واکسنزدهها چگونه کرونا میگیرند؟
این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه ویروس کرونا جهشهای متفاوتی پیدا کردهاست، گفت: بهدنبال هر جهش تغییراتی در علائم بیماری ایجاد میشود و لذا مردم تصور میکنند که با یک بیماری جدید مواجه هستند، اما همچنان با بیماری کووید-۱۹ سر و کار داریم؛ البته در فرم جهشیافته برخی از علائم پررنگتر میشود.
پورکاظمی، با اشاره به شیوع کرونای دلتا یا همان هندی در کشور، اضافه کرد: این جهش بیشتر با علائم تنفسی فوقانی همچون سرماخوردگی شدید، آبریزش بینی و سوزش گلو همراه است و در برخی از موارد علائم گوارشی و ریوی نیز دیده میشود.
او با بیان اینکه مبتلایان به کرونای دلتا در برخی از موارد عدم حس بویایی و چشایی را تجربه میکنند، متذکر شد: باید توجه کنیم که علاوه بر کرونای دلتا، سویههای قبلی نیز در چرخش هستند و لذا احتمال ابتلا به جهشهای دیگر نیز وجود دارد و با تنوع علائم مواجه هستیم. این متخصص عفونی، از افراد خواست در صورت مشاهده هرگونه علائم تنفسی و گوارشی خودشان را ایزوله کنند و یادآور شد: برخی از مبتلایان به کرونا در ابتدا با علائم گوارشی مواجه میشوند و احساس میکنند دچار مسمومیت غذایی شدند و با بیتوجهی، ویروس کرونا را منتشر میکنند.
او با بیان اینکه هرگونه علائم سرماخوردگی در فصل گرم احتمالا کروناست، اظهار کرد: افراد گاهی کرونا ندارند، اما با بروز هرگونه عطسه و سوزش گلو به مراکز درمانی مراجعه میکنند و تست کرونا و سیتیاسکن انجام میدهند که این کار درست نیست، زیرا علاوه بر ایجاد بار مراجعه، با قرار گرفتن در فضای آلوده و پرازدحام بیمارستانی، احتمالا به کرونا مبتلا میشوند. پورکاظمی با تاکید بر لزوم توجه به علائم تنفسی، اضافه کرد: اگر علائم تنفسی و گوارشی تا ۴۸ ساعت تداوم پیدا کرد، افراد میتوانند به مراکز درمانی مراجعه کنند، لذا در این ۴۸ ساعت باید در خانه بمانند و خودشان را قرنطینه کنند تا مشخص شود این علائم ویروسی است یا گذرا. او همراهشدن آبریزش بینی، گلودرد و سردرد با تب و بدن درد را نشانه بیماری ویروسی دانست و عنوان کرد: اگر این علام با سردرد شدید و علائم گوارشی نیز همراه شود، بیماری جدی است و احتمال اول ما کروناست.
این متخصص عفونی، با اشاره به میزان ایمنی واکسن کرونا در مقابل بیماری اظهار کرد: متاسفانه جهشهای ویروسی موجب شده افرادی که قبلا دو دز واکسن را دریافت کردهاند و افرادی که در زمستان ۹۹ دچار کرونا شدهاند، بازهم مبتلا شوند، یعنی ویروس جدید سیستم ایمنی و واکسن را دور میزد و ابتلا ایجاد میکند؛ البته ابتلای مجدد خفیف است. او با بیان اینکه زدن واکسن به معنی مبتلا نشدن به کرونا نیست، اضافه کرد: افراد واکسنزده ابتلای سبک پیدا میکنند و کارشان به بستری نمیکشد؛ در صورت بستریشدن نیز مرگ و میر ندارد لذا باید واکسن بزنیم.