کابوسهای شبانه در میانسالی نشانه یک بیماری جدی
تحقیقات جدید نشان میدهد که هیچکس کابوسهای شبانه را دوست ندارد، اما دیدن رویاهای بد مداوم ممکن است نشانه زوال عقل قریبالوقوع باشد.
دکتر «ابیدمی اوتایکو»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه بیرمنگام در بریتانیا، گفت: «در این مطالعه، افراد ۳۵ تا ۶۴ ساله که هر هفته خوابهای بد میدیدند، چهار برابر بیشتر در معرض زوال شناختی در ۱۰ سال بعد بودند و افراد مسن دو برابر بیشتر در معرض خطر ابتلاء به زوال عقل بودند.»
به نقل از مدیسن نت، اوتایکو گفت: «در حال حاضر تعیین اینکه چه کسی به زوال عقل مبتلا میشود، به خصوص در دوران میانسالی، بسیار دشوار است. بنابراین، کشف این موضوع که کابوسها در افراد میانسال و مسنتر ممکن است با افزایش خطر زوال عقل مرتبط باشد، میتواند به شناسایی زودهنگام این گروه از افراد کمک کند.»
او هشدار داد: «با این حال، این مطالعه نمیتواند ثابت کند که کابوسها منجر به زوال عقل میشوند، فقط به نظر میرسد که یک ارتباط وجود دارد.»
اوتایکو همچنین دریافت که خطر زوال عقل مرتبط با کابوسهای شبانه در میان مردان قویتر از زنان است. مردان مسنی که کابوسهای هفتگی میدیدند، پنج برابر بیشتر از مردانی که خواب بد نمیدیدند، در معرض ابتلاء به زوال عقل بودند. اما در میان زنان، افزایش خطر تنها ۴۱٪ بود.
او خاطرنشان کرد: «اگرچه برخی از این درمانها هنوز در دسترس نیستند، اما دانشمندان فعالانه روی توسعه آنها کار میکنند. با توجه به اینکه کابوسها با درمانهای روانشناختی یا دارو قابل درمان هستند، این احتمال را افزایش میدهد که درمان کابوسها میتواند به کاهش یا جلوگیری از زوال شناختی در آینده کمک کند.»
محققان با استفاده از یک پایگاه داده در سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۲ از ایالات متحده، اطلاعاتی را در مورد بیش از ۶۰۰ مرد و زن بالغ بین ۳۵ تا ۶۴ سال جمع آوری کردند. شرکت کنندگان مسن به طور متوسط به مدت پنج سال و افراد جوان ۹ سال تحت پیگیری بودند. اوتایکو پاسخهای پرسشنامههای مربوط به خواب را با تشخیص زوال عقل مقایسه کرد.
مشخص نیست که چگونه کابوسها ممکن است با زوال عقل ارتباط داشته باشند، اما به گفته محققان، همان مناطق مغز که به کنترل احساسات در هنگام بیداری کمک میکنند، هنگام خواب نیز به کنترل احساسات کمک میکنند.
اوتایکو گفت: «من گمان میکنم برخی از افرادی که در مراحل اولیه زوال عقل هستند، تخریب عصبی اندکی در بخشهایی از مغز دارند که به کاهش احساسات منفی در هنگام بیداری و خواب منجر میشود. این شرایط ممکن است در کابوسها و افسردگی در سالهای منتهی به تشخیص زوال عقل ظاهر شود.»
خواب خوب برای سلامت کلی از جمله سلامت مغز مهم است. خبر خوب این است که درمانهایی وجود دارد که میتواند به رفع اختلالات خواب کمک کند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.