فراخوان داوطلبان برای آزمایش واکسن کرونا
این شرکت مستقر در ماساچوست، اولین شرکت آمریکایی است که تاریخ آغاز سومین مرحله از آزمایشات بالینی واکسن را اعلام کرده و اطلاعات مربوط به این آزمایشات از جمله راهنمای داوطلبان شرکت در آزمایش و همچنین نتایج مرحله اول از تحقیقات خود را در روز دوشنبه منتشر کرده است.
شرکت مدرنا در تاریخ ۱۶ مارس، آزمایشات انسانی واکسن کووید ۱۹ را آغاز کرد. قرار است در این مرحله که با هدف بررسی عملکرد واکسن در جلوگیری از ابتلا به کووید ۱۹ طراحی شده است، سه هزار فرد بالغ مورد آزمایش قرار گیرند. همچنین امنیت واکسن برای انسان نیز تحت بررسی و مطالعه قرار خواهد گرفت.
گروهی از این داوطلبان واکسن را دریافت میکنند و به گروه دیگر دارونما داده میشود. سپس تمام داوطلبان به مدت دو سال تحت نظر گرفته میشوند تا ابتلای آنها به کووید ۱۹ و عوارض احتمالی واکسن ردگیری شود. علاوه بر این میزان آنتی بادی داوطلبان نیز به طور دورهای اندازهگیری خواهد شد.
در مرحله اول این تحقیقات که صرفا به منظور بررسی امنیت واکسن با کمک ۴۵ داوطلب انجام گرفته بود، مشخص شد داوطلبان پس از دریافت واکسن، آنتیبادیهای ضروری برای مقابله با ویروس کرونا را تولید کردهاند و میزان این آنتیبادیها در بدن داوطلبان چهار برابر افرادی است که به کووید ۱۹ مبتلا شده و بهبود یافتهاند.
بر اساس معیارهای سازمان غذا و دارو، برای تایید واکسن کووید ۱۹ لازم است این واکسن حداقل مانع ابتلای نیمی از داوطلبان به این بیماری شود یا شدت بیماری را در آنها کاهش دهد.
به اعتقاد محققان، نتایج این تحقیقات، تصمیم سازمان جهانی بهداشت را بر اساس مستندات و دلایل علمی توجیه میکند.
ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ اذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی خبری تاکید کرد که اگرچه واژه «همهگیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.