پیامدهای چرخش تاکتیکی بایدن درباره ایران+ فیلم
سه کشور اروپایی به همراه جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در بیانیهای مشترک از ایران خواستند تا هرچه زودتر به مذاکرات هستهای برگردد.
هر چه ترامپ با سیاست های تهاجمی خود آمریکا را در موضع گیری های جهانی تک رو کرد بایدن تلاش دارد با لحنی نرم متحدان قدیمی آمریکا را پشت سر خود قرار دهد.
با روی کار آمدن جو بایدن در آمریکا، دولت حسن روحانی تصور میکرد برجام به سرعت میتواند احیا و تحریم های وضع شده از سوی ترامپ مجددا تعلیق شود. نزدیک به یک سال از پیروزی بایدن می گذرد اما هنوز خبری از احیای توافق نیست.
این وضعیت تعلیقی در شرایطی رقم خورده که از اسفند ماه سال گذشته مذاکرات میان ایران و ۱+۴ آغاز شد و آمریکا نیز غیر مستقیم در این گفت و گو حضور داشت اما بعد از ۶ دور مذاکرات وین به سرپرستی عباس عراقچی این مذاکرات نیمه تمام رها شد. با پایان دولت روحانی و آغاز به کار دولت رئیسی ظاهرا همه چیز از اول شروع شده است. دولت رئیسی هنوز وارد مذاکره نشده و شرط و شروط تازه ای دارد.
بایدن شب گذشته در اجلاس گروه بیست تلاش کرد برای تشویق ایران برای از سرگیری مذاکرات باز هم در لحن از برداشته شدن تحریم ها سخن بگوید. او در این اجلاس گفت حاضریم در صورتی که ایران تغییر مسیر دهد تحریم ها علیه ایران را لغو کنیم. برخی کارشناسان اعتقاد دارند رویکرد بایدن در مواجهه با ایران سبب شده تا متحدان قدیمی آمریکا لحن تندی تری نسبت به ایران پیدا کنند.
برای نمونه در حاشیه اجلاس گروه بیست سران آمریکا و سه کشور اروپایی عضو برجام پس از دیدار خود، با صدور بیانیهای مشترک ادعا کردند که بازگشت به برجام منوط به تغییر رفتار ایران است.
به گزارش ایرنا، در این بیانیه آمده است که رهبران چهار کشور درمورد «خطر ناشی از توسعه برنامه اتمی ایران برای امنیت بینالمللی» گفتوگو کردند.
چرخش تاکتیکی بایدن تاکنون دو پیامد همراه داشته است؛ حفظ رژیم های تحریمی ترامپ در قالب فشار حداکثری و یارگیری بیشتر علیه ایران.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.