مدیر عامل فولاد غرب آسیا خبر داد
راهاندازی خط نورد ۲۰۰ هزار تنی در فروردین سال آینده
هماکنون میزان نیاز بازار داخلی به این نوع ورق حدود ۵/ ۱ میلیون تن در سال است که با توجه به تولید داخلی این ورق در واحدهای موجود، حدود ۸۰۰ هزار تن در سال از کشورهای مختلف واردات انجام میشود. بر اساس بررسیهای انجام شده، میانگین تقاضای بازار تا سال ۱۴۰۰ به حدود چهار میلیون تن در سال خواهد رسید. تقاضای بازار داخلی ایجاب میکند که هر چه سریعتر نسبت به احداث طرح اقدام شود تا از واردات محصولات مشابه آن که مستلزم صرف هزینه ارزی قابل توجه است، جلوگیری به عمل آید.
شرکت فولاد غرب آسیا به اهتمام سرمایهگذاران خصوصی و با تکیه بر تجربه مدیران ارشد فولاد مبارکه در سال ۸۳ برای اجرای پروژه نورد ورق سرد به ظرفیت ۵۰۰ هزار تن در سال با ضخامت نهایی ۱۸/ ۰ تا ۳ میلیمتر، عرض ۶۰۰ تا ۱۷۰۰ میلیمتر و وزن هر کلاف ۶ تا ۳۰ تن با استانداردهای بینالمللی، در زمینی به مساحت ۵۳ هکتار و زیربنای ۴۰ هزار مترمربع در استان قم و ۳۰ کیلومتری شهرستان دلیجان تاسیس شد. عمده محصولات این پروژه در صنایع خودرو، لوازمخانگی، پوشش ساختمانها، ورقهای رنگی، ورقهای گالوانیزه، قوطیسازی برای صنایع بستهبندی مانند رنگ روغنهای صنعتی، کنسروسازی و ... مصرف میشود. ظرفیت تولید سالانه این شرکت هم اکنون ۵۰۰ هزار تن است که طی سال گذشته حدود ۸۰ درصد از ظرفیت محقق شد و در مجموع توانست به ۳۸۵ هزار تن تولید دست یابد.
به گفته غلامرضا خلیقی، مدیر عامل شرکت فولاد غرب آسیا، طی سال گذشته به دلیل کمبود مواد اولیه و مشکلات خرید از بورس، این شرکت نتوانست به ظرفیت اسمی تولید دست یابد. در همین حال طی سال گذشته شرکت فولاد غرب آسیا توانست محصولات ویژه یعنی ورق با ضخامت ۲/ ۰ به میزان ۲۰ هزار تن برای صنایع بستهبندی تولید کند که این امر زمان بسیاری از خط تولید گرفت و معادل ۱۰ درصد بر کاهش میزان تولید اسمی کارخانه تاثیر داشت. خلیقی تاکید کرد: نرخ ورقهای مورد نیاز در صنایع بستهبندی حدود ۸۵۰ دلار بر تن است و فولاد غرب آسیا با وجود کاهش تولید، توانست محصول با ارزش افزوده بالا که سفارش صنایع غذایی است، تولید کند.
وی افزود: برنامه تولید شرکت در سالجاری ۴۲۰ هزار تن است که نسبت به سال گذشته از رشد برخوردار خواهد بود. همچنین برنامه تولید ۴۰ هزار تن ورق موردنیاز برای صنایع غذایی نیز از اهداف شرکت در سال ۹۹ است.این در حالی است که بهرغم مسائل و مشکلات موجود از جمله شیوع ویروس کرونا و تاثیر آن بر شبکه حملونقل، این شرکت طبق برنامه طی فروردین ماه سال جاری، ۳۵ هزار تن تولید داشت.گرانی نرخ مواد اولیه، نبود سرمایه در گردش به میزان لازم، کمبود نقدینگی، عدم همکاری شبکه بانکی در ارائه اعتبارات لازم از مهمترین مشکلات صنایع کشور از جمله شرکت فولاد غرب آسیا است، از این رو انتظار میرود دستگاههای نظارتی نظیر سازمان حمایت و وزارت صمت حمایت بیشتری از تولیدکنندگان داشته باشند.وی خواستار اصلاح پایه قیمتها در بورس کالا از سوی وزارت صمت شد و افزود: باید برای تعیین قیمتهای پایه در بورس کالا، فوب خلیجفارس جایگزین cis شود.
مدیرعامل فولاد غرب آسیا از قیمتگذاری غیرواقعی در بورس کالا و بر اساس پایه نرخهای منطقه cis انتقاد کرد و گفت: طی سال ۹۷ از نرخهای cis برای تعیین قیمت پایه در بورس کالا استفاده شد، اما هماکنون از این منطقه اجازه واردات کالا داده نمیشود و از سایر کشورها نسبت به واردات اقدام میشود؛ علاوه بر اینکه محصولات وارداتی از منطقه cis نامرغوب و قیمتها بسیار پایین است.به گفته خلیقی، به دلیل نیاز کشور به ورقهای صنایع غذایی که تحریمها مانع واردات آنها میشود، افزایش یک خط جدید نورد به ظرفت تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن در برنامههای توسعهای شرکت فولاد غرب آسیا قرار گرفته است که پیشبینی میشود فروردین سال آینده این خط نورد با سرمایهگذاری حدود ۱۶ تا ۲۰ میلیون دلار راهاندازی شود.هماکنون ۵۹۰ نفر بهطور مستقیم در شرکت فولاد غرب آسیا مشغول به کار هستند که با راهاندازی خط نورد مذکور برای حدود ۲۰۰ نفر دیگر اشتغالزایی مستقیم ایجاد خواهد شد، همچنین از واردات حداقل یکصد میلیون دلار به کشور جلوگیری میشود.هماکنون کل محصولات تولیدی شرکت فولاد غرب آسیا نورد سرد است که نیمی از آن به مصرف کارخانههای گالوانیزه میرسد و نیمی دیگر در اختیار مصرفکنندگانی نظیر کارخانههای لوازم جانبی و قطعات خودرو قرار میگیرد.