چشمانداز سرمایهگذاری بوعلی پس از افزایش سرمایه
سرمایهگذاری بوعلی نیز بهرغم اینکه از لحاظ سرمایه ثبتی جزو کوچکترین شرکتها در بین شرکتهای فعال در صنعت سرمایهگذاری بود (تقریبا جایگاه ۱۸ در بین ۲۴ شرکت) بهواسطه تدابیر راهبردی بلندمدت و مدیریت بهینه پرتفوی خود توانست ضمن کسب سود مطلوب از شرایط بازار در این مدت، ارزش افزوده نسبتا بیشتری در مقایسه با اکثر شرکتهای مشابه در صنعت سرمایهگذاری برای سهامداران خود ایجاد کند. مدیرعامل «وبوعلی» در ادامه تصریح کرد: با توجه به اینکه در سالهای گذشته در مجامع سالانه شرکت سرمایهگذاری بوعلی همواره سیاست تقسیم سود حداکثری دنبال میشد؛ با این استراتژی اغلب برای پرداخت سود نقدی تقسیم شده شرکت مجبور به فروش بخش قابل توجهی از سهام موجود در پرتفوی خود بود تا بتواند سود سهامداران را در موعد مقرر قانونی پرداخت کند که این امر به توازن پرتفوی و ساختار مالی شرکت و تداوم سودآوری شرکت آسیب میزد.
وی تاکید کرد: بنابراین برای تحکیم روند سودآوری شرکت در سالهای آینده و جلوگیری از خروج نقدینگی از شرکت بهواسطه تقسیم سود حداکثری در مجامع، هیاتمدیره شرکت در پایان سال ۱۳۹۸ تصمیم گرفت برای تحقق بخشیدن به این مهم و حفظ جایگاه رقابتی خود در بازار سرمایه و صیانت از حقوق و منافع ذینفعان خود در سالهای پیش رو، پیشنهاد افزایش سرمایه از محل سود انباشته را به مجمع عمومی فوقالعاده صاحبان سهام ارائه دهد. با بررسی و تایید گزارش توجیهی هیاتمدیره به مجمع توسط بازرس قانونی و حسابرس مستقل شرکت در موعد مقرر، گزارش برای بررسی نهایی و صدور مجوز به سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال شد. براین اساس در مجمع سالانهای که ماه گذشته برگزار شد، طبق الزام قانون تجارت با تقسیم سود ۱۰ درصدی توسط مجمع موافقت شد و با تقسیم سود ۷۰ ریالی به ازای هر سهم، مابقی سود به حساب سود انباشته منظور شد تا در جهت افزایش سرمایه از این محل اقدام شود. متعاقبا سازمان بورس در تاریخ ۱/ ۵/ ۱۳۹۹ مجوز افزایش سرمایه ۸۸ درصدی شرکت از محل سود انباشته را صادر کرد. مدیرعامل سرمایهگذاری بوعلی در ادامه افزود: برای تصمیمگیری در خصوص افزایش سرمایه پیشنهادی هیاتمدیره، جلسه مجمع عمومی فوقالعاده صاحبان سهام شرکت سرمایهگذاری بوعلی در ۲۰مردادماه با حضور صاحبان ۴۴/ ۷۱ درصد از سهام برگزار شد و با تصویب افزایش سرمایه ۵/ ۸۷ درصدی از محل سود انباشته توسط مجمع، سرمایه شرکت از مبلغ ۱۶۰ میلیارد تومان به ۳۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت.
مدیرعامل سرمایهگذاری بوعلی در ادامه با اشاره به عملکرد دوره سهماهه منتهی به ۳۱ اردیبهشتماه امسال بوعلی خاطرنشان کرد: در عملکرد دوره سهماهه بوعلی معادل ۲۵۹ میلیارد و ۲۰۲ میلیارد تومان سود خالص محقق کرده که معادل ۱۶۲ تومان سود برای هر سهم است. در عین حال با توجه به تحقق فروش بلوک ۴۸ درصدی سهام شرکت سرمایهگذاری پاکاندیشان امین و شناسایی سود قابل توجه از این محل در دوره ۶ ماهه منتهی به ۳۱ شهریور سال مالی جاری، انتظار میرود سهم بوعلی در روز بازگشایی با استقبال خوب فعالان بازار و سرمایهگذاران مواجه شود. وی در ادامه به پرتفوی سهام بوعلی اشاره کرد و گفت: مطابق برنامهریزیهای صورت گرفته پرتفوی شرکت سرمایهگذاری بوعلی در ۱۴ صنعت متمرکز شده است که بتواند بهترین سودآوری را عاید کند. در عین حال براساس تحولات کلان اقتصادی و رصد شرایط و تغییرات صنایع و شرکتها، بهصورت روزانه و هفتگی در خصوص شرکتهای این صنایع برای واگذاری یا جایگزینی یا تبدیل آنها به سهام بهتر تصمیمگیری میشود. وی به رشد سودآوری بوعلی اشاره و تاکید کرد: رشد پرتفوی بوعلی از سال گذشته تاکنون مرهون استراتژیهای اتخاذ شده سه سال گذشته در بوعلی است که با برنامهریزی و تدابیر راهبردی هیاتمدیره و کمیتههای تخصصی شرکت انجام گرفته و موفق شدیم ارزش افزوده بیش از ۱۰ برابری برای سهامداران شرکت خلق کنیم. باقرزاده، مدیرعامل بوعلی در رابطه با قیمت بازگشایی سهم «وبوعلی» بعد از مجمع عنوان کرد: نماد «وبوعلی» قبل از مجمع با قیمت ۲۶۳۲۰ ریال بسته شد و قیمت تئوریک این سهم برای بازگشایی نماد بعد از مجمع حدود ۱۴۰۴۰ ریال پیشبینی میشود؛ با توجه به عملکرد سهماهه و آنچه در گزارش عملکرد دوره ۶ ماهه انتظار داریم و چشماندازی که در نیمه دوم سال برای بازار سهام و پرتفوی شرکت سرمایهگذاری بوعلی متصور هستیم، سهام بوعلی یکی از ارزندهترین سهمهای بازار برای فعالان و سرمایهگذاران در بورس اوراق بهادار است.