آرش شورشی مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان تولید کننده پمپ‌های سانتریفیوژ با اشاره به اینکه ۱۳ سال از فعالیت این شرکت می گذرد، گفت: از  سال ۸۷ بود که شروع  به ساخت قطعات پمپ‌های رفت و برگشتی و سانتریفوژ به شیوه مهندسی معکوس با انعقاد قرارداد با یک مجتمع گاز و یک پالایشگاه نفت  کردیم.

وی افزود: در واقع پمپ‌های سانتریفیوژ از جمله پمپ های متداول در انتقال آب و انواع مایعات هستند که از انرژی جنبشی استفاده می‌کنند. نیروی گریز از مرکز مایع را با فشار از چشمی پروانه و از جایی که وارد لوله می‌شود خارج می‌کند. فشارهای متفاوتی می‌توانند با تغییر سرعت پروانه، استفاده از پروانه بزرگتر و یا با افزایش تعداد پروانه ها ایجاد شوند. پروانه و مایع پمپاژ شده از قسمت خارجی به وسیله مکانیکال سیل ها تفکیک شده اند. محور شفت و بار محوری یاتاقان ها مانع حرکت شفت و کاهش اصطکاک در چرخش می‌شوند.

به گفته شورشی، پمپ های پلانجری هم مانند پمپ پیستونی با حرکت پلانجر درون پمپ هد باعث حرکت سیال می‌شوند با این تفاوت که آب بندی در این پمپ ها به صورت فلز به فلز و بدون استفاده (یا استفاده خیلی کمتر) از اورینگ ها و واشر ها انجام می‌شود.

وی ادامه داد: محصولاتی که در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی و آتش نشانی کاربرد دارند تماما از دیگر کشورها به ایران می آمد و خرید آنها ارزبری بالایی برای کشور داشت. اما با تولید این محصولات در داخل کشور، همه این تولیدات، ۵۰ تا ۷۰ درصد ارزان تر از محصولات مشابه خارجی به صنایع ارائه می شود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.