میزان تزریق واکسن در یک روز به ۷۶۴ هزار دز رسید

رکوردشکنی واکسیناسیون کرونا

شماره روزنامه: ۵۲۴۹ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۷۹۲۷۶۱ سیاست گذاری

دنیای اقتصاد- احسان مرادی : تحلیل آمارهای رسمی درباره وضعیت کرونا حاکی از آن است که واکسیناسیون در چهار هفته اخیر سرعت بیشتری گرفته که نکته مثبتی در این وضعیت محسوب می‌شود. بنا بر آمارهای رسمی روز گذشته بالغ بر ۷۶۴ هزار دز واکسن تزریق شد که بالاترین میزان تزریق واکسن از ابتدای شیوع پاندمی در کشور بوده است.

Untitled-1 copy

 در کنار این خبر مثبت، خبر نگران‌کننده این است که با گذشت ۱۸ ماه از شیوع پاندمی در کشور همچنان در فاز کنترل پیک پنجم این همه‌گیری هنوز به وضعیت پایدار و باثباتی نرسیده‌ایم. به عبارت دیگر بیشتر شواهد آماری بر این موضوع دلالت می‌کنند که التهاب پیک پنجم کرونا هنوز فروکش نکرده و به دلیل شکننده بودن آمارها نمی‌توان با قطعیت درباره روند صعودی یا نزولی این پاندمی اظهارنظر کرد و برای مشخص روند قطعی باید منتظر روزهای آتی بود.

   تسریع واکسیناسیون

آمارهای تزریق واکسن به‌طور رسمی از تاریخ ۲۵ فروردین‌ماه گزارش شد. در هفته‌ نخست واکسیناسیون، میانگین سرعت تزریق هفتگی برابر ۲۵ هزار دز بود. در ادامه، این روند با افزایش تنوع سبد واکسیناسیون وارداتی در کنار تولید داخل شتاب گرفت، به نحوی که در هفته منتهی به ۳۰ تیر میانگین تزریق هفتگی واکسیناسیون برابر ۲۸۵ هزار دز بود. در نهایت در چهار هفته اخیر منتهی به ۳ شهریورماه با تمهیدات صورت‌گرفته در دولت جدید، سرعت واکسیناسیون شدت گرفته‌است، به نحوی که در هفته‌های منتهی به ۲۷ مرداد و ۳ شهریور میانگین تزریق هفتگی واکسیناسیون برابر ۵۴۵ و ۴۸۰ هزار دز بوده است. علاوه بر این تا تاریخ ۳ شهریورماه به ۱۷ میلیون و ۵۷۳ هزار و ۷۸۵ نفر دز اول واکسن و نیز به ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار و ۸۳۴ نفر دز دوم واکسن کرونا تزریق شده است. بنابراین می‌توان گفت، در مجموع ۲۴ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۶۱۹ دز واکسن تزریق شده است. این موضوع در شرایطی است که به گفته سازمان جهانی بهداشت، واکسیناسیون گسترده کرونا در دنیا تنها راه مقابله با ویروس کرونا و جهش‌های آن است. آمارهای مذکور از تسریع واکسیناسیون در کشور حکایت دارد، اما این سرعت همچنان با سرعت گسترش کرونا در کشور و آمار قربانیان دلتا در کشور همخوانی ندارد. سبد واکسیناسیون در کشور شامل واکسن‌های وارداتی اسپوتنیک (روسی)، سینوفارم (چینی)، بهارات (هند) و آسترازنکا (کشورهای مختلف) است. همچنین این سبد شامل واکسن تولید داخل برکت نیز است.

   افت ۶۴۰ واحدی میزان مبتلایان روزانه

بررسی آمارهای رسمی نشان می‌دهد که وضعیت پاندمی کرونا در وضعیت کنترل‌نشده‌ای قرار دارد، به‌طوری‌که بیشتر شواهد آماری از وضعیت نگران‌کننده این پاندمی حکایت دارند. شاهد آماری نخست، میزان مبتلایان روزانه است. این شاخص در نخستین ماه سال با افزایش دید و بازدیدها و همچنین مسافرت‌های نوروزی افزایشی شد، به نحوی که در انتهای این ماه از ۲۵ هزار مورد نیز فراتر رفت. در ادامه با تشدید محدودیت‌های قرنطینه‌ای، این روند کاهشی شد و تا هفدهمین روز از خرداد این موضوع برقرار بود، اما پس از آن مجددا صعودی شد، به نحوی که در بیست‌وششمین روز مرداد، میزان مبتلایان روزانه از ۵۰ هزار نفر نیز بالاتر رفت.

در نهایت در ۸ روز اخیر این شاخص با افت و خیز زیادی همراه بوده، به نحوی که روز گذشته ۳۹ هزار و ۹۸۳ مورد برآورد شد. به عبارت دیگر، فوتی‌های روزانه در روز گذشته ۶۴۰ واحد افت داشته است، اما به دلیل شکننده بودن این آمار نمی‌توان در این مورد اظهارنظر قطعی کرد.

 کاهش ۴۴ نفری فوتی‌های روزانه

شاهد آماری دوم که در وضعیت خطرناکی قرار دارد، میزان فوتی‌های روزانه است. تحلیل آمارهای رسمی نشان می‌دهد که این شاخص از اول فروردین تا ششم اردیبهشت روند صعودی داشت، به نحوی که ۶ اردیبهشت ۴۹۶ مورد ثبت شد. در ادامه، این روند نزولی شد و تا ۱۲ تیر این وضعیت ادامه داشت. از تاریخ مذکور به بعد این روند مجددا صعودی شد، به نحوی که ۲ شهریورماه با ثبت ۷۰۹ مورد به بیشترین میزان خود از ابتدای پاندمی رسید. با وجود این، روز گذشته فوتی‌های روزانه با کاهش ۴۴ واحدی به ۶۶۵ مورد رسید که همچنان میزان بالایی است.

 نسبت ابتلا به تست به ۳۳درصد رسید

شاهد آماری سوم، نسبت مبتلایان به آزمایش‌های روزانه است. این شاخص از ابتدای سال تا به حال دو قله داشته است. نخستین مورد در تاریخ ۱۸ فروردین (که معادل ۲۸ درصد بود) ثبت شد و دیگری در تاریخ ۱۲ مرداد (به میزان ۶۵ درصد). در ادامه، این شاخص به صورت پله‌ای سقوط کرد، به نحوی که روز گذشته ۳۳ درصد ثبت شد. این به آن معنا است که از هر سه موردی که تست کرونا می‌دهند، یک نفر دارای بیماری کرونا است.

 رکورد جدید بیماران بدحال

شاهد آماری چهارم، وضعیت بیماران بدحال است. این شاخص از ۳ هزار و ۸۵۸ مورد در اولین روز فروردین به ۵ هزار و ۵۴۵ مورد در ۱۸ اردیبهشت رسید. از ۱۹ اردیبهشت تا ۸ تیر این روند نزولی شد؛ به نحوی که در ۸ تیر به ۳ هزار و ۱۷۶ مورد رسید. در نهایت از نهمین روز تابستان تا روز گذشته این روند صعودی بود؛ به نحوی در ۳ شهریور ۷ هزار و ۷۵۵ مورد برآورد شد. به عبارت دیگر این مقدار بیشترین میزان بیماران بدحال از ابتدای شیوع کرونا در کشور بوده است.

 کاهش ۶۱۶ واحدی بستری‌های کرونا

در نهایت شاهد آماری آخر، میزان افراد بستری‌شده کرونایی است. تحلیل‌های رسمی نشان می‌دهد که این شاخص از ابتدای سال تا به حال دو قله داشته است؛ یکی در ۳۰ فروردین با ثبت ۳ هزار و ۹۰۱ مورد و دیگری با ثبت ۵ هزار و ۴۸۷ مورد در ۲ شهریور. آمار دومین روز شهریور بیشترین میزان بستری‌شدگان کرونایی از ابتدای پاندمی است. در نهایت روز گذشته این شاخص با افت ۶۱۶ واحدی به ۴ هزار و ۸۷۱ مورد رسید. این آمار قابل توجه است، ولی برای اینکه بتوان با قطعیت درباره روند این شاخص اظهار نظر کرد، باید منتظر روزهای آتی ماند.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن