رییس اتاق بازرگانی درباره بحث های اخیر در مورد حضور چینی ها در مزارع استخراج رمز ارزها گفت:  بنده اطلاع دقیقی از ظرفیت برق کشور ندارم اما با توجه به اهمیت مساله، موضوع را از منابع رسمی کشور پرس و جو کرده‌ام؛ میزان مصرف برق همه کسانی که در کشور بیت کوین را با مجوز قانونی استخراج می کنند، کمتر از یک درصد از تولید برق کشور است. این آمار البته استخراج‌کنندگان رسمی را دربرمی‌گیرد که کسانی که بدون مجوز در نه کسانی که در قالب مرغداری ، کارخانه صنعتی و ... در این حوزه فعال هستند.

    مجیدرضا حریری افزود: به عبارت دیگر همه کسانی که به صورت قانونی کار استخراج بیت کوین را انجام می‌دهند، می توانند بین یک تا ۱.۵ درصد از ظرفیت برق تولیدی نیروگاه‌های کشور را استفاده کنند، بنابراین این مساله که چینی‌ها باعث خاموشی‌ها یا آلودگی‌ها هستند، نمی‌تواند واقعی باشد.

وی در پاسخ به این سوال که سهم چینی ها از میزان برق مصرفی مزارع استخراج بیت کوین چقدر است، عنوان کرد: باید توجه داشت که از ۱.۵درصد میزان استفاده از برق، کمتر از نیمی از آن را چینی‌ها استفاده می کنند.

حریری ادامه داد: در مزارع استخراج بیت‌کوین در ایران، شاهد سرمایه گذاری لهستانی‌ها، چینی‌ها و هندی‌ها هستیم و این سه کشور به صورت رسمی مجوز گرفته و در حال استخراج بیت کوین هستند اما اینکه مانوری مداوم بر سرمایه‌گذاری چینی‌ها صورت می‌گیرد، موضوع مهمی است که باید بررسی شود .

 حریری گفت: این تبلیغات با هدف چین ستیزی و ایجاد حساسیت افکار عمومی است ، به نظر می‌رسد یک سر این قضیه در فضای مجازی است  سر دیگر آن در تلویزیون بن سلمان و... قرار دارد . در همین راستا دائم به مساله شاخ و برگ می‌دهند و فقط به حضور چین اشاره می‌کنند اما صحبتی از حضور سرمایه‌گذاران لهستانی و هند در این مزارع نمی‌شود.

وی در پاسخ به این سئوال که توقف فعالیت این مزارع بر کاهش تمایل خارجی‌ها نسبت به سرمایه‌گذاری در ایران گفت: هر سرمایه‌گذاری که مجوز لازم را دریافت کند، باید تضمین شده به فعالیت خود ادامه دهد. مضاعف بر اینکه نرخ برقی که صاحبان این مزارع پرداخت می‌کنند، مطابق با نرخی برقی است که از کشور صادر می‌شود ، حال نکته اینجاست که چنین کاری بهتر است یا بکارگیری تمام خطوط انتقال نیرو برای صادرات برق به عراق و بروز بحران برای دریافت پول آن؟

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.