متغیرهای مداخلهگر در به سرانجام نرسیدن برجام
یک تحلیلگر مسائل بینالملل درباره آینده برجام فرضیهای متفاوت را مطرح کرد و از دو سناریوی احتمالی سخن می گوید؛ توافق موقت یا تصاعد تنش و بحران.
در میانه تلاشها برای آغاز رایزنیها جهت احیای برنامه جامع مشترک یا همان برجام، اخیرا ادعاهایی درباره غنیسازی ذرات اورانیوم بالای ۶۰ درصد (۸۳.۷ درصد) مطرح شد و به تنشها میان ایران و غرب از یک طرف و ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی دامن زده است.
پیامدهای مثبت میزبانی ایران از گروسی
هرچند تهران برای نشان دادن حسن نیتش از بازرسان آژانس برای بررسی و نظارت تاسیسات خود دعوت کرد و همچنین میزبان رافائل گروسی - دبیرکل آژانس - بود؛ سفری که تا اندازهای از دامنه تنشها کاست و موجب شد نشست اخیر شورای حکام آژانس بینالمللی در فضایی با تنش کمتر و در نهایت بدون صدور قطعنامه برگزار شود؛ قطعنامهای که میتوانست به واسطه واکنش متقابل ایران، دامنه و وزن اختلافها را پیچیدهتر و گستردهتر کند.
متغیرهای مداخلهگر در به سرانجام نرسیدن برجام
در حال حاضر، آینده رایزنیهای هستهای که از آوریل ۲۰۲۱ رقم خورد و در نهایت در سپتامبر به واسطه امتناع ایران و آمریکا جهت عقبنشینی از خطوط قرمز ترسیمیشان و همچنین به واسطه متغیرهای دیگر متوقف شد، در هالهای از ابهام قرار دارد و در باب پایان آن سناریوهای متفاوتی مطرح شده است؛
گروهی از مرگ برجام میگویند، گروهی عبارت برجام در کما را به کار برده و در نهایت برخی با امیدواری بیشتری از امکان احیای این توافق دم میزنند.
متن کامل این گزارش را با تیتر «2 سناریو از آینده برجام /توافق موقت به نفع ایران است یا آمریکا؟» در اقتصادنیوز بخوانید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.