بهبود روند تولید و مدیریت در معدن زرشوران
شهرستان تکاب از توابع آذربایجانغربی به عنوان قطب طلای کشور شناخته میشود و با دارا بودن معادن زرشوران و آق دره بیش از ۴۰ درصد طلای کشور را تولید میکند، اما نبود شرایط مناسب مردم به ویژه در منطقه زرشوران و نیز عدم تعلق درآمد حاصل از معادن طلا به مردم بومی از اصلیترین انتقادات اهالی منطقه و همچنین مسوولان شهرستانی و استانی بوده است.
معدن طلای زرشوران در تکاب طی سالیان متمادی، به عنوان یکی از معادن و کارخانههای دارای مشکل چه از نظر زیستمحیطی و چه از منظر اقتصادی و مدیریتی شناخته شده بود.
انفجارهای گاه و بیگاه، آلودگی صوتی و طبیعی، نبود نگاه مناسب از سوی مسوولان معدن به وضعیت جاده و محورهای مواصلاتی منطقه و بیتوجهی به نحوه تعامل با مردم از مهمترین عواملی بوده که موجب شده بود نگاه مدیران شهرستانی و استانی همسو با مردم منطقه به ماجرای معدن زرشوران منفی و انتقادی باشد.
در همین زمینه محسن نادری، سرپرست شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران، نبود تمرکز مدیریتی و تغییرات مداوم و کوتاهمدت مدیران معدن طلای زرشوران را یکی از عوامل ضعف مدیریتی و نیز نگاه نادرست به وضعیت معدن دانست و افزود: این وضعیت موجب شده تا شاهد عدم موفقیت در این عرصه باشیم.
به گفته وی برای موفقیت اقتصادی به ویژه در حوزه کلان، نیازمند برنامههای مدون و استراتژیک هستیم که با وجود تاثیرگذاری ویژه معدن طلای زرشوران در اقتصاد کشور هیچ برنامهای در این زمینه نوشته و اجرا نشده که امروز شاهد مقدمهسازی برای اجرای برنامههای استراتژیک با محوریت افزایش تولید و نیز بهبود روند خدماتدهی به کارگران و اعضای مجموعه هستیم.
سرپرست شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران در مورد وضعیت معدن طلا و نیز تغییرات اعمال شده در راستای رفع نگرانی مردم منطقه از صدمات احتمالی، تصریح کرد: با توجه به اینکه بیشترین مشکل ایجاد شده در منطقه به دلیل نبود انبار ناریه و انفجارهای شدید بود، انبار ناریه معدن را راهاندازی کرده و به بهرهبرداری رساندیم تا به این ترتیب شرایط برای بهبود وضعیت و کاستن از نارضایتی مردم فراهم شود.
وی همچنین اصلاح شبکه آتشباری، تهیه طرح استخراجی معدن تراورتن، اجرای تست پمپاژ در قالب مناقصه حفاری اکتشافی، تکمیل مطالعات پایداری شیب، برگزاری مناقصه انجام عملیات ۲۳ هزار متر حفاری اکتشافی و نیز باطلهبرداری به میزان بیش از ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار مترمکعب و نیز بیش از ۷۵۳ هزار مترمکعب ماده معدنی را از دیگر اقداماتی برشمرد که در ۶ ماه گذشته برای بهبود روند تولید و مدیریت در معدن زرشوران انجام شده است.
نادری با اشاره به اینکه بهدلیل عدم تامین به موقع قطعات و تجهیزات خط تولید و پشتیبانی، میزان تناژ خاک ورودی خط تولید از دی ماه ۹۳ تا اردیبهشت سالجاری افت قابل ملاحظهای پیدا کرده بود، خاطرنشان کرد: این امر باعث شده تا ظرفیت عملکردی از ۳۷ هزار و ۳۳۳ تن در اردیبهشت ماه ۹۳ به ۱۹ هزار و ۳۳۳ تن در بهمن ماه ۹۳ برسد که در صورت ادامه این روند تناژ عملکردی شرکت در شهریورماه امسال در بهترین حالت ممکن به ۷ هزار و ۳۳۳ تن میرسید.
وی افزود: در این زمینه، با توجه به تصمیمات اتخاذ شده و تامین بهموقع تجهیزات و قطعات و حضور مستمر پرسنل، روند تولید شمش طلا در چند ماه گذشته روند صعودی مطلوبی داشته است.
سرپرست شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران، روند نزولی وضعیت تامین و تجهیزات قطعات و نیز تعمیر اضطراری ماشینآلات مجموعه را از مهمترین دلایل کاهش بازدهی دانست و گفت: برای رسیدن به هدف ما که افزایش ۸۰ درصدی در تولید است، نیازمند توجه به بهروزرسانی تجهیزات و نیز استفاده از ظرفیت داخلی برای بهبود روند فعلی هستیم که خوشبختانه در این زمینه اقدامات موثری انجام شده و در آینده نزدیک شاهد بهرهبرداریهای خوبی در معدن و شرکت خواهیم بود.
وی حفظ روند تولید شمش، افزایش تناژ تولید و بازدهی عیاری خط تولید را از پارامترهای مهمی برشمرد که برای موفقیت این شرکت نیاز است و تصریح کرد: هماکنون شرکت در حال دستیابی به بیشترین میزان ممکن تولید در همه حوزهها است به طوری که میزان استحصال طلا در تیر امسال، بیشترین میزان تولید در ۳۳ ماه گذشته بوده است.
سرپرست شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران، ساماندهی حقوق بیضابطه و پرداخت حقوق بر اساس قوانین و مقررات، شیفتبندی و کشیک شبانه مدیران و نیز اصلاح و بازنگری ساختار سازمانی شرکت در راستای روشنگری و بهبود وضعیت مدیریتی را از جمله اقدامات مهم برشمرد و این اقدامات را مناسبترین طرح برای کاستن از نارضایتیها و نیز افزایش راندمان کاری در معدن زرشوران دانست.
به گغته سرپرست شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران با این تغییر، باید در انتظار تحولی عظیم با محوریت جهش تولید و نیز بهبود وضعیت در این شرکت باشیم که با این روند میتوان امیدواری و افزایش میزان مقبولیت اقتصاد کلان در آذربایجانغربی و منطقه را شاهد بود.
وی تاکید کرد: این نگاه مدیریتی و البته تمرکز روی ارتقای سطح تولید و خدماتدهی معدن زرشوران میتواند در صورت موفقیت و پیشرفت در کارها سبب رشد کیفی و کمی بازدهی شرکت معدن زرشوران شود.