مدیرعامل شیرآلات کلار پویا عنوان کرد
مردم مواظب شیرآلات تقلبی قاچاق باشند
شاید در نظر اول تنوع محصول که با رنگهای جدید و با کیفیتهای قابلقبول توام شده است، اوضاع خوب تولید و تولیدکنندگان این رسته را از ذهن بگذراند، اما با پیگیری و بررسیهای بیشتر متوجه خطرات بالقوه این صنعت اشتغالزا میشویم که مانند خوره این صنعت را در حال اضمحلال قرار داده است. مشکلات اساسی نظیر عدم تفکیک صنف و صنعت در تولید شیرآلات بهداشتی، فقدان ارزیابی و بررسی فرآیندهای تولید از حیث محیطزیستی و استاندارد، تولیدکنندگان واقعی شیرآلات را دچار سردرگمی و ناتوانی کرده است. قرار گرفتن واحدهای معتبر و دارای سرفصل در کنار تولیدکنندگانی با هویت نامشخص و مبهم نه تنها پدیدآورنده رقابتی نابرابر بوده، بلکه از بینبرنده مشاغل پایدار برای کشور و صنعت شده است. از طرف دیگر حضور برندهای خارجی شیرآلات در بازار بهرغم ممنوعیت واردات این قبیل کالاها نشان از قاچاق عمده به داخل کشور دارد که موجب تعجب و حیرت فعالان این صنعت شده است. حقوق مصرفکنندگان نیز از این بابت ضایع شده که از حداقل خدمات پس از فروش این محصولات وارداتی باز ماندهاند.
کیفیت قابل توجه در مواداولیه
حسین صدوقی، مدیر عامل شیرآلات کلار پویا به خبرنگار «دنیایاقتصاد» میگوید: در تولید شیرآلات دو روش ریختهگری و فورجینگ مورد استفاده قرار میگیرد. روش ریختهگری برای تولیدکننده مقرون به صرفه است، اما روش فورجینگ کیفیت و هزینه بیشتری دارد. شرکت ما روش دوم را برای تولید شیرآلات انتخاب کرده و مواداولیه به کار رفته در شیرآلات ما از مس شهید باهنر کرمان خریداری میشود که از نظر کیفی با بالاترین استانداردهای اروپایی قابل رقابت است. کیفیت مواد اولیه و استفاده از قطعات با کیفیت و کنترلهای دقیق به همراه استفاده از ماشینآلات بهروز و مدرن باعث شده تا بتوانیم گواهینامه اروپایی ۸۱۷ EN را دریافت کنیم. وی میافزاید: سایر قطعات شیرآلات کلار پویا هم که در داخل کشور امکان تولید ندارند، از کشورهای صاحب نام خریداری میشوند. به طور نمونه برای کارتریج صرفا از برند کروکس استفاده میکنیم و آبفشانهای مورد استفاده ما سری SLP متعلق به شرکت نئوپرل آلمان است که با توجه به این موضوع از نظر زمان گرفتگی هم کیفیت بسیار قابل توجهی دارد. در بخش آبکاری هم بهرغم اینکه استانداردها ضخامت ۱۵ میکرون را تعیین کردهاند، اما آبکاری ما با ضخامت بالای ۲۵ میکرون انجام میشود.
صدوقی با اشاره به اینکه سیستم تضمین کیفیت این شرکت از سال ۸۳ پیادهسازی شده است، ادامه میدهد: در سال ۸۳، شش ماه مدرس بررسی کیفیت در شرکت ما مستقر شد و با بررسی تمامی اجزا و شاخصههای تولید این گواهی را صادر کرد، اما متاسفانه امروز شاهد هستیم که برخی شرکتها صرفا به خاطر اینکه گواهینامه تضمین کیفیت دریافت کنند، با یک شرکت قرارداد میبندند و این کار به صورت فرمالیته و بدون بررسی دقیق فرآیندهای تولیدی انجام میشود. در همان زمان هم شرکتهایی حاضر بودند یکشبه این گواهی را بدون بررسی کارخانه و صرفا با دیدن محصول برای ما صادر کنند، اما ما قبول نکردیم.
بومیسازی شیرآلات توکار
شیرآلات حمام و آشپزخانه توکار توانسته محبوبیت زیادی را در بین مصرفکنندگان و طراحان دکوراسیون داخلی ساختمانها کسب کند. از جمله ویژگیهای شیرآلات حمام و توکار در کنار زیبایی و طراحی منحصر به فرد میتوان به جاگیر نبودن آنها در فضای داخلی ساختمان اشاره کرد، که همین خصوصیت زیبایی آن را چندین برابر میکند. مدیرعامل شیرآلات کلار پویا در این خصوص میگوید: به دلیل اینکه شاسی شیرآلات توکار در درون کار قرار میگیرد و حالت استاتیک (بدون حرکت) دارد، از نظر دوام به مراتب بهتر از شیرآلات روکار هستند. ما حدود ۱۰ سال پیش به عنوان نخستین شرکت روی این موضوع شروع به تحقیق و بررسی کردیم و با توجه به شرایط صنعت تاسیسات کشور، آن را بومیسازی کردیم. در ادامه حدود ۴۰ هزار نفر را برای نصب این شیرآلات در سطح کشور آموزش دادیم و بسیاری از شرکتهای تولیدکننده هم در این مسیر گام برداشتهاند. وی همچنین به شیرآلات کاهنده مصرف آب اشاره میکند و میافزاید: با استفاده از پرلاتور کاهنده مصرف آب، خروجی آب شیرآلات از ۱۸ لیتر در دقیقه به ۶/ ۸ لیتر میرسد. در واقع این پرلاتورها باعث میشوند که هوا با آب مخلوط شود و علاوه بر جلوگیری از کاهش فشار آب و صرفهجویی در مصرف آب، ریزش آب به صورت لطیفتری صورت بگیرد. صدوقی میافزاید: ایران امروز تبدیل به یکی از قطبهای شیرآلات دنیا شده و قطعا در آینده نزدیک شاهد گسترش بازارهای شیرآلات کشور در تمامی دنیا خواهیم بود.
شیرآلات قاچاقی که خدمات پس از فروش ندارند
وی همچنین در رابطه با شیرآلات وارداتی که با عنوان اروپایی در بازار مورد استفاده قرار میگیرد، میگوید: اینکه برخی از سازندگان دنبال شیرآلات اروپایی هستند، ناشی از عدم آگاهی آنهاست؛ یک شیرآلات با کیفیت باید خدمات پس از فروش داشته باشد. بسیاری از سازندگان بعد از اینکه ساختمان موردنظرشان را با شیرآلات وارداتی میسازند بعد از مدت کوتاهی که تحویل مشتری میدهند، با کوچکترین مساله دچار مشکل برای تعمیر میشوند. چون این شیرآلات هیچگونه نمونه داخلی ندارد و اگر بخشی از شیر آب دچار مشکل شود، باید تمام شیر تعویض شود و از شیرآلات دیگر به جای آن استفاده کنند. کما اینکه بسیاری از پروژههای بزرگ دچار چنین مشکلاتی شدهاند و با توجه به عدم دسترسی به تولید کننده شیرآلات، از تولیدکننده داخلی تقاضای قطعه برای محصول وارداتی دارند که در اکثر موارد به علت متفاوت بودن قطعات این امر میسر نیست. نکته تاسف آور ماجرا اینجاست که واردات شیرآلات ممنوع است و تمامی این شیرآلات به صورت قاچاق و البته با حجم وسیع وارد کشور میشود.
بنابراین هیچکس حتی فروشنده محصولات خارجی هم در قبال مشکلات شیرآلات پاسخگو نیست. بسیاری از این شیرآلات که تحت اسامی اروپایی وارد میشوند، غیرواقعی است و مردم باید مواظب این مساله باشند. صدوقی معتقد است: در حال حاضر جدیترین خطری که این صنعت اشتغالزا در کشور را تهدید میکند، عدم تفکیک صنف از صنعت است که در بسیاری از موارد ملاحظه میشود که اصناف گوناگون و غیرمرتبط اقدام به صدور مجوز تولید شیرآلات میکنند که این تداخل و بینظمی صدمات غیرقابل جبرانی را به این صنعت وارد کرده است. وی در مورد عملکرد انجمن شیرآلات هم میگوید: افراد صاحب نظری در انجمن شیرآلات حضور دارند، اما متاسفانه اختیارات قانونی برای آنها مشخص نشده است. هر زمانی هم که از وجود شرکتهای غیرقانونی و زیرپلهای انتقاد میکنند، عدهای این اعتراض را حمل بر انحصارطلبی میکنند. قطعا مسوولان سازمان استاندارد، وزارت صنایع، راه و شهرسازی میتوانند با سیاست تشویق و تنبیه تولید را به سمت کیفیت سوق دهند، اما متاسفانه سیاستها اغلب در مسیر تهدید است.