نگاه آقای نماینده به بسته شدن حرم امام رضا بخاطر شیوع کرونا / درخواستهای ادامهدار برای قرنطینه کردن شهرها
علی ساری در خصوص لزوم توجه مردم به توصیههای بهداشتی نهادهای مرجع در مبارزه با کرونا و لزوم توجه به همبستگی ملی برای گذر از شرایط فعلی گفت: دو مورد را می توان در این باره مورد تحلیل قرار داد؛ یکی عملکرد وزارت بهداشت و دیگری عملکرد مردم در این حوزه است.
وی افزود: تجربههای گذشته همیشه ثابت کرده که هیچ قدرتی در برابر اراده مردم توان پیروزی ندارد؛ در این شرایط مردم اراده خود را نشان داده و با رعایت نکات بهداشتی توصیه شده از سوی نهادهای رسمی با همبستگی و در کنار یکدیگر از خود و کشور دفاع می کنند.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار کرد: امیدواریم مردم بیشتر از اینها به نکات توصیه شده از سوی نهادهای مرجع و اخبار رسمی وزارت بهداشت که توسط رسانههای رسمی کشور منتشر میشود توجه کنند و به شایعات هیچ اهمیتی ندهند تا بتوانیم از این شرایط به خوبی گذر کنیم؛ عملکرد مردم و توجه به این توصیهها می تواند تاثیر بسیار مثبتی داشته باشد.
ساری گفت: وزارت بهداشت نیز باید در خصوص رفع کمبودهای مربوطه هر چه سریعتر اقدام کند؛ تمامی پرسنل وزارت بهداشت پرستاران و پزشکان شبانه روز در حال خدمت به مردم بوده و ملت ایران هم قدردان زحمات این عزیزان هستند اما مردم انتظار دارند نسبت به رفع کمبودها و تهیه و توزیع اقلام دارویی و بهداشتی اقدامات لازم انجام شود؛ اگر وزارت بهداشت شاهد هرگونه سوء استفاده و تخلف در این حوزه بود حتما باید از طریق دستگاه قضا و نهادهای نظارتی اقدام کنند تا با فوریت مورد رسیدگی گیرد؛ مردم نیز اگر چنین موردی را شاهد بودند از طرق نهاد های نظارتی اقدام کنند.
ممکن است در برخی استانها نیاز به افزایش تعطیلی عید کارمندان باشد
همچنین عضو کمیسیون بهداشت مجلس با تاکید بر اینکه بسته شدن حرم در سطح کشور بازخورد خوبی ندارد، گفت: ممکن است در برخی استانها نیاز به افزایش تعطیلی عید کارمندان باشد.
بهروز بنیادی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در مورد وضعیت حوزه انتخابیهاش (کاشمر) گفت: وضعیت کاشمر ثابت است و خوشبختانه در چند روز گذشته با روند رو به ثباتی مواجه بودیم؛ سه مورد فوتی داشتیم و در مجموع ۱۸ نفر بیمار با مثبت شدن آزمایششان بستری شدهاند که قرنطینه آنها در حال انجام است و مراقبان سلامت کار خودشان را به نحو احسن انجام میدهند.
وی درباره وضعیت استان خراسان رضوی افزود: با توجه به اینکه این استان مسافرخیز است بیماری تازه وارد فاز افزایش و شیوع شده و تعداد بیماران بستری رو به افزایش است اما اقدامات خوبی به فرماندهی استاندار در ستاد مبارزه با کرونا حال انجام است.
نماینده مردم کاشمر در مجلس دهم اظهار داشت: تلاش میکنند که تعداد و تردد مسافران و گردشگران به حداقل برسد که اگر این اتفاق بیفتد و مردم رعایت کنند، امیدوار هستیم که سیر شیوع بیماری در خراسان رضوی کاهشی باشد.
وی درباره اینکه آیا لزومی بر بسته شدن حرم امام رضا (ع)وجود دارد یا نه، گفت: با توجه اینکه مقام معظم رهبری هم اعلام کردند روز اول عید به مشهد نخواهند رفت، به نوعی میتوان این برداشت را کرد که مردم هم باید رعایت کنند و در آن حضور پیدا نکنند.
بنیادی تاکید کرد: این که حرم بسته شود در سطح کشور خیلی بازخورد خوبی ندارد اما مهمتر از همه این است که مردم خودشان رعایت کنند؛ در عین حال استفاده از مواد ضدعفونی و مسائل بهداشتی در حرم رعایت شده اما به هر حال خود مردم هستند که باید رعایت کنند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پاسخ به این سوال که ستاد مقابله با کرونا تاکید دارد که مردم در خانه بمانند آیا بهتر نیست که ادارات و شرکتهای دولتی و خصوصی تعطیل شوند؟، گفت: در کشورهای دیگر نیز عملاً بیشتر تعطیلیها شامل حال مدارس، دانشگاهها و مهدکودکها بود و در مورد ادارات و شرکتها مطرح نشده است و حتی در هیچ کدام از کشورهایی که ابتلای آنها به بیماری بیشتر از ما بوده است ادارات تعطیل نشدند.
وی ادامه داد: اما تعطیلی ادارات به اختیار استانداران و مدیران کل قرار گرفته که خودشان مسئله را مدیریت کنند و کارمندانی مانند بیماران دیابتی، خونی، تنفس و جانبازان را که دارای ریسک خطر هستند حتماً از حضور در سرکار معاف کنند اما در سایر موارد که ضرورت دارند و چرخه کشور به حضور آنها بستگی دارد میبایست با حداقل نیرو فعالیت کنند و یا اگر امکان دارد به صورت دورکاری فعال باشند.
بنیادی با تاکید بر اینکه اختیار تعطیلی ادارات به مدیران کل و استانداران داده شده است، گفت: توجه به اینکه هر سال در چند روز پیش از نوروز معمولاً شاهد فعالیت کمتر در ادارات هستیم، قطعا از این هفته نیز فعالیت ادارات به نحوی کاسته خواهد شد.
نماینده مجلس دهم درباره تعطیلی ادارات و کارمندان بیش از پنج روزی که هر سال در ایام عید تعطیلی دارند، گفت: بهتر است منتظر نظر ستاد ملی مقابله با کرونا باشیم آنها اطلاعات دقیقتری دارند ممکن است در برخی از استانها لازم باشد که این تعطیلی تمدید شود و در برخی نیاز به تمدید نباشد.
موافق قرنطینه کردن نیشابور هستم
همچنان نیشابور در میان دیگر شهرستانهای استان خراسان رضوی پس از مشهد بیشترین افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارد، این وضعیت موجب شده تا سازمان نظام پزشکی این شهرستان در نامهای مکتوب خطاب به فرماندار خواستار قرنطینه کامل و یا حداقل به شکل نسبی نیشابور شود؛ نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی نیز گفته که با توجه به درخواست سازمان نظام پزشکی نیشابور مبنی بر ضرورت قرنطینه کردن شهرستان موافق این اقدام است.
در همین خصوص نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: با توجه به درخواست سازمان نظام پزشکی نیشابور مبنی بر ضرورت قرنطینه کردن شهرستان من نیز موافق این اقدام هستم؛ هر چند شاید قرنطینه کردن شهر برای همشهریان مشکلاتی را در پی داشته باشد، اما مرگ تعداد بیشتر همشهریان قابل جبران نیست، به همین دلیل موافق اجرای طرح قرنطینه به صورت حداکثری و نسبی توسط فرمانداری هستم تا بتوانیم با این روش جان عزیزان بیشتری را نجات دهیم و با حداقل تلفات ممکن بتوانیم پیک را پشت سر بگذرانیم.
نماینده مردم نیشابور و فیروزه تصریح کرد: اگر طرح قرنطینه در مقیاس کشوری اجرا شود کارآیی بیشتری خواهد داشت، اما اگر در سطح کشوری به هر دلیلی قابل اجرا نبود در سطح شهرستان میتواند کمک ارزندهای داشته باشد.
گرمابی گفت: به طور نسبی در شهرستان نیشابور تلفات انسانی به دلیل ابتلا به ویروس کرونا بیشتر بوده است، به همین علت قرنطینه کمک خواهد کرد که در طی هفتههای آینده بتوانیم تلفات انسانی را به حداقل کاهش دهیم و از این بحران عبور کنیم.
وی بیان کرد: اگر هشدارها به موقع داده میشد و عملیات جدی همانند قرنطینه کردن زودتر انجام میشد؛ میتوانستیم با هزینه کمتری این بحران را پشت سربگذاریم، ولی اکنون باید به شرایط فعلی فکر کنیم که چه باید کرد.
نماینده مردم نیشابور و فیروزه ادامه داد: با توجه به وضعیتی که شهرستان نیشابور دارد از وزیر بهداشت خواسته شد امکانات بیشتری را به نیشابور اختصاص دهند، هرچند کمبودهایی در سطح کشور وجود دارد اما انتظار داریم به نیشابور توجه ویژهای داشته باشند که در این خصوص قولهایی داده شده است.
وی یادآور شد: نیشابور نیز جزء اولویتها بوده و به زودی مرکز تشخیص ویروس کرونا در شهرستان راهاندازی خواهد شد که این موضوع در تشخیص به موقع بیماری بسیار مهم است، متاسفانه کمبودها همچنان وجود دارد، به جز تجهیزات ایمنی که کادر پزشکی باید داشته باشند در بخش تجهیزات مورد نیاز برای معاینه بیماران نیز کمبودهایی وجود دارد که دستگاه ونتیلاتور از ضروریات است که کمبود داریم و باید تعداد بیشتری را از تهران بگیریم.
نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار کرد: از قبل دستگاه سیتیاسکن برای شهرستان خریداری شده که امیدواریم برای تشخیص بهتر بیماری و درمان به موقع، هرچه زودتر به شهرستان برسد، که در حال حاضر مراحل آخر را برای ترخیص از گمرک طی میکند.
وی مطرح کرد: تعدادی آمبولانس به وزارت بهداشت و درمان اضافه میشود و طی صحبتی که با قائم مقام وزیر بهداشت داشتم یکی از تقاضاها نیز اختصاص آمبولانس به شهرستان بود که پیگیری شد تا حتما یکی را به شهرستان نیشابور اختصاص دهند.
گرمابی افزود: اگر مردم کمک نکرده و خطر را درک نکنند، این ویروس میتواند گسترش بیشتری پیدا کند که آن موقع هزینه بسیاری برای مردم و کشور در پی خواهد داشت.
وی گفت: نباید فکر کرد این بیماری فقط برای دیگران است بلکه ممکن است، عزیزان خود ما نیز به این ویروس مبتلا شوند به همین دلیل باید همگی توصیههای پزشکان را جدی بگیرند.
نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مردم با در خانه ماندن بیشترین کمک را میتوانند در قطع شیوع این ویروس خطرناک داشته باشند، باید همه یکدیگر را توصیه به در خانه ماندن کنیم و به عنوان یک کار پسندیده این اقدام را تبلیغ کنیم و اگر کسی این مورد را رعایت نکرد، به او تذکر دهیم.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.