چند دقیقه در کنار فرد مبتلا باشیم کرونا میگیریم؟
عبدالله نژاد کارشناس گسترش و بیماریهای ستاد مرکز بهداشت مهاباد گفت: ۵ دقیقه صحبت، یا حدود ۵۰ دقیقه قرار گرفتن در یک مکان بسته با فرد مبتلا به بیماری کرونا خطر بیمار شدن را در افراد سالم به طور قابل توجهی افزایش میدهد.
این مقام مسئول در مهاباد افزود: همانطور که تا به امروز گفته شده است یکی از راههای انتقال کووید ۱۹ تنفس است، ذرات ویروس از بدن فرد بیمار با عطسه و سرفه خارج میشود و با قرار گرفتن بر روی سطوح میتواند عاملی برای انتقال ویروس کرونا به دیگر افراد سالم باشد.
بیشتر بخوانید
-
اولین نشانه ابتلا به کرونا قبل از سرفه و تب چیست؟
-
بیماری کرونا پس از بهبودی چه عوارضی دارد؟
-
عطسه و آبریزش بینی میتواند از علائم کرونا باشد؟
کارشناس گسترش و بیماریهای ستاد مرکز بهداشت مهاباد اذعان کرد: همچنین براساس مطالعات انجامشده روی ویروس مرس و سارس، تخمین زده میشود هزار ذره ویروسی برای ایجاد عفونت لازم است. یک سرفه حدود ۳ هزار قطره رها میکند و قطرهها با سرعت حدود ۸۰ کیلومتر در ساعت میتوانند حرکت کنند.
عبدالله نژاد اضافه کرد: اغلب قطرهها سنگین هستند و در هوا نمیمانند، اما برخی از قطرهها در هوا باقی میمانند و میتوانند در چند ثانیه طول یک اتاق را بپیمایند. هر عطسه حدود ۳۰ هزار قطره رها میکند و قطرهها تا ۳۲۱ کیلومتر در ساعت میتوانند پیمایش کنند.
او تصریح کرد: در قطرات سرفه فرد مبتلا به بیماری کرونا ۲۰۰ میلیون ذره ویروسی وجود دارد، بنابراین اگر فرد سالمی نزدیک بیمار باشد و بیمار مبتلا مستقیما به سمت او عطسه یا سرفه کند احتمال خیلی زیادی دارد که هزار ذره ویروس را استنشاق کند و به بیماری مبتلا شود.
کارشناس گسترش و بیماریهای ستاد مرکز بهداشت مهاباد گفت: ممکن است فردی سالم به صورت مستقیم در معرض عطسه یا سرفه فرد بیمار قرار نگرفته باشد، اما این احتمال وجود دارد برخی از قطرات کوچک ویروس مدت زمان بسیار کمی در هوا معلق بمانند و فردی چند دقیقه بعد از عطسه یا سرفه وارد اتاق شود و هوای اتاق را استنشاق کند و به بیماری مبتلا شود.
همهگیری ویروس کرونا در جهان همچنان ادامه دارد و دولتها هنوز موفق به مهار و کنترل شیوع بیماری در جامعه نشدهاند. تنها امید دانشمندان این است که بتوانند با شناسایی رفتار ویروس و آگاه سازی مردم نسبت به آن، زنجیره شیوع در جامعه را قطع کنند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.