روسیه: پمپئو تحریک ایران و پمپاژ سلاح به منطقه را متوقف کند
دیمیتری پولیانسکی روز یکشنبه در واکنش به بیانیه مطبوعاتی مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در صفحه توئیتری خود نوشت: آقای وزیر ، همه انتظار دارند که ایالات متحده با متوقف کردن تحریک ایران و پمپاژ اسلحه به منطقه، به خاورمیانه کمک کند.
وی افزود: واژگان "تحریم" و "مجازات" را در واژگان خود به "گفتوگو" و "تعامل" تغییر دهید. این کمک زیادی خواهد کرد! آمریکا را دوباره محترم کنید!
وزیر خارجه آمریکا که به طور مداوم بر طبل تنش و خصومت با مردم ایران کوبیده است، روز یکشنبه مدعی شد تمام تحریمهای شورای امنیت علیه ایران بازگشته است اما در تناقضی آشکار بدون اینکه اشاره ای به سازوکار اجرای این تحریمها داشته باشد، گفت آمریکا با تحریمهای یکجانبه پاسخ خواهد داد.
جمهوری اسلامی ایران هم بامداد یکشنبه با انتشار بیانیهای رسمی در خصوص پایان محدودیتهای تسلیحاتی ایران تاکید کرد که بر اساس یکی از نوآوریهای برجام، اختتام قطعی و بدون قید و شرط محدودیتهای تسلیحاتی و ممنوعیتهای مسافرتی مستلزم هیچگونه تصویب قطعنامهی جدیدی نیست و هیچ نیازی به صدور بیانیه و یا هیچ اقدام دیگری از سوی شورای امنیت ملل متحد ندارد.
در بخشی از این بیانیه آمده است:
لغو محدودیتهای تسلیحاتی و ممنوعیت مسافرتی بگونهای طراحی شده است که خودکار بوده و به هیچ اقدام دیگری نیاز ندارد. این مهم پس از مذاکرات نفسگیر و با پیشبینی دقیق از امکان نقض تعهد از سوی یک یا چند طرف دیگر برجام به دست آمد. همین روش برای پایان محدودیتهای موشکی در سال ۱۴۰۲ (۲۰۲۳) و نیز پایان کامل پرونده هستهای در شورای امنیت در سال ۱۴۰۴ (۲۰۲۵) هم پیشبینی شده است.
بنابراین، از امروز، جمهوری اسلامی ایران میتواند هرگونه سلاح و تجهیزات لازم را، از هر منبعی، بدون محدودیت قانونی و صرفاً براساس نیازهای دفاعی خود تهیه کند و همچنین میتواند بر مبنای سیاستهای خود تسلیحات دفاعی صادر کند. در اینجا باید این نکته مورد تاکید واقع شود که سنگ بنای سیاست خارجی ایران رد سلطه و فشار در هر شکل آن است. از این رو، تحمیل هرگونه محدودیت در هر زمینهای – از جمله مالی، اقتصادی، انرژی و تسلیحاتی – هیچگاه از جانب ایران به رسمیت شناخته نشده است.
در عین حال، دکترین دفاعی ایران بر پایداری عظیم مردم و توانمندیهای بومی استوار است. از زمان دفاع مقدس و جنگ تحمیلی هشت ساله رژیم صدام علیه ایران—که طی آن مردم دلاور ایران قربانی تسلیحات پیشرفته و آتش افروز غربی شد—تاکنون جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر قابلیتها و ظرفیتهای بومی، نیازهای دفاعی خود را تأمین کرده است. این دکترین همچنان محور اصلی و اساسی کلیه اقدامات جمهوری اسلامی ایران در حفظ قدرت دفاعی بوده و خواهد بود. تسلیحات غیرمتعارف و کشتارجمعی و واردات بیرویه سلاحهای متعارف در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران جایگاهی ندارد. توان بازدارندگی کشور مبتنی بر دانش و توانمندی بومی و برخاسته از قدرت و مقاومت مردم ایران است. در تاریخ معاصر، ایران به رغم اختلاف و برتری در قدرت، هیچگاه آغازگر جنگ نبوده است.
ولی متاسفانه معاملات سودآور تسلیحاتی- عمدتا میان کشورهای غربی و برخی کشورهای منطقه- به طرز قابل توجهی به ارتکاب جنایات جنگی در منطقه—همانند تجاوز علیه مردم بیدفاع یمن—کمک نموده و به آن دامن زده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.