آخرین خبر از وضعیت نمونههای انسانی واکسن کرونای ایرانی
محمدرضا صالحی مجری کارآزمایی و تست بالینی واکسن کرونای ایرانی با عنوان اینکه واکسن ایرانی از مدل و پلتفرم ویروسهای کشته شده «Inactivated» است، گفت: واکسنهای کشته شده جزو اولین پلتفرم های تولید شده در دنیا هستند و کشور ما سابقه خوبی در ساخت این مدل واکسنها در انستیتو پاستور رازی دارد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه بیش از ۳ ماه است که از مرحله تست حیوانی واکسن ایرانی سپری شده است، ادامه داد: در این مرحله، واکسن نتایج فوق العادهای را از خود بروز داده است و با توجه به نتایج مرحله تست حیوانی تخمین زده میشود که این واکسن بین ۸۰ تا ۹۰ درصد ایمنی را در مرحله انسانی از خود نشان دهد.
مجری کارآزمایی بالینی واکسن کرونای ایرانی با پیشبینی اینکه تا قبل از فصل بهار واکسن ایرانی آمادگی لازم را برای تزریق عمومی ندارد، گفت: حال عمومی افراد واکسن زده خوب و مساعد است و به غیر از علائم خفیفی همچون تب و حالت تهوع، آثار مشکوکی را از خود بروز ندادهاند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه واکسنهای مدل ویروس کشته شده، در دنیا از شناخته شدهترین ایمنترین و کم عارضهترین واکسنها در مشابه با سایر مدلهای واکسن هستند، گفت: این واکسنها به علت آنکه عمده ترکیبات ویروس کرونا را در داخل خود نگهداری میکند، به همین خاطر در برابر سایر خانوادههای واکسنها مثلViral vectors و recombinase از ایمنی بیشتری برخودار است.
وی با اشاره به اینکه خیلی از کشورهای دنیا از جمله آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی نیز برای بیماریهای مختلف خود از همین مدل و پلتفرم واکسن ایرانی استفاده میکنند، گفت: مشابه مدل ایرانی واکسن را کشورهایی مثل آلمان، چین، برزیل برای کرونا مورد آزمایش و تحقیق قراردادهاند؛ بنابراین انتظار داریم واکسن ایرانی در مراحل پیش بالینی آزمایش خود، نتایج مثبتی به ارمغان بیاورد.
فوق تخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه پیشبینی نمیشود که در کوتاه مدت استفاده از واکسن تاثیر چشمگیری در متوقف کردن شیوع کرونا در جهان داشته باشد، گفت: باید تزریق در چندین ماه به شکل مستمر صورت پذیرد تا شاهد متوقف شدن ویروس در یک منطقه خاص باشیم.
وی خاطر نشان کرد: علی رغم اینکه بیش از یکماه از شروع واکسیناسیون عمومی در بریتانیا، آمریکا و روسیه گذشته است اما هنوز هم آمار مرگ و میر و ابتلا بسیار بالا است.
مجری کارآزمایی بالینی واکسن کرونای ایرانی ادامه داد: به همین خاطر سازمان بهداشت جهانی به افراد واکسن زده توصیه کرده است حتی پس از تزریق نیز پروتکلهای بهداشتی مثل استفاده از ماسک و شستوشو را رعایت کنند.
فوق تخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه از دهههای قبل از انقلاب ۲ انستیتو شناخته شده ایرانی یعنی پاستور و رازی در ساخت واکسن از نوع «Inactivated» یعنی مدل مشابه با واکسن کرونا ایرانی، تجربههای موفق و سرآمدی را داشتهاند، گفت: در دهه اخیر نیز این ۲ انستیتو در ساخت واکسن برای بیماری های مختلف مثل آنفولانزا نیز توانستهاند موفقیتهای قابل تقدیری را رقم بزنند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.