تقویت اقتصاد با حضور زنان

شنون گرین، اقتصاددان ولز فارگو، این داده‌ها را نشانه‌ای از بازگشت اقتصاد آمریکا به مسیر باثبات‌تر پس از همه‌گیری می‌داند، اما تاکید می‌کند که آثار این بهبود در میان گروه‌های مختلف یکسان نبوده است. داده‌های سال ۲۰۲۵ نیز عمدتا پیش از حمله نظامی به ایران جمع‌آوری شده‌اند و بنابراین اثر افزایش قیمت انرژی، تورم و فشار بر هزینه‌های خانوار پس از این تحولات را منعکس نمی‌کنند.

یکی از مهم‌ترین تغییرات در بازار کار، بهبود نسبی وضعیت درآمدی زنان بود. زنان شاغل تمام‌وقت در سال ۲۰۲۵ به ازای هر یک دلار درآمد مردان، حدود ۸۴ سنت دریافت کردند؛ درحالی‌که این رقم در سال ۲۰۲۴ حدود ۸۱ سنت بود. درآمد میانه زنان شاغل تمام‌وقت نیز ۳.۲ درصد افزایش یافت، درحالی‌که تغییر درآمد مردان از نظر آماری معنادار نبود.  افزایش اشتغال در بخش درمان، که سهم بالایی از نیروی کار آن را زنان تشکیل می‌دهند، در این روند موثر بود. از دسامبر ۲۰۲۴ تاکنون، زنان ۷۶۵ هزار شغل به دست آورده‌اند، درحالی‌که اشتغال مردان ۶ هزار نفر کاهش یافته است.  در میان گروه‌های نژادی نیز درآمد خانوارهای سیاه‌پوست ۴.۸ درصد افزایش یافت و خانوارهای سفیدپوست غیرهیسپانیک رشد ۲.۹ درصدی را تجربه کردند. تغییر درآمد خانوارهای هیسپانیک ( نژاد‌های اسپانیایی زبان، عمدتا اهل آمریکای لاتین) و آسیایی از نظر آماری معنادار نبود.

photo_2026-09-16_15-31-03 copy

تصویر فقر اما دوگانه است. بر اساس معیار تکمیلی فقر، 13.1 درصد جمعیت آمریکا، معادل حدود 44.4‌میلیون نفر، در سال ۲۰۲۵ زیر خط فقر قرار داشتند؛ رقمی که تفاوت معناداری با سال قبل نداشت. در مقابل، نرخ فقر بر اساس معیار رسمی دولت به 10.2 درصد رسید که 0.5 واحد درصد کمتر از سال ۲۰۲۴ بود. تفاوت میان این دو معیار به نحوه محاسبه آنها بازمی‌گردد. معیار رسمی عمدتا درآمد پیش از مالیات را در نظر می‌گیرد، اما معیار تکمیلی، کمک‌های دولتی، مالیات و هزینه‌های ضروری مانند مسکن، غذا و حمل‌ونقل را نیز محاسبه می‌کند. به گفته جیمز زیلیک، مدیر مرکز تحقیقات فقر دانشگاه کنتاکی، افزایش فاصله این دو معیار احتمالا با کاهش دریافت‌کنندگان کمک‌های معیشتی و افزایش هزینه‌های درمانی مرتبط بوده است. گزارش یادشده از افزایش شکاف میان خانوارهای پردرآمد و کم‌درآمد حکایت دارد. درآمد خانوارهای صدک ۹۰ در سال ۲۰۲۵ حدود ۲۶۱ هزار و ۳۰۰ دلار بود؛ یعنی 13.1 برابر درآمد خانوارهای صدک دهم، درحالی‌که این نسبت، یک دهه قبل 12.2 برابر بود.