قانون پایانههای فروشگاهی نقطه عطفی برای نظام اقتصادی
داود منظور در دومین بازدید میدانی سالجاری و در جمع مدیران و کارکنان مرکز تنظیم مقررات نظام پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان، ضمن تقدیر از اقدامات صورت گرفته در طراحی و تولید سامانه پایانههای فروشگاهی توسط متخصصان داخلی، این قانون را از اقدامات بزرگ وزارت اقتصاد و مطالبه توامان دولت و مجلس عنوان کرد. او با اشاره به اهداف و مزایای متعدد اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان خاطرنشان کرد: مهمترین رکن اجرای این قانون، ایجاد شفافیت اقتصادی است که سازمان امور مالیاتی را قادر میسازد اشراف واقعی نسبت به مبادلات اقتصاد و درآمد اشخاص پیدا کرده و کلیه فعالیتهای اقتصادی را به طور کامل پایش کند. منظور افزود: رصد دادهها و فعالیتهای اقتصادی و اشراف اطلاعاتی قطعا به دریافت مالیات منصفانه کمک میکند و با وصول هوشمند مطالبات، از فرار مالیاتی جلوگیری میشود. معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه اجرای قانون پایانه فروشگاهی میتواند تحول بزرگی در شفافیت و انضباط مالی و اصلاح نظام مالیاتی کشور به وجود آورد، تصریح کرد: با اجرای این قانون، بستر و زیرساختهای لازم برای اجرای پایههای مالیاتی جدید از جمله مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد و همچنین تغییر سیستم مالیاتی از منبعمحور به فردمحور فراهم میشود.
او عنوان کرد: مجموع این عوامل کمک خواهد کرد تا بتوانیم در آینده، درآمدهای مالیاتی را به گونهای افزایش دهیم که بودجه کشور به طور کامل از محل درآمدهای مالیاتی تامین شود و با شناسایی مؤدیان جدید، وصول صحیح مالیات و ایجاد شفافیت و اجرای عدالت مالیاتی، نظام مالیاتی به جایگاه متعالی خود ارتقا یابد. منظور با اشاره به اهمیت بخش تحلیل کسب و کار و انعطافپذیری خوب تیمهای طراحی مرکز تنظیم مقررات افزود: تولید سندهای تحلیل کسب و کار موردنیاز برای تولید سامانه پایانههای فروشگاهی موجب پیشبرد کار گروه مشاور و خروج این پروژه از بن بست شد. رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور افزود: اجرای موفق قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان مستلزم آمادهسازی فضای جامعه و اقدامات رسانهای موثر است. او گفت: همزمان با اجرای این قانون، لازم است اطلاعرسانی و آگاهی بخشی موثر و گستردهای در سطح جامعه انجام گیرد و نتایج مثبت اجرای این قانون هر چه بیشتر برای مردم تبیین شود.
سیاستها و برنامههای تحولی مالیاتی کشور در سالجاری
همچنین رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در اجلاس مدیران مالیاتی سراسر کشور، ضمن تبیین رویکردها، سیاستها و جهتگیریهای اساسی نظام مالیاتی در دوره جدید، برنامههای تحولی برای تحقق اهداف سازمان را تشریح کرد. داود منظور، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در اجلاس سراسری مدیران امور مالیاتی کشور، ضمن تبیین رویکردها و جهتگیریهای اساسی نظام مالیاتی در سال ۱۴۰۱، خاطرنشان کرد: با اجرای برنامههایی از قبیل هوشمندسازی فرآیندها، مبارزه جدی با فرارهای مالیاتی، تسریع در رسیدگیها، وصول معوقات و همچنین ارائه خدمات الکترونیکی موثر، به دنبال افزایش رضایتمندی مؤدیان و تحقق درآمدهای مالیاتی سالجاری هستیم. منظور، میزان درآمدهای مالیاتی پیشبینی شده در بودجه سالجاری را حدود ۴۵۰هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: در سال گذشته با تمرکز بر اقداماتی از قبیل مبارزه با فرار مالیاتی، تسریع در رسیدگیها و وصول مطالبات، رسیدگی به پایههای مالیاتی معطل مانده از گذشته، ایجاد ممیزیهای ویژه، اجرای ماده ۹۷ قانون مالیاتهای مستقیم، اجرای موتور ریسک و کاهش اطاله دادرسی، گامهای موثری در جهت افزایش درآمدهای مالیاتی برداشته شد و با تحقق ۱۱۳درصدی درآمدهای سال گذشته، رکورد خوبی در وصول درآمدهای مالیاتی ثبت شد.
او تاکید کرد: الگو و چارچوب کلی ما برای پیشرفت و توسعه نظام مالیاتی، رعایت انصاف و عدالت، ارتقای رضایتمندی مؤدیان، هوشمندسازی نظام مالیاتی، تسریع در رسیدگیها، مبارزه با فرار مالیاتی و ارتقای سلامت نظام اداری است. معاون وزیر اقتصاد، با تاکید بر هوشمندسازی نظام مالیاتی و حاکمیت دادهها، خاطرنشان کرد: برای تحقق این برنامه کلان نظام مالیاتی در حال حرکت به سمت ایجاد فرآیندهای مبتنی بر فناوریهای اطلاعاتی و همچنین ایجادسازوکارهایی هستیم که بتوان به اطلاعات و دادههای واقعی افراد در نزد سایر دستگاههای ذیربط دست یافت و درحقیقت، این اطلاعات مبنای تشخیص درآمد و وصول عادلانه مالیات خواهد بود. رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه اطلاعات و دادهها از مبادی مختلف به سازمان امور مالیاتی میرسد، گفت: از جمله این مبادیها، اطلاعاتی است که در چارچوب ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم از سوی دستگاههای ذیربط به سازمان ارسال میشود. او با اشاره بر ضرورت مبارزه جدی با فرار مالیاتی و شناسایی مؤدیان جدید برای برقراری عدالت مالیاتی و تحقق درآمدهای مالیاتی سالجاری گفت: با اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان که کمک شایان توجهی به هوشمند شدن فرآیندها و تشخیص عادلانه و واقعی درآمد اشخاص میکند، فرار مالیاتی به میزان قابلتوجهی کاهش خواهد یافت.