آیا تزریق واکسن منجر به ابتلا به کرونا میشود؟
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا و بنابر اعلام وزارت بهداشت، پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است به دلیل تزریق واکسن کووید-۱۹، آزمایش کووید-۱۹ فرد مثبت شده یا فرد به کرونا مبتلا شود، منفی است. از آنجایی که در واکسن یا تنها قطعاتی از ویروس وجود دارد یا صرفا پروتئینهای غیرقابل تکثیر ویروس وجود دارند، ایجاد بیماری بر اثر تزریق واکسن از اساس غیرعلمی و غیرممکن است و هیچ یک از واکسنهای کووید-۱۹ باعث مثبت شدن آزمایش PCR (نمونه حلقی/بینی) کووید-۱۹ نمیشود.
تزریق واکسن با تقویت پاسخ ایمنی بدن، باعث تولید آنتیبادی موثر میشود، اما برخی انواع پیشرفته آزمایشهای سرولوژی (شناسایی آنتیبادی) بعد از تزریق واکسن، میتوانند آنتیبادیهای مطلوب تشکیلشده بعد از واکسن را شناسایی کنند.
واکسنهای کووید-۱۹ به سیستم ایمنی بدن ما میآموزد که چگونه ویروس عامل کووید-۱۹ را بشناسد و با آن مبارزه کند. گاهی این روند میتواند علائمی مانند تب در سه روز اول بعد از واکسیناسیون ایجاد کند. پیدایش این علائم در سه روز اول، طبیعی است و نشانه این است که بدن در حال ایجاد ایمنی در برابر ویروس کووید-۱۹ است.
بنابراین خود واکسن، بیماری کووید-۱۹ ایجاد نمیکند، اما باید بدانیم که ورود در تجمعات در همان روزهایی که واکسن هم تزریق کردهایم و قبل از آنکه واکسن اثراتش را شروع کند، میتواند باعث بیماری شود. به همین دلیل بعد از تزریق واکسن کرونا هم همچنان باید نکات پیشگیرانه را رعایت کرد.
باید توجه کرد که بعد از واکسیناسیون چند هفته طول میکشد تا در برابر ویروس کووید-۱۹ ایمنی ایجاد شود. این بدان معناست که اگر شخص بلافاصله قبل یا دقیقا پس از واکسیناسیون در معرض ویروس کووید-۱۹ قرار گیرد، ممکن است بیمار شود زیرا واکسن وقت کافی برای محافظت نداشتهاست. پس اگر گه گاه فردی را دیدید که پس از واکسیناسیون دچار علائم و تست او مثبت شد، به این معناست که یا در زمان واکسیناسیون، ویروس از قبل در بدن او وجود داشته و چند روز بعد بیماری خود را نشان داده است یا در روز واکسیناسیون در تجمعی مانند اتوبوس، فروشگاه و... حضور داشته و ویروس قبل از دریافت واکسن، وارد بدن او شده است و فرصتی برای اثربخشی خوب واکسن وجود نداشته و فرد بیمار شدهاست. بنابراین باید مراقب باشید در محلهای شلوغ یا حتی در مراکز واکسیناسیون از تجمع خودداری کنید.