احمد رضا ضرابیه، مدیرعامل شرکت بیمه سامان ضمن بیان این مطلب و با تاکید بر اینکه نمی‌توان ریسک‌های نوظهور را پیش‌بینی و برای تک‌تک آنها برنامه‌ریزی کرد، گفت: کشور ما طی چند سال اخیر با ریسک‌های فاجعه‌آمیز و بزرگی چون سیل، زلزله و اکنون پاندمی ‌کووید-۱۹ مواجه شده است و از این رو نمی‌توان پیش‌بینی کرد در آینده چه ریسک‌های جدیدی ظهور خواهند کرد؛ اما بیمه‌گران باید خود را برای بروز موارد مشابه بیش از پیش آماده کنند.

وی با تاکید بر اینکه مدل کسب‌وکار بیمه‌گران باید متناسب با شرایط روز جامعه تغییر کند، ظهور بیمه‌نامه‌های جدید در دنیا را یک اتفاق قابل توجه خواند و گفت: در حال فروش بیمه‌نامه عمر و تشکیل سرمایه با روش‌های معمول هستیم؛ درحالی‌که با ابزارهایی در حوزه بیمه زندگی مواجهیم که خطرات را پوشش نمی‌دهد، بلکه ممکن است ریسک‌ها را قبل از وقوع کنترل، سلامتی افراد را مراقبت کرده و ریسک زندگی را با افزایش طول عمر افراد مدیریت کنند. ضرابیه جمع‌آوری و تحلیل داده‌ها را یکی از ابزارهای کنترل ریسک بیمه‌گران عنوان کرد و افزود: داده‌ها را جمع‌آوری کرده‌ایم؛ اما ارزیابی خسارات را بر اساس آن داده‌ها انجام نمی‌دهیم، به عبارتی اگر خسارات براساس داده‌ها ارزیابی شود، به‌طور کلی روش فعالیت بیمه‌گران تغییر خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت بیمه سامان بهره‌گیری از «نوآوری باز» را یکی از ابزارهای پیشرفته برای تسریع در حرکت بیمه‌گران خواند و با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری در جذب استارت‌آپ‌ها باید به یکی از اولویت‌های بیمه‌گران تبدیل شود، گفت: اگر چه تعریف استارت‌آپ‌ها در حال حاضر به واحدهای مقایسه قیمت خدمات بیمه‌ای محدود می‌شود، اما آنها در آینده نزدیک می‌توانند تحولات بزرگی در صنعت بیمه ایجاد کنند، درمقابل چنانچه از آنها حمایت نشود و جلوی پای آنها  فرش قرمز پهن نشود، به صنعت دیگری کوچ خواهند کرد. ضرابیه با تاکید بر لزوم ایجاد زیرساخت‌های نوآوری باز در صنعت بیمه، شرکت‌های بیمه را به ایجاد «شتاب دهنده» در حوزه استارت‌آپ‌ها فراخواند و ادامه داد: یکی دیگر از امور اصلی برای مواجهه با ریسک‌های نوظهور، سرمایه‌گذاری برای جذب و تربیت سرمایه انسانی متخصص است؛ چراکه سرمایه‌انسانی دانشمند و دارای علم روز می‌تواند صنعت را متحول کند.

ضرابیه همچنین با بیان اینکه توانمندسازی شبکه فروش و تبدیل آن به مجموعه‌های بزرگ با درآمدهای قابل توجه باید چشم‌انداز بیمه‌گران باشد، خاطرنشان کرد: بزرگ شدن شبکه فروش باعث می‌شود محصولات شرکت‌های بیمه متناسب با نیاز مشتری طراحی شود و این خواسته نهایی ماست.

وی تاکید کرد: صنعت بیمه باید در حوزه بیمه‌های اتکایی بیش از پیش فعال شود؛ چراکه این اقدام به افزایش لایه‌های نظارتی و در نتیجه هدایت دقیق شرکت‌ها به مسیر درست بیمه‌گری منتهی خواهد شد.

مدیرعامل شرکت بیمه سامان ایجاد «سنهاب» را گامی ‌بزرگ در راستای تحلیل داده‌های صنعت بیمه خواند و استفاده از این ظرفیت برای کنترل ریسک‌های موجود و ریسک‌های نوظهور را خواستار شد.