شرط مهم حماس برای توافق آتشبس با اسرائیل +جزئیات
حمدان به شبکه تلویزیونی «العربی» گفت: جنبش حماس در افکار و ایدههای ارائه شده بر اصول اساسی که مقاومت مذاکرات را بر اساس آن آغاز کرد، پایبند است.
وی افزود: ما برای توقف جنگ و تهاجم دشمن به غزه از خود انعطاف و نرمش نشان دادیم.
حمدان خاطرنشان کرد: نقش واسطهها تنها به ارائه افکار و ایدهها محدود نمیشود بلکه شامل تضمین آنچه مورد توافق قرار میگیرد، نیز خواهد بود.
این خبر همزمان با پایان دور اول مذاکرات رژیم صهیونیستی و جنبش حماس برای مبادله اسرای طرفین در دوحه پایتخت قطر منتشر میشود.
دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی جمعه شب تأیید کرد که رئیس موساد که برای مذاکرات با گروه حماس به قطر رفت بود، پس از پایان مذاکره از دوحه برای گزارش به مقامات به اسرائیل بازگشته است.
دفتر نتانیاهو اعلام کرد که پس از نشست دوحه توافق شد که هیأت های مذاکره کننده هفته آینده مذاکرات را ادامه دهند.
دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد که هنوز شکاف های زیادی میان طرف های مذاکره کننده وجود دارد.
در همین راستا، شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی به نقل از مقامات اسرائیلی گزارش داد که مذاکرات برای آزادی گروگان ها آسان نخواهد بود و شاید سه تا ۵ هفته طول بکشد.
این شبکه به نقل از یک مقام امنیتی نیز گفت: آزادی گروگان ها شاید ظرف دو هفته انجام شود.
از سوی دیگر، پایگاه خبری «آکسیوس» آمریکا جمعه شب و پس از دور نخست مذاکرات رژیم صهیونیستی و حماس در دوحه قطر گزارش داد که کاخ سفید و سازمان سیا تلاش میکنند که در دور دوم این مذاکرات شکاف میان اسرائیل و حماس کاهش یابد.
آکسیوس همچنین به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که هیأت آمریکایی جمعه وارد دوحه شده تا در مذاکرات درخصوص غزه شرکت کند.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
در چارچوب توافق تبادل اسرا، ۸۱ اسیر صهیونیست از نوار غزه و ۲۴۰ اسیر فلسطینی از زندانهای رژیم اسرائیل آزاد شدند.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاههای نوار غزه را بست و اقدام به بمباران این منطقه کرد.
مذاکرات بین رژیم اسرائیل و حماس با میانجیگری مصر و قطر بارها متوقف شده است و هر دو طرف یکدیگر را مسوول به نتیجه نرسیدن مذاکرات دانسته اند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.