خبری بد درباره کرونا
نشریه دیلی اکسپرس در گزارشی به یافتههای جدید دانشمندان در خصوص بهداشت دهان و دندان و رابطه آن با شدت بیماری کرونا پرداخت و نوشت: بیماران کرونایی که دارای بیماری لثه هستند، ۹ برابر احتمال مرگشان بیشتر است.
در این گزارش آمده است: میدانیم حفاظت دهان و دندانها سبب جلوگیری از شماری از مشکلات بهداشتی میشود. تحقیقات نشان میدهد بیماری لثه میتواند بر شدت ابتلای فرد به ویروس کرونا تأثیرگذار باشد.
مطالعات نشان میدهد افزایش شدت کرونا میتواند با بهداشت ضعیف دهان مرتبط باشد. افرادی که مشکلات دندانی زیادی دارند، ممکن است در صورت ابتلا به کرونا با علائم شدیدتری روبرو شوند و احتمال بستری شدن آنها در بیمارستان بیشتر است.
شماری از تحقیقات نشان داده اند مراقبت مناسب دهانی میتواند شدت بیماریهای تنفسی ویروسی را کاهش دهد. بر اساس یک تحقیقی که در «مجله دندانپزشکی انگلیس» (British Dental Journal) منتشر شد، بیماران مبتلا به کرونا که دارای بیماری لثه نیز هستند، ۳.۵ برابر احتمال لزوم بستری شدنشان در بخش مراقبتهای ویژه (ICU) به نسبت آنهایی که بیماری لثه ندارند، بیشتر هست.
همچنین این دسته از بیماران دارای مشکل لثه، ۴.۵ برابر بیشتر احتمال دارد تا نیازمند دستگاه تنفس مصنوعی شوند؛ همچنانکه احتمال مرگشان بر اثر کرونا ۹ برابر بیشتر است.
سرویس سلامت همگانی انگلیس (NHS) میگوید التهاب شدید لثه میتواند بر جریان خون نیز تأثیر گذارد و به آرامی به شریانهای خونی در قلب و مغز در مدت زمانی طولانی آسیب رساند.
دکتر نایجل کارتر، مدیر اجرایی بنیاد سلامت دندان انگلیس در این باره گفت: ارتباط میان بهداشت دهان و سلامت کلی بدن به خوبی مستند شده و از شواهد علمی قوی برخوردار است.
مسواک زدن مناسب و مراقبت از لثهها میتواند از بیماری لثه پیشگیری کرده و حتی به درمان بیماری لثه منجر شود. سرویس سلامت همگانی توصیه میکند که از یک برنامه معمول مسواک زدن دندانها به مدت دو دقیقه کامل و به میزان دو بار در روز با یک خمیر دندان حاوی فلوراید پیروی کنید؛ همچنانکه به توصیه سرویس سلامت همگانی انگلیس، سعی کنید علاوه بر مسواک، لابلای دندانهای خود را با نخ دندان و یا خلال دندان تمیز کنید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.