موضع‌گیری جدید اروپا درباره مذاکرات ایران و آمریکا

«کایا کالاس»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که به دعوت رسمی مقام‌های پاکستان به این کشور سفر کرده، بلافاصله پس از ورود مورد استقبال «اسحاق دار»، وزیر امور خارجه پاکستان قرار گرفت.

به گزارش روزنامه «پاکستان آبزرور»، این ۲ دیپلمات ارشد در نشستی سطح بالا ضمن بررسی روند همکاری‌های ۲جانبه بر اساس «برنامه مشارکت راهبردی ۲۰۱۹»، بر تعمیق مناسبات تجاری، اقتصادی و امنیتی تاکید کردند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یک کنفرانس خبری مشترک با اسحاق دار، ضمن تمجید از نقش میانجی‌گرانه پاکستان، آشکارا اعلام کرد تلاش‌های دیپلماتیک اسلام‌آباد از وقوع یک جنگ تمام‌عیار میان ایران و آمریکا جلوگیری کرده است.

کالاس در این کنفرانس خبری تصریح کرد: «تلاش‌های دیپلماتیک پاکستان در چند نوبت مانع از بازگشت به یک جنگ تمام‌عیار شد و این اقدامات در سراسر اروپا بسیار مورد تحسین و قدردانی است.»

فرصت تمدید آتش‌بس 

وی افزود: «اسلام‌آباد با حمایت خود، اکنون یک فرصت دیپلماتیک شکننده برای تمدید آتش‌بس و بازگشایی تنگه هرمز ایجاد کرده است.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه این کنفرانس بیان داشت این اتحادیه این «هدف ملموس» را دنبال می‌کند که چه از طریق عملیات‌های دریایی، مشوق‌های اقتصادی در حمایت از ثبات بلند مدت و چه از طریق موضوعات دیگر به پایداری هرگونه توافق احتمالی بین آمریکا و ایران کمک کند.

او افزود: «من برای اتحادیه اروپا نقشی مشخص در کمک به پایدار ماندن هر توافق نهایی میبینم؛ چه از طریق عملیات‌های دریایی، چه مشوق‌های اقتصادی که ثبات بلندمدت را تقویت می‌کنند، و چه از طریق سایر مسائل.»

او تاکید کرد: «اتحادیه اروپا آماده است تا در راه‌حلی پایدار و مسالمت‌آمیز برای این بحران سهیم باشد.»

کالاس گفت: «ما اهرم اقتصادی، تجربه ارزشمند هسته‌ای، روابط دیرینه با شرکای حاشیه خلیج فارس، و تعامل مستقیم با خود ایران را به کار می‌گیریم.»

او افزود که هر گونه تفاهم «موقت» بین آمریکا و ایران باید با گفتگوهای «عمیق‌تر» درباره ذخایر هسته‌ای تهران و دیگر مسائل حیاتی دنبال شود.

ثبات پایدار و نیاز به راه‌حل فراگیرتر

کالاس در ادامه خاطرنشان کرد که دستیابی به ثبات پایدار نیازمند راه‌حل‌هایی «فراگیرتر» برای این مناقشه است.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه با اشاره به اهمیت نقش منطقه‌ای پاکستان، خاطرنشان کرد پاکستان یک «قدرت بزرگ منطقه‌ای» و شریکی حیاتی برای اتحادیه اروپا محسوب می‌شود.

در بخش دیگری از این نشست، مقام‌های ۲ طرف بر تداوم و تقویت نظام GSP+ که دسترسی ترجیحی به بازارهای اروپایی را برای طیف گسترده‌ای از محصولات پاکستانی فراهم می‌کند، تاکید کردند. اتحادیه اروپا همچنان بزرگترین مقصد صادراتی پاکستان بوده و حجم مبادلات تجاری ۲ طرف از سال ۲۰۱۴ تاکنون رشد چشمگیری داشته است.

حرکت در مسیر مشارکت پویا

اسحاق دار، معاون نخست‌وزیر پاکستان، نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از تداوم گفت‌وگوهای راهبردی، آن را نشانه عزم دو طرف برای حرکت در مسیر یک مشارکت پویا و رو به جلو ارزیابی کرد.

وی ضمن قدردانی از همکاری اتحادیه اروپا در جریان بحران اخیر مربوط به جنگ تحمیلی آمریکا علیه ایران، بر تعهد اسلام‌آباد برای تقویت مناسبات چندجانبه با اتحادیه اروپا در حوزه‌های تجارت، امنیت، مهاجرت و ثبات منطقه‌ای تاکید کرد.

بر اساس این گزارش، کایا کالاس در ادامه سفر خود علاوه بر اسحاق دار، با «آصف علی زرداری» رئیس‌جمهور، «شهباز شریف» نخست‌وزیر و «عاصم منیر» فرمانده ارتش پاکستان نیز دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.