سخنگوی جبهه پایداری: اصلاح طلبان شانسی در انتخابات ۱۴۰۰ ندارند
قاسم روانبخش عضو شورای مرکزی جبهه پایداری، درباره ارتباط دولت و مجلس گفت: اگر دولت و مجلس هماهنگ شوند برای حل معضلات اقتصادی اقدامی ایدهآل است بدین معنا که هدف هر دو این باشد که مشکلات اقتصادی مردم را حل کنند. مجلس یازدهم هم روی کار نیامده که به دست و پای دولت بپیچد بلکه به دنبال حل معضلات مردم است و اگر عزمی برای خدمت در دولت مشاهده کند، حتما به دولت کمک میکند. البته وظیفه مجلس، اجرایی نیست بلکه وظیفهاش، قانونگذاری و نظارت است و در اجرا نمیتواند، دخالت کند اما مجلس به عنوان مثال میتواند طرحی را تصویب کند و دولت را ملزم به اجرای طرحهایی همچون طرح الزام دولت به ساخت مسکنهای ارزان قیمت، طرح الزام دولت به راه اندازی صنایع کوچک کند.
این چهره سیاسی اصولگرا درباره انتخابات ۱۴۰۰ و گمانهزنیها درباره کاندیداتوری زاکانی و اینکه شانس پیروزی کدام جریان را بیشتر میدانید، گفت: خودِ اصلاحطلبان هم اعتراف میکنند به اینکه ما شانس برنده شدن در انتخابات ۱۴۰۰ را نداریم خودشان میگویند ما رای نمیآوریم. بنابراین درصد احتمال برنده شدن یک کاندیدای اصولگرا در میان کاندیداهای دیگر بیشتر است. در این باره که آن فرد چه کسی میتواند باشد باید گفت از آسمان که نمیآید از همین افراد زمینی است.
وی ادامه داد: به هر حال از میان افراد کاندیدا، فردی که حرف و برنامه بهتری داشته باشد میتواند، انتخاب شود. چراکه مردم تجربیات بهتری در این زمینه پیدا کردهاند. از این رو در این انتخابات، کسی که مردم به توانش پی ببرند و بتواند بحران اقتصادی را حل کند باید انتخاب شود نه صرفا فردی که تنها شعار بدهد یا شعارهای قبلی را تکرار کند. به نظر بنده مردم هم منتظر چنین آدمی هستند. در مجموع گزینههای مختلفی مطرح هستند و باید زمان بگذرد. بنده هنوز نتوانستم فرد خاصی را انتخاب کنم و در حال مطالعه هستم که کدام لایقتر و توانمندتر هستند.
این عضو جبهه پایداری در پاسخ به این سوال که نظر شما درباره این گفته سلیمی نمین مبنی بر اینکه جبهه پایداری برخلاف چیزی که میگوید عمل میکند چیست؟ بیان کرد: هر کس دیدگاهی دارد اما نمیدانم ما در کجا برخلاف نظرمان عمل کردیم. در واقع همان سخنانی که گفتیم را عمل کردیم. در انتخابات ۹۶ همه با رئیسی متحد شدیم و نامزد جبهه پایداری نیز رئیسی بود، سایر اصولگرایان نیز همین را گفتند. جبهه پایداری این گونه نبوده که ساز جداگانهای بزند.
وی افزود: در انتخابات اخیر مجلس هم اصولگرایان بر سر یک لیست واحد توافق کردند. در سالهای گذشته هم در انتخابات ۹۲، گزینه پایداریها یعنی لنکرانی، انصراف داد اما شخصِ قالیباف، ولایتی و حداد عادل که قرار بود با هم توافق کنند، خودشان هم توافق نکردند. لنکرانی که به عنوان گزینه جبهه پایداری کناره گیری کرد از گزینه های موجود، جلیلی را بهتر دانستیم و از او حمایت کردیم. گزینه ما نبود در واقع از میان گزینههایی بود که در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام و تایید شده بودند و ما هم یک نفر را که صالحتر دانستیم تائید کردیم. این معنایش این نبود که جبهه پایداری ساز مخالف می زند یا بر خلاف خواست خودش عمل می کند.
روانبخش در پاسخ به این سوال که چرا پایداریها یک جبهه همیشه مخالف هستند؟ تصریح کرد: ما جبهه همیشه مخالف نیستیم بلکه براساس مبانی حرکت میکنیم. ما در واقع یک جبهه گفتمانی هستیم. دوستان اصولگرای دیگری هم که حضور دارند آنها هم حرفهایی را مطرح میکنند که ممکن است برخی اوقات، سخنان آنها را قبول کنیم و یا گاهی قبول نکنیم.
وی ادامه داد: به هر حال این سخنان درباره پایداریها گفته میشود که مخالف هستیم اما ما اهل دعوا و مخالفت نیستیم بلکه اهل بحث هستیم و میگوییم اگر این کار را انجام دهید، بهتر است.
این عضو جبهه پایداری در پاسخ به این سوال که اگر آن کارِ مدنظر جبهه پایداری را انجام ندهند مخالفید؟ تصریح کرد: مخالفتمان این گونه نیست که دعوا راه بیندازیم بلکه حرفمان این بوده و آینده هم حرف ما را اثبات میکند. بنابراین این گونه نیست که اگر طبق حرف انجام نشد، جنگ و دعوا در کشور راه بیندازیم خیر ما روی اصولمان میایستیم. به هر حال وقتی مردم باز میگردند و مبانی ما را مشاهده میکنند قضاوت خواهند کرد که چه کسی سخن درستی میگفت. اگر یک جبهه گفتمانی مبنایی حرکت کند قاعدتا افراد آن جبهه نباید از مبنایش دست بردارند. حال ممکن است افراد از روی مصلحت گاهی موضعی بگیرند که آن دوره مصلحت است و تمام میشود در حالی که مبنا باید حفظ شود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.