مدیر عامل گروه عایق کویر یزد:
دولت مانع تولید در و پنجره بیکیفیت شود
سالها پیش تنها استفاده از پنجرههای معمولی در ساخت و سازها رواج داشت که با استفاده از چهارچوب چوبی یا فلزی و استفاده از شیشههای معمولی تولید و نصب میشدند، اما با پیشرفت علم ساختمانسازی و مهندسی، پنجرههای دوجداره با چهار چوب استاندارد و شیشههای چند لایه ساخته شد که مزایای بسیاری نسبت به پنجرههای معمولی دارد. این پنجرهها عایق صدا و دما هستند و چنانچه به درستی نصب شوند، از اتلاف انرژی جلوگیری میکنند. همچنین این پنجرهها به دلیل متریال به کار رفته، عمر مفید بالایی دارند و از ورود آلودگیها و سر و صدا به داخل ساختمان جلوگیری میکنند.
کاهش تولید با رکود ساخت وساز
مدیرعامل گروه عایق کویر یزد و رئیس هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان در و پنجره به خبرنگار «دنیایاقتصاد» میگوید: با توجه به افت میزان ساخت و ساز نسبت به گذشته، شرکتهای تولیدکننده در و پنجره هم به طور طبیعی با کاهش بازار مصرف، تولیدات خود را کاهش دادهاند. سیدرضا اخوان دستمالچی، با اشاره به اینکه پروفیل موردنیاز تولیدکنندگان در و پنجره از داخل کشور تامین میشود، میافزاید: حدود ۹۹ درصد یراقآلات مورد نیاز در و پنجرههای کشور وارداتی است و با توجه به افت ارزش ریال در برابر دلار و همچنین تحریمها، واردات با مشکلات عدیدهای مواجه شده است. به این مشکلات باید زمانبر بودن تخصیص ارز به وارد کنندگان توسط بانک مرکزی را هم اضافه کنید؛ به گونهای که در اغلب موارد این فرآیند تا چهار ماه به طول میانجامد.
خبری از صادرات در و پنجره نیست
دستمالچی با اشاره به اینکه در شرایط حاضر صادرات در و پنجره به ندرت انجام میشود، ادامه میدهد: متاسفانه شرکتهای تولیدکننده اقدام خاصی در راستای بازاریابی خارجی انجام ندادهاند و به همین دلیل بهرغم محصولات با کیفیتی که تولید میشود، نتوانستهایم در زمینه صادرات موفق عمل کنیم. به هر حال بازاریابی نیازمند سرمایهگذاری است و شرکتها توان اقتصادی لازم را برای سرمایهگذاری ندارند. مدیر عامل گروه عایق کویر یزد تصریح میکند: در حال حاضر اغلب یراقآلات مورد نیاز تولید کنندگان در و پنجره از کشورهای آلمان و ترکیه وارد میشود و از کیفیت لازم برخوردار است. البته در این میان برخی از تولیدکنندگان که صرفا فروش بیشتر و ارزانتر را در دستور کار دارند، سراغ یراقآلات بیکیفیت میروند که متاسفانه برخی از سازندگان که با هدف کسب سود فعالیت میکنند، مقصد محصولات این شرکتها شدهاند. به طور نمونه امروزه کماکان در کشور ما یراقآلات تکحالته مورد استفاده قرار میگیرد در حالی که هیچ جای دنیا از این یراقآلات استفاده نمیشود.
چرا سازمان استاندارد وارد عمل نمیشود؟!
وی با اشاره به اینکه باید استاندارد در و پنجره اجباری شود، میگوید: سازمان ملی استاندارد بهرغم برگزاری جلسات مختلف با انجمن، زیر بار این مساله مهم نمیرود و استدلال آنها هم این است که با توجه به وجود بیش از ۲ هزار تولیدکننده در و پنجره، بودجه و امکانات لازم برای بررسی کیفیت این شرکتها وجود ندارد. در این زمینه همکاری انجمن در و پنجره را هم قبول نمیکنند و از طرفی انجمن هم به تنهایی نمیتواند کاری از پیش ببرد، چرا که قدرت اجرایی را بر اساس قانون در اختیار ندارد. دستمالچی با اشاره به اینکه ۳۰ درصد کیفیت پنجره ناشی از کیفیت پروفیل است، میافزاید: تبلیغات تولیدکنندههای پروفیل به گونهای برای مردم تفهیم شده که پروفیل با کیفیت به معنای پنجره با کیفیت است در حالی که عوامل مختلفی مانند پیچ استاندارد، یراقآلات استاندارد و ... در این کیفیت تاثیر گذارند. به استثنای چند شرکت معتبر سایر شرکتها به جای ورق گالوانیزه با ضخامت ۵ /۱ سانتیمتر از ورق با ضخامت ۸ /۰ استفاده میکنند و همین مساله بزرگترین مشکل را در پنجره به وجود میآورد. مدیر عامل گروه عایق کویر یزد در مورد درهای ضدسرقت عنوان میکند: بخش درونی درهای ضد سرقت باید فلزی باشد در حالی که شاهد هستیم اغلب درهایی که به عنوان ضد سرقت به بازار عرضه میشوند، صرفا زبانههای فلزی برای قفل شدن دارند و درون در خبری از فلز نیست. به هر حال انتظار ما از دولت این است که از تولید و ورود اجناس بیکیفیت به بازار جلوگیری کند.