استقبال اتحادیه اروپا از یک توافق
جوسپ بورل مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دوشنبه شب با استقبال از امضای توافق گروه های سودانی گفت: از توافق چارچوب سیاسی در سودان استقبال می کنیم و طرف هایی که این توافق را امضا کردند، می ستاییم.
به گزارش الجزیره، بورل اظهار کرد: مهم این است که تلاش ها برای تشکیل یک دولت انتقالی سودانی غیر نظامی را شدت بخشیم، دولتی که امکان برگزاری انتخابات آزاد و شفاف را داشته باشد.
وی در پایان گفت: توافق امضا شده امروز در سودان نشان از آن دارد که این کشور در مسیر بازگشت انتقال به دمکراسی است.
دشمنان در کشورشان فرق صندوق رای با جعبه خرما را نمی دانند بعد مدعی دموکراسی می شوند
منابع رسانهای امروز (دوشنبه) از امضای توافقی میان گروههای مدنی و شورای حاکمیتی نظامی سودان برای حل و فصل بحران سیاسی این کشور خبر دادند.
براساس گزارش خبرگزاری رسمی سودان، این توافق که مبنای حل بحران سیاسی کنونی سودان قرار میگیرد، در خارطوم و با حضور مقامات داخلی، منطقهای و بینالمللی میان گروههای مدنی و شورای حاکمیتی انتقالی سودان امضا شد.
گروههای مدنی و نظامی در سودان بر سر یک دوره انتقالی ۲۴ ماهه توافق کردند که از زمان انتخاب نخست وزیر انتقالی آغاز خواهد شد.
طبق توافق صورت گرفته، این قدرت انتقالی کاملا مدنی و دموکراتیک و بدون مشارکت نظامیان خواهد بود.
همچنین در این توافق آمده است که نیروهای واکنش سریع باید در یک دوره زمانی معین با نیروهای مسلح سودان ادغام شده و هیچ گروه شبه نظامی در این کشور تشکیل نشود.
نشست امضای توافق سیاسی در سودان با حضور نمایندگانی از سازمان ملل، اتحادیه آفریقا، آمریکا، انگلیس، عربستان، امارات و اتحادیه اروپا برگزار شد.
توافق گروههای سودانی برای حل و فصل بحران سیاسی این کشور استقبال طرفهای بینالمللی حاضر در این نشست و در رأس آنها نمایندگان آمریکا عربستان و امارات را به همراه داشت.
سودان که یکی از فقیرترین کشورهای جهان است، از سال گذشته در پی کودتای نظامی گرفتار بحران سیاسی نیز شده است.
صبح روز ۲۵ اکتبر سال گذشته عبدالله حمدوک نخست وزیر و بسیاری از سیاستمداران سودانی بازداشت و حمدوک روز بعد آزاد شد.
در ۲۱ نوامبر نظامیانی که با کودتا قدرت را به دست گرفتند با عبدالله حمدوک نخست وزیر دولت منحل شده برای بازگشت وی به سمت خود به توافق رسیدند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده در رسانههای سودانی، این توافق میان اعضای نظامی شورای حاکمیت و نخست وزیر پیشین به دست آمده و حمدوک با مشورت همه نیروهای سیاسی به جز حزب «کنگره ملی» که در دوره عمر البشیر قدرت را در دست داشت، دولت تشکیل خواهد داد.
گفته میشود نظامیان و حمدوک در مورد چند موضوع دیگر از جمله آزادی تمامی زندانیان سیاسی توافق کردهاند اما حمدوک در تاریخ ۲ ژانویه گذشته از سمت خود استعفا کرد.
سودان همواره صحنه اعتراضات مردمی است که خواستار بازگشت حکومت مدنی و دموکراتیک بوده و اقدامات عبدالفتاح البرهان را رد میکند که به گفته مخالفان کودتای نظامی است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.