سیاست دولت رئیسی و منافع روابط با مصر
رهبر جمهوری اسلامی ایران، دوشنبۀ گذشته در دیدار با سلطان عمان تاکید کرد که تهران از بهبود روابط دیپلماتیک با مصر استقبال میکند. سؤال اینجاست که انگیزههای طرفین برای این کار چه بوده و چه خطراتی آن را تهدید میکند؟
میانجیگری عراق
به نوشته میدلایست آی، به گفتۀ منابع عراقی، نمایندگان مصر و ایران از ماه مارس گذشته با میانجیگری بغداد، در عراق مشغول دیدار و مذاکره بودهاند. موضوع این مذاکرات، تنشها بر سر یمن، لبنان و سوریه بوده است. احتمال دیدار عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهور مصر و ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران، نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
به گفتۀ فداحسین ملکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، مذاکرات دو طرف در عراق مثبت بوده است و روابط تهران و قاهره بهزودی و با بازگشایی سفارتهای دو کشور برقرار خواهد شد.
سیاست دولت رئیسی و منافع روابط با مصر
اهداف سیاست خارجی ایران در دورۀ ریاستجمهوری رئیسی، بر روابط مثبت با همسایگان، نگاه به شرق و روابط با کشورهای مسلمان متمرکز بوده است.
برقراری روابط مثبت با مصر، بهویژه با توجه به نفوذ اقتصادی عظیم عربستان بر این کشور، به ایران امکان نفوذ بیشتر در جهان عرب و روابط نزدیکتر با کشورهای اتحادیۀ عرب را میدهد. تهران روند عادیسازی روابط خود با بخش تنشآلود جهان عرب را با ریاض آغاز کرد و اکنون نیز قصد دارد که روابط خود با قاهره را نیز برقرار و عادی کند.
مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر«تهران و قاهره؛ شروع فصل جدیدی از روابط؟» بخوانید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.