اجرای ۶ طرح مهم برای تأمین آب در سیستان و بلوچستان
عباس علیآبادی وزیر نیرو در آیین بهرهبرداری از پروژههای آب و فاضلاب شمال سیستان و بلوچستان بیان کرد: با توجه به کمبود منابع آبی و چالشهایی که در این زمینه وجود دارد؛ پروژههای زیرساختی آب و فاضلاب باید به سرعت و با کیفیت بالا اجرایی شوند.
وی توسعه و تکمیل زیرساختهای آب و فاضلاب این منطقه برای ارائه خدمات مطلوب و شایسته به مردم شریف سیستان را از مهمترین برنامههای وزارت نیرو دانست و افزود: در این راستا اقدامات مهمی نیز انجام و در دست اجرا قرار دارد.
وزیر نیرو با اشاره به طرحهای آبرسانی کوتاهمدت و بلندمدت سیستان که در قالب 6 طرح مهم در سطح شهرها و روستاهای این منطقه تدوین و در دستور کار است، گفت: طرح انتقال آب از دریای عمان در پی دغدغههای فراوان و ناپایداری منابع آبی در سیستان و بلوچستان، به عنوان یک اقدام مهم در دستور کار قرار گرفت و اکنون با بیش از 30 درصد پیشرفت در حال اجراست.
علیآبادی در ادامه از اجرای همزمان دو طرح کوتاهمدت برای مردم این خطه خبر داد و گفت: تکمیل خط انتقال دوم به سیستان و تکمیل خط انتقال میلنادر از دیگر پروژههایی است که توسط وزارت نیرو به جد دنبال میشود.
وی با اشاره به طرحهای توسعهای منطقه ادامه داد: طرح بازنگری آبرسانی به تمام روستاهای سیستان در قالب طرح ملی روستایی و جهاد آبرسانی با هدف کاهش هدررفت و کمک به پایداری آب عملیاتی شد که تاکنون برای 53 روستا خطوط انتقال و شبکه توزیع اجرا شده است. همچنین طرح آبرسانی به شهرهای سیستان که بخش اعظم آن تکمیل و وارد مدار قرار دارد نیز دیگر پروژه مهمی است که برای شمال سیستان و بلوچستان عملیاتی شده و امروز شاهد بهرهبرداری بخشی از اجزای این طرح هستیم.
وزیر نیرو در پایان بر استفاده از ظرفیت آبهای نامتعارف تأکید کرد و گفت: بازچرخانی و استفاده مجدد آب میتواند به کشاورزی و توسعه صنعت منطقه و احیای محیط زیست کمک شایانی کند، از این رو با توجه به محدودیت منابع آبی استفاده از پساب در بخش کشاورزی و صنعت به عنوان یک ضرورت مورد توجه است.
بازدید وزیر نیرو از چاهنیمههای سیستان
عباس علی آبادی همچنین در دومین برنامه خود بعد بازدید از آبشیرینکن 100 هزار مترمکعبی شهدای خدمت، عازم شهرستان زهک شد و آخرین وضعیت ذخایر آبی چاه نیمه سه را به صورت میدانی مورد بررسی قرار داد.
نماینده عالی دولت، در زهک علاوه بر چاه نیمهها، از روستای گردشگری قلعه نو نیز بازدید به عمل میآورد و در جلسه بررسی مسائل و مشکلات این شهرستان حضور خواهد یافت.
وزیر نیرو در ادامه این سفر عازم شهرستانهای نیمروز و زابل خواهد شد که بهرهبرداری از 7 پروژه آب و فاضلاب، بازدید از طرح های صنعت آب و برق و شرکت در آیین آغاز عملیات اجرایی 600 مگاوات نیروگاه بادی میل نادر از دیگر برنامههای سفر وی به شمال استان سیستان و بلوچستان است.
این گزارش حاکی است؛ چاه نیمهها به عنوان سدهای طبیعی، تنها منبع تامینکننده آب منطقه سیستان و بخش اعظمی از مرکز استان محسوب میشود که با توجه به خشکسالی گسترده سالهای اخیر و عدم آورد آب از رودخانه هیرمند، دچار کاهش شدید شده است.
این گزارش میافزاید، منطقه سیستان در شمال سیستان و بلوچستان دارای پنج شهرستان است و حدود 10 درصد مساحت کل این استان را به خود اختصاص داده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.