سیگنالهای غیرسازنده میان ایران و آمریکا/ خطر فروپاشی مذاکرات
علی واعظ ، مدیر پروژه ایران در گروه بینالمللی بحران در مطلبی برای روزنامه انگلیسی فایننشالتایمز با عنوان «پس از یک شروع خوب، مذاکرات هستهای ایران هنوز راه زیادی در پیش دارد» نوشته است: با ریسک بالا و عدم اعتماد متقابل، مسیر احیای توافق ۲۰۱۵، طولانی و دشوار خواهد بود.
تخریب کردن، تقریباً همیشه آسانتر از ساختن و بازسازی [یا در مورد توافق هستهای ایران، احیا کردن] است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا، در سال ۲۰۱۸ این توافق چند جانبه را کنار گذاشت و باعث شد ایران یک سال بعد نقض تعهدات خود را آغاز کند، و اکنون بازگرداندن هر دو کشور به چارچوب توافق، وظیفهای بسیار دشوار است. بیش از یک سال انفعال دیپلماتیک و اقدامات تحریککننده -از سلسله حملات متقابل در خاک عراق تا گامهای هستهای در نقض توافق- هیچ کمکی نکرده است.
با وجود این پسزمینه شدیداً منفی، آغاز گفتگوها در وین میان ایران، ایالات متحده و دیگر طرفهای توافق در هفته گذشته، یک موفقیت بود. با این حال، اینکه آیا آنها به هدف خود خواهند رسید یا خیر، یک حدس شخصی است.
سیگنالهای غیرسازنده میان تهران و واشنگتن
از نظر رهبران ایران، بیمیلی واشنگتن برای برداشتن اولین گام، درحالی که تا حد زیادی مسئول بوجود آمدن بنبست فعلی است، نشاندهنده یک انگیزه پنهان است: اینکه ایالات متحده به دنبال به جیب زدن امتیازات هستهای ایران است، بدون آنکه به طور مؤثر مزایای اقتصادی برای ایران داشته باشد. از همین رو مذاکرهکنندگان ایرانی میگویند تنها به لغو کامل تحریمهای اعمال شده در دوران ترامپ، راضی خواهند شد.
مشروح این گزارش را در اقتصاد نیوز با تیتر «موانع پنهان در مسیر احیای برجام» بخوانید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.