نقشه آمریکا و اسرائیل در منطقه نقش برآب شد/ عادی سازی روابط به آخر خط رسید
به گزارش اقتصادنیوز، در طول دهه گذشته، رقابت ایران و عربستان سعودی برای افزایش نفوذ و قدرتشان در خاورمیانه، فعل و انفعالهای منطقهای را تحت تاثیر قرار داده و اتحادهای بین المللی را تضعیف کرده است. این رقابت تا جایی پیش رفت که گروهی در باب رویارویی ادعایی دو بازیگر می گفتند؛ نزاعی ادعایی که می توانست پای آمریکا را به معرکه باز کند. اما حالا شرایط فرق کرده و به واسطه توافق ماه مارس، ریاض و تهران در صدد راهی برای کاهش اختلاف های خود هستند.
سال ۲۰۱۷ با به قدرت رسیدن محمد بن سلمان در قامت ولیعهد، تنش ها میان تهران و ریاض از سوریه تا یمن افزایش یافت. به ادعای ناظران دو کشور درگیر نبردی نیابتی با هم بودند. در سال ۲۰۱۹ حمله پهپادی و موشکی انصار الله یمن به آرامکو، معادلات حاکم را تغییر داد؛ ریاض در ابتدا با استناد به گزارههایی ادعایی انگشت اتهام را به سمت تهران نشانه گرفت اما با رویکرد انفعالی دولت وقت آمریکا به رهبری ترامپ روبرو شد و همین مقوله موجب شد تا پادشاهی در برابر تهران به عنوان رقیب، رویکردش را تغییر دهد. با پیروزی بایدن و تلاش دولت تحت رهبری اش برای احیای توافق هسته ای برجام که ترامپ از آن خارج شده بود، تلاشهای ریاض برای بازتعریف روابطش با تهران شتاب بیشتری گرفت. در همین راستا «ورد پالیتیکس ریویو» مدعی است، از آنجایی که مقابله با نقض حقوق بشر یکی از برنامه های اعلامی دولت بایدن بود؛ برنامهای که پسلرزههای ناشی از اجرای آن میتوانست برای بازیگرانی چون عربستان هزینه بسیاری داشته باشد، بن سلمان به دنبال راهی رفت برای کاستن از دامنه بحران هایی که ایجاد کرده بود.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «رقابت ریاض و تهران در خفا/ چگونه جنگ در غزه بازی آمریکا، عربستان و اسرائیل را برهم زد؟» بخوانید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.