مهمترین توصیهها برای ناقلان بیعلامت و مبتلایان به کرونا
فاطمه موسوی پزشک متخصص اطفال توصیههای مهم و تأثیرگذاری برای عبور سلامت بیماران از کووید ۱۹ را در یادداشتی یادآور شده است:
در مورد کسانی که سیستم ایمنی قوی داشته و بیماری زمینهای ندارند، چندان نگرانی نداریم، چراکه این افراد طی ۲ هفته این بیماری را با علائمی همچون سرماخوردگی طی میکنند. اما آنچه شما را برای طی کردن این دوره یاری میکند سیستم ایمنی شماست. یکی از مهمترین عواملی که سیستم ایمنی را تضعیف میکند استرس است پس تا حد ممکن آرامش خود را حفظ کنید.
این بیماری هیچ درویی ندارد و پس از دو الی سه هفته تمام میشود، اما داروها را به چند دلیل تجویز میکنند: این دوره را راحتتر طی کنید، ریسک انتقال بیماری به اطرافیان به حداقل برسد، در این شرایط درگیر عفونت ثانویه نشوید.
اقداماتی وجود دارد که از مصرف داروهایی که تجویز میشود، تأثیرگذارتر هستند:
الف: استراحت مطلق
ب: نوشیدن مایعات فراوان بهخصوص آب، آبمیوه طبیعی، چای کمرنگ بدون قند و دوغ خانگی
پ: نوشیدنی و خوراکیهای شیرین ازجمله شیر و شیرکاکائو، آبمیوههای صنعتی، چای نبات، کیک و ... اکیداً ممنوع است
ت: غذای مبتلایان به کووید ۱۹ کمچرب، کمنمک و کمحجم است. این بیماری با بیاشتهایی همراه است و بههیچعنوان نباید غذای سنگین میل شود فقط مایعات تحت هیچ عنوان ترک نشود.
ث: قرنطینه خانگی ضروری است؛ به معنای جدا کردن محل استراحت، جدا کردن ظروف مورداستفاده و سرویس بهداشتی، اتاقی که در آن به سر میبرید حتماً باید تهویه داشته و خنک باشد اما در معرض باد مستقیم کولر نباشید. اطرافیان نباید با ترشحات شما در تماس باشند لذا حتماً از ماسک استفاده کنید _ اگر دوتا رویهم باشد بهتر است_ و حتماً فاصله اجتماعی را رعایت کنید
ج: با مواد آلرژیک که علائم تنفسی را تشدید میکند مواجهه نداشته باشید.
چ: تمام فرایند درمان این بیماری در منزل انجام میشود مگر اینکه پس از ۱۰ روز بیماری تشدید شده و ۳ علامت همزمان نمایان شود: تب، صرفه خشک، تنگی نفس. این شرایط به این معناست که شما نیاز به مداخله درمانی دارید.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.