هشدار دو سناتور آمریکایی درباره بسته شدن سفارت در بغداد

به گزارش  هیل، میت رامنی، سناتور جمهوری‌خواه از ایالت یوتا و کریس مورفی، سناتور دموکرات از ایالت کنتیکت که به ترتیب رئیس و عضو ارشد کمیته جانبی خاورمیانه و کمیته روابط امور خارجه سنا محسوب می‌شوند، در بیانیه‌ای از دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا خواستند تا هر چه سریع‌تر در این خصوص گزارشی به سناتورها بدهد.

رامنی و مورفی در بیانیه‌شان گفتند: ما در کنار تلاش‌های وزارت امور خارجه آمریکا برای حفاظت از پرسنل آمریکایی در سفارت آمریکا می‌ایستیم. با این حال به شدت نگرانیم که مفاهیم و معانی خروج کامل تیم‌های دیپلماتیک کوچک‌مان از سفارت آمریکا در بغداد به روابط واشنگتن-بغداد لطمه بزند، باعث شود تا متحدانمان نیز دیپلمات‌های خود را از بغداد خارج کنند و ماموریت‌های آموزش نیروهای امنیتی عراقی را متوقف سازند.

آنها افزودند: ما از دولت ترامپ می‌خواهیم تا هر چه سریع‌تر گزارشی را در این خصوص به سنا ارائه دهد و ماهیت تهدیدات علیه پرسنل سفارت‌مان، اقداماتی که وزارت امور خارجه آمریکا برای کاهش تهدیدات با همکاری شرکای عراقی‌مان اتخاذ می‌کند و هر پیامدی که ما باید درصورت بستن سفارت آمریکا در بغداد انتظارش را داشته باشیم، توضیح دهد.  

رسانه‌های مختلف اخیرا گزارش داده‌اند که مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در تماس‌های اخیرش با مقامات عراقی تهدید کرده است که اگر بغداد نتواند حملات به پرسنل و منافع آمریکا در این کشور عربی را متوقف کند، آمریکا سفارت خود در بغداد را تعطیل خواهد کرد.

این در حالی است که مقامات عراقی از این تهدید انتقاد کرده و فواد حسین، وزیر امور خارجه عراق به واشنگتن گفته است که بستن سفارت خطرناک خواهد بود و کشورهای دیگر را نیز به خروج دیپلمات‌های‌شان از عراق ترغیب خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، فواد حسین در کنفرانسی خبری گفت: امیدواریم دولت آمریکا درخصوص این تصمیم تجدیدنظر کند. چرا که این تصمیم یک تصمیم اشتباه است و در زمان و مکان اشتباهی اتخاذ شده است.

این تهدید گزارش شده درباره خروج دیپلمات‌های آمریکایی از عراق پس از آن صورت گرفته که دولت ترامپ در ماه جاری میلادی خروج نیروهای آمریکایی از عراق و کاهش تعداد آنها از 5200 تن به 3000 تن را اعلام کرد.

نیروهای آمریکایی برای کمک به نیروهای محلی در مبارزه با داعش در عراق هستند. اما ترامپ به شدت تلاش کرده تا به طور کامل از خاورمیانه خارج شود و تنش‌ها میان واشنگتن و تهران به افزایش مخالفت‌ها در داخل عراق نسبت به حضور آمریکا دامن زده است.

منتقدان این اقدامات دولت ترامپ تاکید دارند که این اقدامات باعث ایجاد خلأ می‌شود که نهایتا منجر به ظهور مجدد داعش خواهد شد.

رامنی و مورفی در ادامه بیانیه خود گفتند: در حالی که عراق تلاش می‌کند تا مانع از ظهور مجدد داعش شود، آنها با چالش‌های سیاسی، انسانی و اقتصادی متعددی رو به رو هستند که از مقابله با فساد گرفته تا پاندمی کرونا و کاهش بهای نفت را شامل می‌شود. اکنون برهه بسیار حساسی برای روابط میان آمریکا و عراق است. آمریکا باید سیاستی اتخاذ کند که از تلاش‌های عراق برای دستیابی به یک آینده امن، دموکراتیک و موفق حمایت کند و به یک نیروی تثبیت کننده در منطقه تبدیل شود.   

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.