پورمحمدی: کف خیابان جای احترام و انضباط است، نه جای بگیروببند

حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی با حضور در میزگرد فرهنگی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد: مهمترین عنصر انقلاب ما عنصر فرهنگ بود. رهبری انقلاب عنصر فرهنگی بود. مهمتر از همه که شاخص برجسته انقلاب ماست رهبری است که باید یک چهره شاخص علمی و فرهنگی باشد. ویژگی اصلی او دانش است که اوج فرهنگ است. کجای دنیا شاخص انتخاب مدیر را دانش و فرهنگ گذاشته‌اند؟

وی افزود: اخلاق، فهم اجتماعی و ویژگی های مدیریتی نیز از دیگر خصوصیات مورد نظر برای مدیران است. ما با فرهنگ کار داریم‌. فرهنگ نقطه قوت اسلام و انقلاب ما در عرصه جهانی و هماوردی است.

وی افزود: در فرهنگ زنان و مردان بازیگران اصلی هستند. امروز زن در جامعه ایران نقطه قوت فرهنگ ایران و اسلام و انقلاب اسلامی است. امروز جهان در تلاطم نافهمی جایگاه انسان است.

خبر مرتبط
اظهارات «مصطفی پورمحمدی» بعد از اتمام اولین مناظره

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: حتما نیازمند گفت‌وگو و نقدهای جدی هستیم و صادقانه و صمیمانه نیز دیدگاه‌های‌مان را بیان می‌کنیم؛ اختلاف داریم و این امر لازمه زندگی است.



پورمحمدی تاکید کرد: زن و مرد امروز عنصر فاخر جهان نیست. چون زن و مرد ما امروز در سلطه و حاکمیت سود، لذت، رفاه و جذابیت‌های زودگذر و کوچک است اما زن و مرد ایرانی شاخص‌های متعالی فرهنگ ما قدرت امروز ما در هماوردی فرهنگی و تمدنی است، ما این را نفهمیدیم و نیافتیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در واکنش به سخنان شهاب اسفندیاری، کارشناس این میزگرد که فکر نمی‌کنید حضور چهره‌های امنیتی در عرصه فرهنگ به ضرر کشور و مصالح تمام می‌شود، تصریح کرد: شما کیفرخواست علیه نظام امنیتی کشور صادر کردید. نمی‌دانم منظورتان از این بیانات چیست؟ اینکه آدمهای مختلفی در عرصه‌های مختلف حضور دارند، ضعف و اشتباه دارد، دلیل نمی‌شود که شما یکپارچه مناسبات سیاسی و فرهنگی کشور را اینگونه رقم بزنید، فکر می‌کنم قضاوت شما مقداری غیرواقع‌بینانه است.

پورمحمدی تاکید کرد: اینکه عناصری در حوزه‌های مختلف توانایی دارند، رأی می‌آورند و دارای سوابق امنیتی و سیاسی و اقتصادی یا نظامی هستند دلیلی بر ایراد ذاتی حضور آنان در این عرصه فرهنگ نیست.

وی خطاب به اسفندیاری اظهار کرد: پس با نظامیان هم الان همین تعبیر را می‌خواهید داشته باشید؟ آنان هم در همه‌ عرصه‌ها هستند. اینجور قضاوت نکنید. فقط که افراد با نفوذ و اقتدار امنیتی یا نظامی یا اقتدار سیاسی، حوزه‌ فرهنگی را تحت تاثیر قرار نمی‌دهند و عرصه فرهنگ را تنگ نمی‌کنند، مگر با قدرت اقتصادی نمی‌شود عرصه فرهنگ را تنگ کرد؟

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اینجا جلسه کیفرخواست و دادگاه نیست، با واکنش اسفندیاری مواجه شد که پاسخ داد عمری شما محاکمه کردید یک‌بار هم ما محاکمه کنیم، چه اشکالی دارد که در جواب این واکنش نیز، گفت: آقای اسفندیاری وقت را آزاد بگذارید. شما یک کیفرخواست طولانی علیه دولت‌های مختلف صادر کردید، کار خوبی هم کردید. به سئوال شما احترام می‌گذارم و حتماً فکر می‌کنم نیاز به پاسخ دارد و حتماً هم جامعه طالب شنیدن پاسخ ها است.

خبر مرتبط
آغاز حملات زاکانی به پزشکیان در مناظره/ پاسخ شهردار تهران به پورمحمدی: با این حرف ها نمی توان مملکت داری کرد+فیلم

​زاکانی: پزشکیان نکات کلی بیان کردند و آخرش گفتند نمی‌شود/ تعجب می‌کنم آقای پزشکیان چطور نامزد شدند



پورمحمدی یادآور شد: مردان تاثیرگذار در عرصه‌های اجتماعی یا نظامیان هستند یا سیاستمداران هستند یا نیروهایی که تجربه امنیتی دارند یا اقتصادیون و فعال این عرصه هستند یا متخصصان دانشگاهی هستند. اینها بسترهای فعالیت انسانها در حوزه‌های مختلف است. وقتی در مدیریت می‌آیند مدیریت آنان تعیین‌کننده است و رویکردهایی که مورد قبول عامه قرار می‌گیرد.

وی گفت: بسیاری از رهبران دنیا سابقه نظامی و امنیتی و اقتصادی دارند. حالا چون سابقه امنیتی دارند فضا را امنیتی می‌کنند؟ همین حرفهای شما را در مجلس و زمان رأی اعتماد وزارت کشور به من گفتند اما موفق‌ترین وزیر کشور که رویکرد اجتماعی، فرهنگی و سیاسی داشت همان دوره بنده است. بهترین عناصر فرهنگی و اجتماعی و سیاسی را که زاویه هم داشتند و سابقه امنیتی هم نداشتند به وزارت کشور آوردم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: اگر کسی در دوران جنگ سابقه امنیتی و نظامی داشته باشد باید از همه فعالیتهای اجتماعی محروم شود؟ این قضاوت محدود است و نیازمند به توضیح بیشتر دارد. من با شما هم‌عقیده هستم که اجازه ندهیم تفکر نظامی و امنیتی سایه بر حوزه فرهنگ و هنر بیندازد.

پورمحمدی تاکید کرد: جامعه و تاریخ ایران را با فرهنگ می‌توان تعریف کرد و فرهنگ برجسته‌ترین نماد ایران است، هرچند ما رفتار پادشاهانمان را مذموم می‌دانیم که به خاطر خصلت پادشاهی و سلطه گری است، در متن حکمرانی ایرانی فرهنگ برجسته است، دستگاه حکمرانی ایران در تاریخ به خاطر حاکمیت فرهنگ از یک نجابت، طهارت، عمق و نفوذ برخوردار است.

وی یادآور شد: با ورود اسلام، ایران به سرعت به اسلام پیوست، زیرا اسلام اوج فرهنگ بود و ایران و ایرانی با فرهنگ عجین شده بود؛ لذا همدیگر را یافتند و خدمات متقابل ایران و اسلام گواهی بر این مدعا است.

خبر مرتبط
پورمحمدی هم سانسور را تجربه کرد؟

کلیپی که برای پخش از بخش‌های خبری ۲۰:۳۰ و ۲۱ امشب به صداوسیما ارسال شده، تقطیع شد‌ه است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه فرهنگ نقطه قوت اسلام و انقلاب است، تاکید کرد: صفحات تاریخ ایران پر از لحظه‌های باشکوه فرهنگی است دنیای هنر در ایران با خلاقیت‌های مهم جمع شده است.

پورمحمدی یادآور شد: سرمایه اجتماعی رکن موفقیت هر جامعه است. وقتی اعتماد و امید باشد سرمایه اجتماعی به وجود می‌آید، امروز سرمایه اجتماعی آسیب دیده و افتراق‌هایی در این رویکرد به وجود آمده است؛ جوان‌هایی هستند که دلبستگی به مسائل کلی کشور ندارند و تفکر مهاجرت بسیاری از خانواده‌ها را آزار می‌دهد.

هنر نباید فقط در انحصار صدا و سیما باشد

فرهنگ نباید در اختیار یک عده سیاسی، نظامی و امنیتی باشد

وی تأکید کرد: هنر دولت آینده قدرت اجماع‌سازی ظرفیت‌های کشور است، هنر نباید فقط در انحصار صدا و سیما باشد. نباید اجازه دهیم تفکر نظامی و امنیتی، سیاسی، جناحی، اقتصادی و سودآوری بر حوزه فرهنگ و هنر سایه بیندازد. فرهنگ نباید در اختیار یک عده سیاسی، نظامی و امنیتی باشد. این‌ها مشکل کشور است؛ اینکه برخی حوزه‌ها کار فرهنگی انجام می‌دهند و رقیب صدا و سیما می‌شوند، عیب نیست.

پورمحمدی با بیان اینکه باید اجازه دهیم حوزه فرهنگ و هنر بالندگی، جاذبه و مردان و زنان هنرمند و شایسته خود را داشته باشد و به میدان بیاورد، تصریح کرد: نظامی‌ها، امنیتی‌ها، سیاسی‌ها و اقتصادی‌ها باید کمک کنند تا عرصه فرهنگ و هنر ارتقا یابد؛ اگر در ادوار گذشته خطایی در این زمینه انجام شده، باید جلوی آن گرفته شود و ما هم آن را محکوم می‌کنیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: چرا اجازه نمی‌دهید بخش خصوصی در فرهنگ و هنر جدی عمل کند؟ چرا سلطه ایجاد می‌کنید؟ نباید اجازه دهیم انحصار صورت بگیرد؛ انحصار اصلی‌ترین عنصر فساد و جلوگیری از رقابت، بدترین عنصر ضدفرهنگی است؛ برای کاهش نفوذ و ارتقای بستر کاری، انسان‌ها باید آزاد باشند، رشد کنند و رویش داشته باشند.

وی ادامه داد: اینکه عده‌ای ثروتمند سرمایه خود را در هنر بیاورند، چون رقیب صداوسیما می‌شوند؛ عیب است؟ با این هزینه‌های سرسام‌آور صدا و سیما می‌شود آن را با بودجه دولتی اداره کرد؟ من از این نگاه تاسف می‌خورم و فکر می‌کنم همین نگاه به ما آسیب زده است. اگر من رئیس‌جمهور شوم این عرصه را با قدرت تغییر خواهم داد.

پورمحمدی در پاسخ به پرسشی درباره نقش آموزش و پرورش در فرهنگ، اظهار کرد: معلمی که برای کمبود هزینه‌های زندگی خود مجبور است در تاکسی اینترنتی کار کند، نمی‌تواند به خوبی آموزش دهد؛ خانواده‌ها باید به تربیت فرزندان خود دل ببندند و دولت هم باید تصدی‌گری خود را کاهش دهد. باید از تجربیات جهانی در حوزه آموزش استفاده کنیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: ما این همه معلم داریم. آنان علاقه ملی، دینی و انقلابی ندارند؟ تجربه‌های جهانی می‌گوید بسیاری از جوامع نوین موضوع درسی را به آموزگارها واگذار کردند و این یک تجربه موفق است.

وی با بیان اینکه باید نگاه خود را عوض کنیم، اظهار کرد: اگر همه چیز را به سمت حاکمیت ببریم نتیجه‌ این می‌شود که حاکمیت ظرفیت آن را ندارد و امکان استفاده از استعدادها و فراهم کردن بودجه را هم نخواهد داشت.

پورمحمدی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که اگر شما رئیس‌جمهور شوید اجازه می‌دهید وزارت کشور سردمدار گشت ارشاد باشد یا نه، تصریح کرد: کف خیابان جای احترام و انضباط است، نه جای بگیروببند؛ جای رشد، کنترل و مدیریت فرهنگ کف خیابان نیست. اگر اجازه دادیم مقوله‌های اجتماعی در بسترهای آن بدون توجه، بدون مدیریت، بدون آموزش لازم و بدون ساخت‌وساز مناسب رها شود و سپس محل بروز و ظهورش کف خیابان بیاید و بعد بخواهیم آن را حل کنیم، ناموفق خواهیم بود؛ مدیر امنیتی باید حواسش به حوزه فرهنگ و اقتصاد باشد، زیرا می‌تواند گلوگاه‌های انحراف را زودتر از همه بفهمد و تذکر دهد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه امتیازهای مثبتی برای زنان در حوزه مدیریتی و سایر حوزه‌ها قائل خواهید شد، اظهار کرد: از بسیاری جهات حضور زنان به نظم و سلامت محیط بسیار کمک کرده است و این تجربه مثبت را در شوراهای شهر و روستا تجربه کردیم. اگر زنان در موقعیت‌های مدیریتی قرار بگیرند، حتماً توفیقات زیادی خواهند داشت، اما در این زمینه آموزش لازم را ارائه ندادیم.

وی تاکید کرد: نمی‌توانم به سرعت در کابینه‌ام یک وزیر زن بیاورم، باید در آن رشته کار کرده باشند، نمی‌خواهم وزیر زن مورد انتقاد قرار بگیرد، حاشیه برایش درست شود و تحت فشار روحی باشد؛ وزیر زن باید شایستگی لازم را داشته باشد و ما هم به این امر کمک می‌کنیم.

پورمحمدی گفت: باید موضوع زنان در کشور را جدی‌تر بگیریم، زنان قابلیت بسیاری در کشور دارند، خودشان حافظ شخصیت خودشان هستند. اگر نگاه هوشمندانه استفاده از ظرفیت و اعتماد برقرار شود، زنان جایگاه واقعی خود را پیدا خواهند کرد؛ فرهنگ و هنر در کشور را جدی‌تر بگیریم. فهم صحیح جامعه این است که به مقوله فرهنگ و هنر توجه کنیم.

در این میزگرد حجت‌الله ایوبی رئیس پیشین سازمان سینمایی و عبدالمهدی مستکین مدیر پیشین بخش فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو - ایران به‌عنوان مشاوران پورمحمدی حاضر بودند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.