پروتئینهای مصنوعی بر مهار کرونا چه تاثیری دارند؟
بنابر اعلام پایگاه خبری ساینس، محققان برای دستیابی به این پروتئین مصنوعی کار خود را از ماه ژانویه سال جاری میلادی آغاز کردند و تا کنون بیش از ۱۱۸ هزار ساختار مختلف را طراحی کرده و مورد آزمایش قرار دادند.
به گفته محققان، کارآیی این پروتئین مصنوعی جدید در مهار ویروس کرونا حداقل مشابه پادتنهای تک تیره است. این پادتنها قابلیت اتصال تکظرفیتی به ویروس را دارند و همگی از یک سلول والد تولید میشوند و به همیت علت مشابه یکدیگر هستند. اما تولید پروتئین مصنوعی سادهتر از این پادتنها بوده و محصول نهایی نیز بسیار پایدارتر است.
محققان با استفاده از میکروسکوپ الکترونی کرایو توانستند از نحوه تعامل پروتئین مصنوعی خود با ویروس کرونا تصویربرداری کنند. این تصاویر نشان میدهد پروتئین جدید قادر است خود را به پروتئین تاجدار ویروس متصل کرده و در کارکرد آن اختلال ایجاد کند.
ویروس کرونا موسوم به « کوید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
تدروس آدهانوم مدیر کل سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی خبری تاکید کرد که اگرچه واژه «همهگیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.
بر اساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت، تاکنون ۲۸ میلیون و ۵۲ هزار و ۲۲۲ نفر به این بیماری مبتلا شدهاند، ۲۰ میلیون و ۱۲۰ هزار و ۴۰۴ نفر بهبود یافتهاند و ۹۰۸ هزار و۴۷۵ نفر جان خود را از دست دادهاند.
دانشمندان بسیاری در سراسر جهان به دنبال ساخت واکسن این بیماری هستند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Science منتشر شده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.