اولویت مجلس در دوره فعالیت دولت سیزدهم چیست؟
محمدرضا میرتاج الدینی در رابطه با برنامه ریزی مجلس برای اصلاح قانون بانکداری بدون ربا گفت: این طرح مهم و تخصصی است و قبل از آن باید اصلاح قانون نظام بانکی را داشته باشیم.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه کمیسیون برنامه و بودجه به عنوان کمیسیون فرعی در این موضوع ورود میکند، اظهار کرد: برای رقم زدن استقلال بانک مرکزی موافقت و مخالفتهای بسیاری صورت گرفته است.
میرتاج الدینی که از موافقان این طرح است، گفت: برخی تصور دارند استقلال نظام بانکی دست دولت را میبندد و معتقدند دولت باید منابع همه بانکها را تامین کند.
وی در عین حال "تولید" را مقدم بر هر امر دیگری دانست و افزود: قانون باید به سمت تولید رود و دولت باید تامین کنندهی "تولید" باشد.
میرتاج الدینی معتقد است دولت باید تا ۶۰ درصد از منابع بانکی را به سمت تولید هدایت کند و در این بین بانک مرکزی با دولت تعارض دارد.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس کنترل تورم را اولویت مجلس همزمان با روی کار آمدن دولت جدید دانست و افزود: قطعا مجلس یازدهم با دولت سیزدهم همگرایی بیشتری خواهد داشت و امیدواریم کارهای جدی و اساسی برای کنترل تورم صورت گیرد.
میرتاج الدینی تاکید کرد کنترل تورم باید به گونهای صورت گیرد که شاهد رشد مجدد آن نباشیم.
وی تحلیل برخی کارشناسان اقتصادی برای اعمال فشارها بر تورم را همچون فنر جمع شدهای دانست که پس از آزاد شدن، تورم سنگین دیگری را در آینده رقم میزند.
میرتاج الدینی گفت: هنر این است که تورم همراه با تثبیت اقتصادی کنترل شود و شیبی ملایم هم داشته باشیم.
این نماینده مجلس کنترل حجم نقدینگی در کشور را سیاستی ضد تورمی خواند و تصریح کرد: یکی از اهداف اصلی طرح مجلس، اینست که حجم نقدینگی بیش از دوره کنونی، نشود.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه دولتها در صورت برخورد با کسری بودجه از بانک مرکزی استقراض کرده و رقمی را به عنوان تنخواه گردان از بانک مرکزی دریافت میکنند، گفت: اگر به خوبی از تولید حمایت کنیم، عرضه دربازار رونق گرفته که به کنترل تورم منتهی میگردد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.