این ۵ کشور عربی مخالف بازگشت سوریه به اتحادیه عرب هستند

چند مقام عربی به روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا گفتند که تلاش‌های عربستان سعودی برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب با مخالفت برخی از هم پیمانان ریاض همراه شده است.

به نوشته این روزنامه، به گفته این مقامات عربی، حداقل پنج عضو اتحادیه عرب از جمله مغرب، کویت، قطر و یمن در حال حاضر پذیرش دوباره سوریه در این سازمان را نمی‌پذیرند. به ادعای این مقامات، حتی مصر که در ماه های اخیر روابط خود را با سوریه احیا کرده است نیز مخالف بازگشت سوریه به اتحادیه عرب است.

طبق این گزارش، کشورهای مذکور گفته‌اند که بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه در وهله اول باید تعامل با معارضان را آغاز کند و همه سوری‌ها در آینده کشورشان سهم داشته باشند.

بر اساس این گزارش، برخی کشورها نیز مطالبات مشخصی از سوریه دارند، مثلا به طور مثال کشور مغرب ازسرگیری روابط با سوریه را مشروط به توقف حمایت [ادعایی] دمشق از گروه پولیساریو کرده است.

همچنین دولت وابسته به عربستان سعودی در یمن نیز به دلیل حمایت دولت دمشق از جنبش انصارالله با ازسرگیری روابط با سوریه مخالف است.

در این میان یک مقام اماراتی تأکید کرد که باید هرچه سریع‌تر نقش کشورهای عربی در سوریه تقویت شود تا بتوان با اجرای راه‌حل سیاسی برای بحران سوریه به احیای تروریسم و افراط گرایی در این کشور پایان داد.

به نوشته وال استریت ژورنال، برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، اکثریت مطلق آرا کفایت می‌کند، اما وجود اتفاق آراء میان اعضا تنها راهی است که همه آن‌ها را به تصمیم گرفته شده ملزم می‌کند.

اکثریت غیرمطلق برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب کافی خواهد بود. اما اتخاذ تصمیم به اتفاق آرا تنها راهی است که همه اعضا را به آن ملزم می کند؛ همچنین مشروعیت لازم برای تحت فشار قرار دادن جامعه بین المللی برای لغو تحریم ها را می دهد.

این مقامات گفتند که برخی از کشورهای مخالف بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، درخواست‌های دشوارتری از دمشق مطرح کرده‌اند از جمله اینکه اجازه ورود یک نیروی عربی به سوریه برای حمایت از پناهجویان داده شود، دولت سوریه مقابله جدی‌تری با قاچاق مواد مخدر داشته باشد و همچنین دمشق از ایران بخواهد که نفوذ خود در سوریه را کاهش دهد.

اما به گفته این مقامات عربی، دولت بشار اسد تاکنون هیچ علاقه‌ای به درخواست‌های مطرح شده و تغییرات اساسی نشان نداده است، اما بسیار به بهبود روابط خود با همسایگان عرب تمایل دارد.

در مقابل نیز عربستان سعودی در تلاش است تا بر مقاومت این کشورهای عربی در برابر بازگشت سوریه به اتحادیه عرب غلبه کند. به همین دلیل از وزرای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، مصر، عراق و اردن دعوت کرده است تا در روز جمعه ۱۴ آوریل در جده گرد هم آیند.

بهبود روابط دمشق و ریاض که در ابتدای بحران سوریه دو قطب به شدت متضاد یکدیگر بودند، تا جایی پیش رفته است که وزرای خارجه سوریه و عربستان سعودی امروز در جده از توافق برای ازسرگیری خدمات کنسولی و پروازها میان یکدیگر خبر دادند. در خصوص با دیگر کشورهای عربی نیز جایگاه سوریه به طرز چشمگیری توسعه یافته و بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه در دو ماه گذشته به عمان و امارات متحده عربی سفر رسمی داشته است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.