قطر با منابع درآمدهای نفتی چه می‌کند؟

محمد السویدی، مدیر اجرایی جدید این صندوق، به فایننشال تایمز گفت که این نهاد قصد دارد در معاملات بزرگ‌تری مشارکت کند و با فرکانس بیشتری سرمایه‌گذاری کند، در‌حالی‌که در حال بازنگری در استراتژی سرمایه‌گذاری خود است.

 السویدی اظهار کرد: «ما باید سرمایه‌گذاری تهاجمی‌تری انجام دهیم و روش‌هایی برای دستیابی به بازده بیشتر نسبت به ریسک‌های پیش‌بینی‌شده پیدا کنیم.» این صندوق معمولا هر پنج سال یک بار استراتژی سرمایه‌گذاری خود را بازبینی می‌کند و آخرین بازنگری آن در سال ۲۰۱۹ انجام شده است.   السویدی در حالی این سمت را بر عهده گرفته که صندوق قطر تعداد کارکنان خود را از سال ۲۰۱۸ دو برابر کرده و منتظر افزایش درآمد ناشی از گسترش تولید گاز طبیعی مایع در این کشور است. این صندوق در‌حال‌حاضر به‌ویژه به سرمایه‌گذاری در ایالات متحده، بریتانیا و آسیا علاقه‌مند است و بر حوزه‌هایی چون فناوری، هوش مصنوعی، مراقبت‌های بهداشتی، املاک و زیرساخت‌ها  تمرکز دارد.

قطر، یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان گاز طبیعی مایع، تقریبا ۳۰ میلیارد دلار برای افزایش ظرفیت تولید خود هزینه کرده است. پیش‌بینی می‌شود تولید سالانه گاز این کشور از ۷۷میلیون به ۱۲۶میلیون تن تا سال ۲۰۲۷ افزایش یابد.  

صندوق ثروت قطر انتظار دارد این افزایش درآمدها اندازه صندوق را طی پنج سال دو برابر کند. السویدی همچنین اشاره کرد که صندوق قصد دارد دفاتر خود را در ایالات متحده و سنگاپور توسعه دهد.  او افزود: «اندازه صندوق از نظر نیروی انسانی افزایش خواهد یافت و استراتژی‌های جدیدی را برای بهبود بازدهی، مورد بررسی قرار خواهیم داد.» صندوق ثروت ملی قطر (QIA) با ارزش ۵۰۰میلیارد دلار به دنبال افزایش سرمایه‌گذاری‌های خود در حوزه‌های  نوآورانه است.