتی در سراسر جهان اتحادیه اروپا بوده است و در این سال صادراتی به ارزش حدود ۲/ ۳۶ میلیارد دلار داشته است. چین نیز با صادرات ماهی و شیلات به میزان ۷/ ۲۲ میلیارد دلار در جایگاه دوم قرار گرفت. کشورهای نروژ و ویتنام نیز به ترتیب با ۹/ ۱۱ و ۵/ ۹ میلیارد دلار در جایگاه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن