نسخه طب سنتی برای درمان حساسیتهای بهاره
مشکلی که سالی یکبار به سراغمان میآید و به جز راهکارهای موقت، شیوهای برای رهایی قطعی از آن نیست. بنابر اعلام دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، اگر عموما با آغاز فصل بهار دچار حساسیت و آلرژیهای میشوید با رعایت نکات و تدابیر طب سنتی میتوانید تا حد زیادی از ابتلا به این مشکل جلوگیری کنید. به همین منظور باید ۳ روز تنها از ماالشعیری که به صورت سنتی و بدون استفاده از مواد شیمیایی و نگهدارنده تهیه شده استفاده کنید و هیچ غذای دیگری استفاده نکنید. پس از اتمام این رژیم غذایی سه روزه از سبزیهای پخته شده، بدون ادویه و کم حجم به عنوان غذا استفاده کنید. همچنین بهتر است در این فصل به جای آب، عرق کاسنی، عرق خرفه یا عرق شاهتره بنوشید.
برای تهیه ماالشعیر طبی ۷۵ گرم جوی پوست گرفته را همراه با ۱۰ الی ۱۴ لیوان آب به آرامی بپزید تا جوها شکفته شوند؛ ماده حاصله را پس از کمی خنک شدن از صافی رد کرده و آب آن را میل کنید. دقت کنید که این محصول باید به تنهایی و بدون نان میل شده و تا یک ساعت پس از آن آب یا خوراکی دیگری صرف نشود.
خارش گلو
در بسیاری از حساسیتها، فرد مبتلا به آلرژی از خارش گلوی خود شکایت دارد، گاهی این خارش به حدی تشدید میشود که صبر و طاقت فرد از او گرفته میشود و او را کلافه میکند. برای درمان این عارضه میتوان از جوشاندهای که دستور تهیه آن را میخوانید استفاده شود: حدود ۵ گرم گل بنفشه و ۵ گرم شکر تیغال را در دو لیوان آب ریخته و روی حرارت ملایم بجوشانید تا یک لیوان آن باقی بماند. دم نوش باقیمانده را صاف کرده و شب پیش از خواب میل کنید. اما در افرادی که خارش گلوی خیلی زیادی دارند و این مشکل باعث میشود از برنامه روزانه خود باز بمانند، توصیه میشود علاوه بر شب، صبح بعد از بیدار شدن از خواب یک لیوان دیگر از این دمنوش گیاهی بنوشند.
عطسه بهاره
برای کاهش عطسههای ناشی از آلرژی و حساسیت فصلی استفاده از روغن بنفشه در پایه بادام شیرین توصیه میشود. روزی دوبار، یک قطره از روغن بنفشه را درون حفرههای بینی خود بچکانید. علاوه بر این با استفاده از همین روغن، پیشانی خود را نیز ماساژ دهید. این کار موجب میشود از شدت عطسهها کم شده و در مواردی نیز به طور کامل برطرف شود. در کنار استفاده از روغن بنفشه، پرهیز غذایی یکی از راهکارهای برطرف کردن عطسههای فصلی است. از خوردن انواع ادویه، غذاهای سرخ کردنی، شکلات و قهوه در فصل بهار پرهیز کنید و مصرف آنها را به حداقل برسانید.
خارش پوست
گیاه خرفه یکی از سبزیهای فصل بهار است که خواص بسیار زیادی دارد. از جمله خواص این گیاه دارویی به اثرات تصفیه کنندگی خون از فضولات و مواد زائد بویژه مواد صفراوی میتوان اشاره کرد. خوردن این سبزی به عنوان سبزی خوردن در وعدههای غذایی تاثیر زیادی در درمان خارشهای فصلی بهار و از بین رفتن تلخی دهان در این فصل دارد. نوشیدن آب این سبزی نیز در کاهش عوارض و خارشهای ناشی از حساسیت فصلی بسیار موثر است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.