خبرگزاری دولتی عربستان سعودی (واس) روز دوشنبه با اشاره به اینکه به همین منظور مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیر این کشور پروتکل‌های بهداشتی به منظور حفظ سلامت حجاج در نظر گرفته است، افزود: ورود به اماکن مقدس (منی، مشعرالحرام و عرفات) از یکشنبه ۲۸ ذی القعده ۱۴۴۱ هجری قمری مصادف با ۱۹ ژوئیه سال ۲۰۲۰ میلادی تا پایان روز یکشنبه ۱۲ ذی الحجه ۱۴۴۱ هجری قمری مصادف با ۲ اوت سال ۲۰۲۰ بدون مجوز مجوز ممنوع است.

بر اساس این گزارش در مدت زمان برگزاری مناسک حج، ساختمان جداگانه و خانه‌های مسکونی برای افراد مشکوک به ابتلای بیماری اختصاص یافته است و این افراد تا اطمینان از سلامتی آن‌ها به این مکان‌ها منتقل می‌شوند.

به هریک از افراد که دارای علائم آنفلوآنزا از جمله سرفه، آبریزش بینی، تب، گلو درد یا از بین رفتن ناگهانی حس بویایی و چشایی داشته باشند تا از بین رفتن این علائم اجازه شرکت در مناسک حج داده نخواهد شد و پس از آن این افراد با نظر پزشک و داشتن گزارش پزشک معالج می‌توانند به اعمال خود ادامه دهند.

همچنین همه کارکنان و مسئولان حج در همه فعالیت‌های خود در همه زمان‌ها باید از ماسک استفاده کنند و پس از استفاده این وسایل را باید از طریق بهداشتی دفع کنند.

استفاده مشترک وسایل و تجهیزات شخصی همانند وسایل حفاظتی، ارتباطی، لباس، حوله و دستگاههای اصلاح در بین حجاج ممنوع است و استفاده از آسانسور در هتل‌ها بسیار محدود خواهد بود . همچنین هنگام استفاده از آسانسور و پله‌های برقی رعایت فاصله اجتماعی (یک متر و نیم) بین افراد الزامی است.

مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیر عربستان سعودی همچنین در ادامه رعایت نکات بهداشتی بیشتری را یاد آوری کرده و افزوده است که در ایام برگزاری مناسک حج، چاپ، توزیع و استفاده از نسخه‌های چاپی و مجلات کاغذی ممنوع است.

بر اساس این تصمیم‌ها استفاده از ماسک به هنگام برگزاری نماز جماعت برای نمازگزاران مجاز است و نمازگزاران باید فاصله اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی ویژه مساجد عربستان را رعایت کنند.

بخش‌های دیگر این دستورالعمل که در سه بخش تنظیم شده است مربوط به مراکز اقامتی و غذاخوری‌ها است و به کارمندان و کارکنان هتل‌ها توصیه کرده است که باید هنگام کار از جمله پذیرش و قبل از ورود به اتاقهای میهمان از ماسک استفاده کنند و میهمانان نیز باید به هنگام خارج شدن از اتاق از ماسک استفاده کنند.

در هتل‌ها و مراکز غذاخوری تمام مکان‌هایی که احتمال تماس با آن‌ها وجود دارد باید بصورت منظم و برنامه ریزی شده ضد عفونی شوند.

بر اساس این دستور العمل تأمین آب آشامیدنی و آب زمزم در ظروف یکبار مصرف باید انجام شود و کلیه یخچال‌ها در مسجد الحرام و اماکن مقدس برچیده و یا غیر فعال خواهند شد ضمن اینکه وعده‌های غذایی محدود به غذاهای بسته‌بندی شده است و هریک از حجاج به صورت جداگانه سرو می‌کند.

همچنین مواد الکلی ضد عفونی کننده دست باید در هر مکانی که برای غذا اختصاص داده شده است بصورت واضح در معرض دید و به راحتی قابل دسترسی باشد.

وزارت حج و عمره عربستان سعودی دوم تیر ماه جاری در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که برگزاری حج امسال(۱۴۴۱ هجری قمری) با تعداد بسیار محدود برای آن دسته از حاجیانی که از تابعیت‌های مختلف در داخل عربستان حضور دارند، برگزار می‌شود.

در اطلاعیه‌ای که در صفحه رسمی توئیتر وزارت حج و عمره عربستان منتشر شد، آمده است: با توجه به شیوع ویروس کووید-۱۹ در بیش از ۱۸۰ کشور دنیا و جان‌باختن حدود نیم میلیون نفر و ابتلای بیش از ۹ میلیون نفر، این تصمیم اتخاذ شده است.

ویروس کرونا موسوم به کووید ۱۹ اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.