ارسال لیست ۱/ ۱ میلیون شرکت کاغذی به اداره ثبت شرکتها
او در این دیدار ضمن تبیین رویکردهای جدید و تحولی نظام مالیاتی، خاطرنشان کرد: در حال حاضر، شرایط برای ایفای نقش حداکثری نظام مالیاتی در اقتصاد کشور با اتکا بر تمامی ظرفیتهای قانونی و زیرساختهای جدید که عمدتا بر پایگاههای اطلاعاتی دادهمحور مبتنی است، فراهم شده است. رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور مبارزه جدی با فرار مالیاتی را یکی از برنامههای مهم نظام مالیاتی برشمرد و گفت: با هوشمندسازی نظام مالیاتی و اجرای برنامههای مربوط به مبارزه با فرار مالیاتی، در سال گذشته حدود دومیلیون و ۲۰۰هزار مودی جدید شناسایی شدند و امسال نیز بالغ بر یکمیلیون و ۵۰۰هزار اظهارنامه جدید از این مودیان شناساییشده، دریافت کردیم.
او اضافه کرد: درحالحاضر بالغ بر ۱۱میلیون مودی در پایههای مختلف در کشور وجود دارد که از این تعداد، حدود چهارمیلیون و ۴۵۰هزار نفر صاحبان مشاغل (شخص حقیقی) هستند که با توجه به اینکه امسال اطلاعات قابل اتکایی از فعالیت اقتصادی مودیان در اختیار نظام مالیاتی قرار داشت، در نهایت امسال شاهد افزایش سهبرابری مالیات ابرازی صاحبان مشاغل بابت عملکرد سال ۱۴۰۰ بودیم. معاون وزیر اقتصاد عنوان داشت: اطلاعات و دادههای سامانههای مالیاتی نشان میدهد در کشور حدود دومیلیون و ۹۰هزار شرکت ثبتشده وجود دارد؛ اما از این تعداد، بالغ بر یکمیلیون و ۱۰۰هزار شرکت هیچ فعالیتی نداشته و اظهارنامه هم تسلیم نکردهاند که لیست این شرکتها به اداره ثبت شرکتها ارسال شده تا به طور کلی غیرفعال شوند.
منظور ادامه داد: امسال همچنین در بخش اشخاص حقوقی تعداد ۳۳۰هزار فقره اظهارنامه دریافت کردیم؛ اما اطلاعات و دادههای سامانههای مالیاتی در این بخش نیز نشان میدهد حدود ۶۰۰هزار شرکت در سال گذشته بهرغم اینکه فعالیت اقتصادی داشتهاند و سازمان امور مالیاتی نیز پیامک اطلاعرسانی برای آنها ارسال کرده، اظهارنامه ندادهاند که رسیدگی به وضعیت این شرکتها در اولویت برنامههای این سازمان قرار دارد. او با بیان اینکه حرکت به سمت نظام مالیاتی دادهمحور، باعث شفافیت اقتصاد و در نتیجه تحقق بیشتر عدالت مالیاتی و افزایش میزان مالیات مودیان بر اساس اطلاعات واقعی آنان شده است، گفت: درحالحاضر اشراف اطلاعاتی نظام مالیاتی افزایش یافته و مودیانی که اظهارنامه واقعی ارسال نکنند، بعدا شناسایی و پرونده آنها مورد رسیدگی قرار میگیرد. منظور بیان داشت: با اجرای طرحهای جدید از جمله مبارزه با فرار مالیاتی و شناسایی مودیان جدید، تسریع در رسیدگیها، وصول معوقات و وصول مالیاتهای جدید، در پنجماهه نخست امسال، رشد ۶۹درصدی در وصول مالیاتها را شاهد بودیم.
رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه با مجموعه اصلاحات صورتگرفته درصدد هستیم که نظام مالیاتی درخور و در تراز نظام اسلامی ایجاد کنیم، گفت: با افزایش نقشآفرینی نظام مالیاتی در اقتصاد کشور، هماکنون سهم مالیات از بودجه کشور به ۴۵درصد افزایش یافته و امیدواریم طی سالهای پیش رو و با اجرای طرحها و برنامههای جدید همچون قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان و تصویب لوایح جدید، همچون لایحه مالیات بر عایدی سرمایه، لایحه مالیات بر مجموع درآمد و لایحه مالیات بر ارزش افزوده در نظام پایانههای فروشگاهی، بتوانیم تا پایان دولت سیزدهم، کل بودجه کشور را از محل مالیات تامین کنیم. او به موضوع ارتقای سلامت نظام اداری و برنامههای جدید نظام مالیاتی برای برخورد با مفاسد اداری اشاره کرد و گفت: شناسایی کارکنان متخلف و برخورد جدی با آنان تا مرحله صدور کیفرخواست، ایجاد سامانه گزارشهای مردمی (سوتزنی) و کاهش مراجعات مودیان به ادارات مالیاتی بهواسطه الکترونیکی شدن تمامی فرآیندهای مالیاتی، از جمله مهمترین اقدامات در این راستا به شمار میرود.
در ادامه این نشست، دادستان کل کشور بر ضرورت تامین هزینههای کشور از محل درآمدهای مالیاتی تاکید و ضمن تشکر از تلاشها و تحولات صورتگرفته در یک سال اخیر خاطرنشان کرد: متحولسازی و توانمند کردن نظام مالیاتی مهمترین کار جهادی است که انتظار میرود سازمان امور مالیاتی کشور همچون یک سال گذشته، در سه سال باقیمانده دولت به انجام برساند. منتظری تصریح کرد: دستاوردهای مهمی در نظام مالیاتی به دست آمده و البته در کنار این تحولات باید بهگونهای عمل شود که هم مالیات واقعی دریافت شود و هم در حق کسی اجحاف نشود که این امر نشان میدهد رفتار مناسب و شایسته ماموران مالیاتی باید در کنار برنامههای جدید نظام مالیاتی همچون هوشمندسازی و دادهمحوری، مورد توجه قرار گیرد. او افزود: مهمترین وظیفه ماموران مالیاتی، دفاع از حقوق عامه در کنار مالیاتستانی است و در صورتی که مالیات بهدرستی دریافت شود، امور جامعه نیز بهدرستی پیش خواهد رفت.